Επίκαιρα

Κυβέρνηση εθνικής ευθύνης

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2012 22:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:39
Από τον Ντίνο Αυγουστή
Τώρα που επιτέλους έχουμε κυβέρνηση ας επιχειρήσουμε μια πρώτη σύντομη αποτίμηση της σημερινής εξαιρετικά κρίσιμης κατάστασης στην οποία βρίσκεται η πατρίδα μας. Μιας κατάστασης πολύ διαφορετικής από αυτή που μας παρουσίαζαν προεκλογικά όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου. Σε τούτες τις κρίσιμες ώρες που η πατρίδα μας περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της ιστορίας της δεν χωρούν ωραιοποιήσεις και μισόλογα:
Ιδού λοιπόν σε αδρές γραμμές, ποια είναι η σημερινή δεινή θέση της χώρας: 5.000 αυτοκτονίες, ανεργία στο 25%, ενώ άλλοι τόσοι, νέοι κυρίως άνθρωποι, υποαπασχολούνται και εργάζονται σε συνθήκες καταδυνάστευσης. Κατακόρυφη αύξηση της εγκληματικότητας, 200.000 λουκέτα, βασικές ελλείψεις σε φάρμακα, σύριγγες, γάζες και άλλα απαραίτητα χρειώδη στα νοσοκομεία! Και άστεγοι... πάρα πολλοί άστεγοι. Και πολλές χιλιάδες συνάνθρωποί μας που ξεγελούν την πείνα τους στα συσσίτια της φιλανθρωπίας!
Ένα απίστευτο εκρηκτικό μείγμα με πρωταγωνιστές τους αριθμούς και μια λογιστική αποτίμηση που δεν βγαίνει, όσο και αν όλοι οι έντιμοι πολίτες πληρώνουν ξανά και ξανά τις ανομίες, την κραιπάλη και την κλεπτομανία της άρχουσας τάξης. Και είναι παρά πολλοί εκείνοι οι Έλληνες που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αβάσταχτες φορολογίες που το αφερέγγυο κράτος επέβαλε σ’ όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του προκειμένου να καλύψει τη μαύρη τρύπα των ταμείων που δημιούργησαν οι διάφοροι «μιζάκηδες» με όλη τη δεξιο-αριστερο-σοσιαλιστική παρέα τους! Διότι το χρήμα ως γνωστό δεν έχει κόμμα και πατρίδα.
Εκτός όμως από το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα υπάρχουν και άλλα ζητήματα ανοικτά που απειλούν συθέμελα την πατρίδα μας. Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία σε στάση αναμονής τρίζουν τα δόντια και περιμένουν την ευκαιρία για εφαρμογή των επεκτατικών σχεδίων τους. Σε μια εποχή που η αποδόμηση του κράτους έθνους φαίνεται να είναι ύψιστη προτεραιότητα για εκείνους που χρόνια τώρα έριξαν τις μάσκες και τα δικά μας τείχη αντίστασης. Σε μια Ελλάδα, την τρίτη πλέον γερασμένη χώρα στον κόσμο, με το 20% του πληθυσμού της να είναι άνω των 65 ετών, ενώ τα παιδιά έως 14 ετών αποτελούν μόνο το 14%! Και οι παράνομοι μετανάστες που μπαινοβγαίνουν ανεξέλεγκτα!
Εδώ είμαστε και περιμένουμε λοιπόν. Με την ελπίδα ότι η νέα Εθνική κυβέρνηση όπως αυτοπροβάλλεται θα βάλει τέλος στην κλεπτομανία της άρχουσας τάξης και να στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τους μικρούς ηγέτες της Εθελοδουλίας και της υποταγής που εκχώρησαν τον τεράστιο πλούτο της χώρας και την εθνική κυριαρχία στο όνομα ενός νεοκατακτητικού μνημονίου. Αυτό το μνημόνιο που αν η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να το ανατρέψει, βάζοντας ακόμα τέρμα στην οικονομική και κυρίως στην κοινωνική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας και κυρίως αν δεν πάρει μέτρα που θα ανασάνουν τα φτωχότερα οικονομικά στρώματα, δεν βλέπω να τη βγάζει μέχρι τα Χριστούγεννα!
Υ.Γ.: Το δεύτερο δάνειο που χορηγείται από τη Ρωσία στην Κύπρο είναι η πιο τρανή απόδειξη της διατεταγμένης αποστολής του Γιώργου Παπανδρέου που μας έφερε το ΔΝΤ και το επαίσχυντο μνημόνιο, παραβιάζοντας κατάφωρα το ελληνικό σύνταγμα. Τι λέει γι’ αυτό ο Αντώνης Σαμαράς και η νέα εθνική κυβέρνηση αλήθεια! Θα αποδοθούν ή όχι ευθύνες σε εκείνους που έφεραν τη χώρα ενώπιον αυτής της πρωτοφανούς κρίσεως;
Υ.Γ.1: Ασφαλώς κανένας δεν δικαιούται να απουσιάζει απ’ αυτή την νέα Εθνική προσπάθεια. Υπ’ αυτήν την έννοια κάθε κριτική στο έργο της νέας κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πάντα εποικοδομητική και καλοπροαίρετη.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass