Πάρτο αλλιώς…

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2012 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 22:42
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
*Φεύγει, χαιρετά ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Απ’ τη μια οι εκλογές και οι πολιτικές εξελίξεις γενικότερα και απ’ την άλλη το EURO, χαμπάρι δεν πήραμε πώς πέρασε και ο Ιούνιος. Καλά, εννοείται ότι το φετινό καλοκαίρι είναι χειρότερο απ’ το περσινό για την Ελλάδα. Περισσότερα λουκέτα, λιγότερα μπάνια. Εμείς δεν έχουμε και Μπαλοτέλι για να αισθανθούμε, έστω στο χορτάρι, εθνική υπερηφάνεια. Ούτε Μόντι για να πατάει πόδι στην Άνγκελα...
* * *
*Μας αρέσει-δεν μας αρέσει, αυτή είναι η εικόνα που μένει απ’ τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών: Ιταλία και Ισπανία αποφάσισαν να τα βάλουν με το θηρίο που λέγεται Γερμανία και όσο αυτοί έδιναν μάχη στην ευρωπαϊκή αρένα, η Ελλαδίτσα είχε λουφάξει σε μια γωνίτσα. Μόντι και Ραχόι γλίτωσαν τους λαούς τους, προς το παρόν τουλάχιστον, απ’ τα δόντια των Γερμανών. Ενώ εμάς ο Τζορτζ μας είχε δώσει στο πιάτο. Και τα εδώ «παπαγαλάκια» που επί δύο χρόνια σκίζονταν στα κανάλια, για να μας πείσουν πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε απολύτως τίποτα, χθες έκαναν την «πάπια»!
* * *
*Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στη Μεσόγειο. Οι Ιταλοί με τους Ισπανούς ξενύχτησαν δίνοντας μάχη για να μην έχουν καμιά Τρόικα πάνω απ’ το κεφάλι, όπως έχουμε εμείς και οι Πορτογάλοι. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε το ίδιο ή μήπως τη θέλαμε για να λειτουργεί ως «Μπαμπούλας» την ώρα των επώδυνων αποφάσεων; Φαντάζομαι τώρα μπορούμε κι εμείς να ζητήσουμε να φύγουν από δω οι Τροϊκανοί. Εδώ δηλαδή γιατί θα πρέπει να ‘χουμε την παρέα του Τόμσεν πάνω απ’ το κεφάλι μας; Κι εμείς μεσογειακοί τύποι δεν είμαστε; Τι κάθεται ο Σαμαράς; Μια τέτοια επιστολή να στρωθεί να γράψει.
* * *
*Και ο Μόντι με τον Ραχόι ενδιαφέρονται για τις τράπεζές τους αλλά δεν έβαλαν τη θηλιά στους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ούτε θα δανείζονται τα κράτη τους για να τα παίρνουν οι τραπεζίτες και να τα χρωστούν οι πολίτες. Είναι ξεκάθαρα θέμα επιλογής. Γι’ αυτούς προέχει η σωτηρία των λαών και όχι των «ιδρυμάτων»... Γκέκε;
* * *
*Αλλά πάνω απ’ όλα αυτή η Σύνοδος Κορυφής ήταν για μας ένα ακόμη χτύπημα σ’ ό,τι έχει απομείνει απ’ την εθνική μας υπερηφάνεια. Πονάει να βλέπεις τους άλλους να ορθώνουν ανάστημα και στο τέλος της ημέρας να κερδίζουν τη μάχη, εκεί που εσύ είχες σκύψει το κεφάλι και το ‘χες βάλει στα πόδια. Σημασία δεν έχει μόνο πόσο «μεγάλος» είσαι, τι οικονομία ή πόσο πληθυσμό έχεις ως χώρα. Ψυχή έβγαλες; Εγωισμό ως έθνος και μάλιστα ιστορικό; Όχι. Γι’ αυτό στη γωνίτσα σου τώρα, Ελλαδίτσα...
* * *
*Να’ ναι καλά τα «ξαδελφάκια» μας οι Ιταλοί που κέρδισαν τους Γερμανούς στον ημιτελικό και πήραμε λίγη χαρά αυτές τις μέρες. Τι λίγη δηλαδή; Μη σου πω ότι το πανηγυρίσαμε περισσότερο και απ’ τη δική μας νίκη επί των Ρώσων! Αυτό όμως που δεν σκεφτήκαμε είναι ότι βάσει παράδοσης, οι άτιμοι οι Γερμανοί γλίτωσαν το μνημόνιο. Δεν θυμάστε που τα λέγαμε; Ελλάδα 2004, Ισπανία 2008, τώρα; Ωχ, λέτε να έρχεται η σειρά της Ιταλίας; Μάμα μία!
* * *
* Τι της είπε ο Μόντι της Μέρκελ; «Θα συμφωνήσεις τώρα ή θες να σου βάλουμε κι άλλα γκολ;». Κρίμα που δεν έχουμε τέτοια ομαδάρα κι εμείς, κάτι ανάλογο θα της έλεγε κι ο Σαμαράς τηλεφωνικά!
* * *
*Κι όμως ουδείς Ευρωπαίος ηγέτης μπόρεσε να δει το ποδοσφαιρικό ντέρμπι. Με τα μούτρα είχαν πέσει όλοι και διάβαζαν με προσοχή την επιστολή Σαμαρά εκείνη την ώρα. Ούτε κόμμα δεν τους ξέφυγε, Αντώνη.
* * *
*Ιδεολόγοι κατά τα άλλα... Εδώ ο τόπος φλέγεται και κάποιοι στη Βουλή μαλώνουν για τα έδρανα. Για το που θα κάτσουν τα καμάρια μας. Ούτε τα νήπια δεν κάνουν έτσι για τα θρανία. Όχι που θα μου σχηματίζατε και αριστερή κυβέρνηση!
* * *
*Είναι πολλοί οι Έλληνες που εγκαταλείπουν τη χώρα λόγω χρεών. Μεταξύ αυτών και αρκετοί Λαρισαίοι την κοπανάνε εσχάτως και αφήνουν «πιστολιές» πίσω τους. Και μάλιστα σε φίλους και συγγενείς, μαθαίνω... Το νου σου, αγαπητέ αναγνώστη. Άντε να τρέχεις εσύ μετά να βρεις τον ξάδελφο ή τον μπατζανάκη σε Γερμανίες και Αυστραλίες.
* * *
*Εδώ τα σταματούν τα αυτοκίνητα για να κλέψουν, στα σταθμευμένα που είναι και πιο εύκολο θα είχαν πρόβλημα; Κάπως έτσι μπήκαν προχθές δύο άγνωστοι σε Ι.Χ. και υπό την απειλή μαχαιριού, άρπαξαν 150 ευρώ. Πέρα απ’ τα λεφτά, είναι και η τρομάρα που παίρνεις. Κλειδαμπαρωμένοι και στο αμάξι, δεν γίνεται αλλιώς. Κι εσείς εξακολουθείτε να σταματάτε στο περίπτερο με αναμμένη τη μηχανή; Το κακό μια φορά θα συμβεί...
* * *
*Ποιο είναι το αγαπημένο τραγούδι των ιερέων εκεί στα Φάρσαλα που υπεξαίρεσαν 690 χιλιάρικα; Μάλλον το καινούριο του Μαζωνάκη... («Λείπει πάλι ο Θεός και έχει «μην ενοχλείτε»-έξω απ’ την πόρτα Του!»).
* * *
*Εντάξει ο Πηλαδάκης, έχει ρίξει μαύρη πέτρα στην πόλη. Απ’ τους αιρετούς μας όμως θα τοποθετηθεί κανείς επιτέλους για την κατάντια της ΑΕΛ; Μα να ψάχνουμε χορηγό για να κάνουμε προετοιμασία π.χ. στη Σαμαρίνα; Τόσο χαμηλά πια η ιστορική ομάδα της Λάρισας; Και ορισμένοι που τόσα χρόνια κέρδιζαν σε προβολή και ψήφους με το να σπάνε όλα τα κοντέρ στο ΑΕΛόμετρο, τώρα ξαφνικά έγιναν τυφλοί και κουφοί... Μόνο το σχετικό επίδομα τους λείπει.
* * *
*Είκοσι χιλιάδες οι άστεγοι στην Ελλάδα, αυξήθηκαν κατά 25% τα τελευταία δύο χρόνια. Σε λίγο δεν θα μας φτάνουν τα παγκάκια...
* * *
*Πάγκαλος εναντίον Βενιζέλου, η μάχη βαρέων-βαρών έχει αρχίσει και όμως ουδείς ασχολείται με τα συντρόφια. Τους κλέβει ο ΣΥΡΙΖΑ όλη τη δημοσιότητα. Αχ, ΚΟΔΗΣΟ έγινε το ΠΑΣΟΚ!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass