ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ

Βυθίζεται ο υποβρύχι - Ακης

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2011 3:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:12
Μάλιστα! Μετά «Βαΐων και κλάδων»… καθελκύστηκε ο Ακης Τσοχατζόπουλος από τα περισσότερα κόμματα της Βουλής προς το «Ειδικό Δικαστήριο». Δεν ξέρω μάλιστα, μήπως, του σπάσανε και καμία σαμπάνια στα πλευρά, προκειμένου να υπογραμμιστεί το εορταστικό του γεγονότος.
Όχι ότι ο Ακης είναι καμία… «αθώα περιστερά». Οι ενδείξεις δείχνουν ότι μάλλον πρόκειται για «λύκο» και δη «παμφάγο». Αλλά, μέχρι να αποδειχθεί ότι κάποιος είναι «ένοχος», υπάρχει πάντοτε το τεκμήριο της αθωότητας, το οποίο οφείλουμε να σεβόμαστε και να λαμβάνουμε υπόψη. Στην πραγματικότητα: «αν» έφαγε, «τι» έφαγε και «πόσα» έφαγε, μόνο ο Ακης το ξέρει και ουδείς έταιρος. Και προφανώς δεν θα είναι και πολύ διατεθειμένος να το… μαρτυρήσει!
Το ωραίο (που λέει ο λόγος) είναι ότι το ΠΑΣΟΚ, πρώτο και καλύτερο ψήφισε υπέρ της παραπομπής του πρώην υπουργού Αμυνας για το σκάνδαλο των υποβρυχίων. Μυστική ήταν η ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά πραγματικά τέτοια… ζηλευτή σύμπνοια, σπάνια τη βλέπουμε σε κοινοβουλευτικές αποφάσεις!
Αποφασίστηκε η παραπομπή του στο Δικαστικό Συμβούλιο, με 216 ψήφους «υπέρ» 9 «κατά» 7 «παρών» και 4 «λευκών» επί 242 ψηφισάντων. Τα νούμερα βεβαίως μιλάνε μόνα τους, γι΄ αυτό και τα αναφέρουμε. Και τα αδικήματα που τον βαραίνουν είναι αυτά της «παθητικής δωροδοκίας» και της «φυσικής αυτουργίας» σε παράβαση του νόμου για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Αλήθεια, όταν λέμε «Παθητική δωροδοκία», τι εννοούμε ακριβώς; Ότι κάθεσαι ας πούμε εσύ ξέγνοιαστος και αμέριμνος και έρχεται αίφνις ο άλλος και σου χώνει ένα μάτσο λεφτά στην τσέπη, και συ δεν αντιδράς; ΄Η ότι τον κοιτάς… περιπαθώς επειδή σου έδωσε τα φράγκα; Ετσι… απορία εκφράζω!
Για να επανέλθουμε όμως, και για όσους βιάστηκαν να χαρούν, η υπόθεση δεν τελείωσε έτσι απλά. Διότι το Δικαστικό Συμβούλιο θα είναι εκείνο που θα αποφανθεί για το «αν» έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, για τα οποία διώκεται ο πρώην υπουργός, εάν θα υπάρξει διαχωρισμός και εάν εντέλει θα παραπεμφθεί στο Ειδικό Δικαστήριο ή στην τακτική Δικαιοσύνη.
Όπως και να ΄χει, και όπως ήταν φυσικό ο Ακης έγινε βαπορ - άκης, με την τροπή των πραγμάτων, δήλωσε αθώος, άφησε αιχμές και δεν ξέρουμε και σε τι αποκαλύψεις μπορεί να προβεί, προκειμένου να σώσει εαυτόν, αφού ήδη οι «αιχμές» αφορούν σε άλλους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ πρώην και νυν (έχουν και ονοματεπώνυμο), οι οποίοι ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ και δεν κλήθηκαν να καταθέσουν.
Στο διά ταύτα τώρα, το «πρόβλημα» για τους Ελληνες πολίτες δεν είναι ότι παραπέμπεται ο Ακης. Και ότι ενδεχομένως θα έχουμε για δεύτερη φορά μεταπολιτευτικά το στήσιμο ενός Ειδικού Δικαστηρίου. Το θέμα είναι ότι στην «καμπούρα» του Ακη, είναι σχεδόν προφανές, ότι προσπαθούν να «φορτώσουν» όλες τις αμαρτίες του πολιτικού κόσμου.
Και «καθαρίζοντας» τον Ακη να «καθάρουν» ή έτσι νομίζουν και την εγχώρια πολιτική ζωή, η απαξίωση της οποίας προέρχεται εν πολλοίς και από τέτοιους λόγους. Ενας «κούκος» - ακόμη και να τον λένε «Ακη» - δεν φέρνει την «Ανοιξη».
Μπορεί να είναι η αρχή, αλλά σίγουρα όχι το τέλος. Αυτό έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε και κυρίως να μην ξεχνιούνται όλοι αυτοί που παραπέμπουν τον Ακη και νομίσουν ότι… καθάρισαν. Οι… επίμονοι «λεκέδες» δεν φεύγουν τόσο εύκολα. Και εδώ μιλάμε για πολύ… επίμονους, λεκέδες, στην πολιτική ζωή του τόπου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass