Η αγάπη δεν αγοράζεται

Δημοσίευση: 19 Ιουν 2012 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:38
 Αγαπητή Ελευθερία,
Ένας αγρότης κάποτε πουλούσε κουταβάκια. Έφτιαξε μια πινακίδα και όπως έβαζε το τελευταίο καρφί αισθάνθηκε κάποιον να του τραβά το μανίκι. Γύρισε και είδε ένα μικρό αγόρι. «Κύριε θέλω να αγοράσω ένα κουταβάκι» είπε το αγόρι. Ο αγρότης σκέφτηκε λίγο και απάντησε. Ξέρεις αυτά τα κουταβάκια είναι από πολύ σπουδαίους γονείς και στοιχίζουν πολλά χρήματα. Το αγόρι χαμήλωσε το κεφάλι για ένα λεπτό. Μετά, έβγαλε από την τσέπη του μερικά κέρματα τα έδωσε στον αγρότη και ρώτησε. Έχω αυτά τα χρήματα. Φτάνουν για να πάρω το κουταβάκι;
Ο αγρότης δεν μίλησε. Ξαφνικά το αγόρι είδε μια γούνινη μπαλίτσα να έρχεται προς το μέρος τους, ακολουθώντας με μεγάλη δυσκολία τα άλλα κουταβάκια που ήταν πιο μπροστά απ’ αυτό. Σέρνονταν και αγωνίζονταν για να τα φτάσει. Αυτό θέλω είπε το αγόρι. Μα δεν μπορεί να το πάρεις αυτό, είπε ο αγρότης. Δεν θα μπορεί ποτέ να τρέξει και να παίξει όπως τα άλλα κουταβάκια, δεν το βλέπεις. Το αγόρι έσκυψε και σήκωσε το μπατζάκι του παντελονιού του αποκαλύπτοντας δύο ατσάλινες λάμες να συγκρατούν το πόδι του, και να καταλήγουν σ’ ένα ειδικό παπούτσι. Βλέπετε κύριε, ούτε κι εγώ μπορώ να τρέξω καλά. Και θα χρειαστεί στη ζωή του κάποιον να το καταλαβαίνει. Ο αγρότης τότε με δάκρυα στα μάτια έσκυψε πήρε το κουτάβι και το απόθεσε στην αγκαλιά του αγοριού. Πόσο κάνει ρώτησε ο μικρός; Τίποτα δεν κάνει είπε ο αγρότης, ευχαριστώ πολύ είπε ο μικρός.
Νικόλαος Σισκόπουλος, μέλος Α’ ΚΑΠΗ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass