ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ

Η μπαρμπουτιέρα

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2011 3:12 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:12
Η «καρφωτή» έπεσε στο τηλέφωνο του αξιωματικού υπηρεσίας Ασφαλείας. Ο αξιωματικός υπηρεσίας κατέγραψε την τηλ. καταγγελία της ανώνυμης γυναίκας και αμέσως ενημέρωσε τον Διοικητή του.
«Κύριε Διοικητά στις 6 ώρα σήμερα το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο κάποια κυρία, η οποία δεν μου έδωσε τα προσωπικά της στοιχεία και μου γνώρισε ότι στο... σπίτι κάθε βράδυ αργά, μετά τις 11 παίζεται «γερό μπαρμπούτι» (ζάρια). Υποθέτω από τον τρόπο που μου έδωσε την πληροφορία η ανώνυμη γυναίκα, ότι δεν είναι «μούφα» (ψέματα), γιατί μου είπε λεπτομέρειες, συνθηματικά, που θα σας αναφέρω. –Καλά ανθυπαστυνόμε, πήγανε σε παρακαλώ να μου φωνάξεις τον Υπαστυνόμο... να το συζητήσουμε.
«Έλα Υπαστυνόμε κάθησε. Σου έχω μία δουλειά. Ο Γιώργος εδώ, δέχθηκε τηλ. πληροφορία από γυναίκα ότι παίζεται γερό «μπαρμπούτι» στο σπίτι της οδού... Αλήθεια; αυτή την πληροφορία την είχα και εγώ, εδώ και λίγες ημέρες, αλλά έπρεπε να τη διασταυρώσω και επιβεβαιώσω, αλλά δεν γνώριζα λεπτομέρειες και το ακριβές σημείο της συνοικίας. Άλλωστε αφού η «καρφωτή» είναι από γυναίκα, κατά 90% θα είναι βάσιμη. Καλά ετοιμάζομαι και ξεκινώ την παρακολούθηση». Πραγματικά τις κρύες νύχτες του Δεκεμβρίου, το σπίτι μπήκε στο στόχαστρο της ομάδας Δίωξης Τυχερών Παιγνίων.
Κανένας από τους γείτονες και συνοίκους δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό. Την Τρίτη ημέρα ο επικεφαλής αξιωματικός ενημερώνει τον Διοικητή του, ότι πραγματικά μετά την 22 ώρα έως περίπου την 23, άρχιζε και τελείωνε η προσέλευση των παικτών στο «ναό του τζόγου». Το σπίτι εχε νοικιασθεί από την κυρία... στο όνομα του «μεγάλου»...
«Κύριε Διοικητά είμαι έτοιμος. Το συνθηματικό με κτύπους στην πόρτα του διαμερίσματος μας το έδωσε η καταγγέλουσα, -όπως σας είχα αναφέρει, - αλλά υπάρχει το πρόβλημα του τσιλιαδόρου. Τσιλιαδόρος είναι ο Βασίλης... επονομαζόμενος και «φαλακρός», γνωστός και εξαίρετος «πελάτης», όπως ξέρετε και από παλιά. Αυτόν πρέπει να τον αιφνιδιάσουμε, αλλά πώς; είναι έμπειρος στα κόλπα. Είναι «μαρίδα» και τα λεφτά του τα τρώει στα νυχτομάγαζα με τις «φθηνές». Σκέφτομαι να τον απασχολήσει με τρόπο η Μαρία, μέχρι να «μπουκάρουμε» μέσα από την είσοδο, χωρίς να «χαμπαριάσει». Θα είμαστε λουφαγμένοι, μέσα στην κλούβα, που θα την παρκάρουμε νωρίς μπροστά στην είσοδο της οικοδομής. Μόλις τον «ταραχέψει» λίγο η Μαρία στην οποία θα της εξηγήσω τι ακριβώς πρέπει να κάνει, θα πεταχθούμε και θα μπούμε μέσα στο δευτερόλεπτο.
Καλά Υπαστυνόμε, ενήργησε όπως μπορείς καλύτερα. Θέλω όμως προσοχή να μην «στραβώσει» η δουλειά, γιατί μετά θα λένε ότι κάνουμε τα στραβά μάτια ή τίποτα χειρότερο. – Ξέρω-ξέρω κύριε Διοικητά. Μην ανησυχείτε, άλλωστε δεν είμαστε και πρωτάρηδες», όπως μας κατήγγειλε η γυναίκα, αφού παίζονται εκτός από χρήματα, κοσμήματα, λίρες, ομόλογα, χωράφια, οικόπεδα και αυτοκίνητα.
Υποψιάζομαι ότι «μάνα» είναι ο «κανίβαλος», γιατί πάντα αυτός βλέπαμε ότι πήγαινε πρώτος. Υπαστυνόμε, θα είμαι και εγώ μαζί, γιατί πρέπει οπωσδήποτε να τους πιάσουμε. Η γυναίκα δεν νομίζω ότι είπε ψέματα. Μέχρι τώρα τουλάχιστον οι «καρφωτές» από γυναίκες σχεδόν ποτέ δεν μας διέψευσαν. Ετοίμασε λοιπόν την ομάδα και οχτώ η ώρα, έχουμε φύγει. Ο Χρήστος με τον Τάκη θα ξεκινήσουν διακριτική παρακολούθηση στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα, για να μας κρατούν ενημερωμένους. Η Μαρία να ενημερωθεί καλά τι πρέπει να κάνει για να εξουδετερώσουμε τον «φαλακρό». Οι υπόλοιποι να γνωρίζουν ακριβώς πώς θα κινηθούν όταν έλθει η ώρα.
Η ομάδα συγκεντρώθηκε πλήρης στο γραφείο του διοικητή, όπου και καταστρώθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της επιχείρησης.
-Λοιπόν παιδιά, ο Νίκος και ο Παντελής καλύπτουν την είσοδο για να μην αιφνιδιασθούμε και να είμαστε καλυμμένοι στα νώτα μας. Ο Αλέξανδρος και ο Γιάννης, μόλις μπουκάρουμε, κατευθύνονται απευθείας στην κουζίνα και στην τουαλέτα, για να μην μας τα πετάξουν στο νιπτήρα, ή στη λεκάνη ή από τα παράθυρα. Ο Παύλος και ο Στέφανος καλύπτουν την απέναντι πλευρά και οι υπόλοιποι, μαζί με την Κατερίνα και την Σοφία τους αιφνιδιάζουμε και τους ακινητοποιούμε άμεσα. Κατερίνα εσύ με τη Σοφία, ερευνάς την «καφετζού». Ξέρεις είναι η γκρουπιέρισσα στο... προσέχετε γιατί είναι «γάτα». Εσύ Λάζαρε μένεις στην κλούβα και εσύ Θανάση καλύπτεις την εξωτερική είσοδο της οικοδομής, για κάθε ενδεχόμενο, αφού πρώτα ο Μήτσος με τον Δημήτρη «μαζεύουν» τον «φαλακρό», με τη βοήθεια της Μαρίας. Εσύ Κωστάκη θα παρκάρεις το αυτοκίνητό σου από νωρίς, ακριβώς μπροστά στην είσοδο της οικοδομής, για να έχουμε χώρο στάθμευσης της κλούβας, η οποία μόλις φθάσει, «έφυγες». Το άλλο συμβατικό μας, θα είναι σε άμεση ετοιμότητα, για να επέμβει μόλις καλέσουμε συνδρομή. – Όλα πλέον είναι έτοιμα. Μιχάλη βλέπω ότι φόρεσες την τραγιάσκα σου κι εσύ Αντώνη ανάποδα τον σκούφο σου, άρα το γούρι θα πάει καλά. –Καλή μας επιτυχία. Φεύγουμε διακριτικά και αφανώς άλλωστε έχουμε εμπειρία.
Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο, η ομάδα με τον τρόπο της ξεκίνησε για να υλοποιήσει τον στόχο της. – Μετά από λίγη ώρα έφθασαν στο καθορισμένο σημείο, όπως σχεδιάστηκε . – Μετά από μία ώρα και κάτι, εμφανίσθηκε με το τσιγάρο στο χέρι, ο «φαλακρός». Με χαρακτηριστικές ματιές, πρόσεξε τα αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα στον δρόμο. Όλοι κρατούσαν τις ανάσες τους, στο πίσω μέρος της κλούβας.
Το παραμικρό λάθος θα έφερνε αποτυχία. Αφού ο τσιλιαδόρος πέρασε δύο φορές πάνω-κάτω και αφού εξακρίβωσε ότι όλα ήταν εντάξει, έδωσε το «πράσινο φως» στον «κανίβαλο». – Κατά την 22.30 άρχισαν να καταφθάνουν οι πρώτοι «επίσημοι» καλεσμένοι», μέχρι την 23.00 περίπου. Παρέλασαν 9 πρόσωπα εκ των οποίων οι μισοί σχεδόν ήταν «φίρμες» και ανήκαν στην εκλεκτή «πελατεία» της Ασφάλειας. Νάτος ο «πιγκουίνος, ο «γαλαντόμος», ο «άνετος» και ο «βασιλιάς». Ε ρε γλέντια απόψε... ψιθύρισε ο Διοικητής.
Αφού οι «παίκτες» συγκεντρώθηκαν και άναψε το παιχνίδι, ενώ πέρασε και ο χρόνος «ασφαλείας», η εντυπωσιακή Μαρία, δήθεν περαστική από τον δρόμο, ζήτησε φωτιά για τσιγάρο από τον τσιλιαδόρο και έπιασε την κουβέντα μαζί του χαριεντιζόμενη. Ο «φαλακρός τσίμπησε». Σε κλάσματα δευτερολέπτου η ομάδα εισήλθε αθόρυβα στο εσωτερικό της οικοδομής και κινήθηκε αθόρυβα, σύμφωνα με το σχέδιο.
Η μεγάλη στιγμή έφθασε. «Εξάρες, ντόρντια, την γκαντεμιά μου κ.λπ.». Ο διάδρομος είχε ερευνηθεί προ διημέρου από την Ελπίδα, η οποία πέρασε από εκεί, δήθεν σαν «πλασιέ» και η ομάδα γνώριζε ότι το διπλανό διαμέρισμα ήταν ακατοίκητο, δεν είχε κάμερες και η πόρτα εισόδου δεν είχε «ματάκι». – Ο Διοικητής κτυπάει την πόρτα με το συνθηματικό τρόπο, που τους είχε υποδείξει η καταγγέλουσα. Η αγωνία περισσεύει. Από το εσωτερικό ακούγεται μία φωνή. «Ποιος να είναι ; Περιμένουμε άλλο; Μήπως είναι ο «μεγάλος»; Καλά Μάκη άνοιξε. Η πόρτα μισοανοίγει και αστραπιαία ο διοικητής βάζει το πόδι του ανάμεσα στην πόρτα και στο κάσωμα για να μην προλάβει ο άλλος να την ξανακλείσει. Ταυτόχρονα γίνεται η έφοδος και ο κάθε αστυνομικός εκτελεί κατά γράμμα, τις εντολές που είχε λάβει στον σχεδιασμό της επιχείρησης. – Ακίνητοι, ψηλά τα χέρια. Αστυνομία. Μετά το στιγμιαίο σάστισμα των παικτών, ένας από αυτούς τρέχει προς την τουαλέτα, για τη λεκάνη. Μάταιος κόπος, το καζανάκι έμεινε στη θέση του... άσε τα λεφτά σου δεν θα πάνε με τα... Κάποιος άλλος τα είχε κρυμμένα μέσα στο εσώρουχό του. Έλα βγάλτα από εκεί, γιατί είναι κρίμα να τα έχεις κατουρημένα και σκ...». Εσύ άνοιξε το στόμα και βγάλε τις λίρες. Μην τις καταπιείς, γιατί θα σε πάω στο νοσοκομείο και θα σου τις βγάλουν με κλίσμα... Τελικά η επιχείρηση πέτυχε απόλυτα. Και τι δεν βρέθηκαν. Χρήματα, κοσμήματα, λίρες, ομόλογα... Τα πειστήρια κατασχέθηκαν και φορτώθηκαν και όλοι μαζί «αγαπημένοι» πήραν τον γνωστό δρόμο, Ασφάλεια, κρατητήριο, εισαγγελέας, αυτόφωρο.
Συνηθισμένα πράγματα...
Όλες αυτές οι παρέες των χαρτοπαικτών, ζαράκηδων κ.α. κατά γενικό κανόνα δεν ήταν δύστροποι με τους αστυνομικούς. Το μόνο που ήθελαν, εκτός από καφέδες και τσιγάρα και να τελειώνει το συντομότερο η όλη διαδικασία, ήταν να μην μαθευτεί το όνομά τους στην «πιάτσα». Αρκετοί από αυτούς αποτελούσαν «εκλεκτή πελατεία» της ομάδας Δίωξης Τυχερών Παιγνίων της Ασφάλειας και ήξεραν ότι «μέσα στο παιχνίδι», ήταν και η σύλληψή τους. Εκείνο που πάντα τους απασχολούσε όμως ήταν «ποιος τους έδωσε» και για «επώνυμους», να μην ακουστεί το όνομά τους στην πιάτσα Τσιλιαδόρο, μάλλον θα άλλαξαν... Ο «φαλακρός» παρά λίγο να βγάλει μαλλιά... Εκείνο το βράδυ. - «Αστυνόμε δεν πρόκειται να μας ξαναπιάσεις. Την επόμενη φορά θα μετακομίσουμε ή σε καρότσα νταλίκας σε κίνηση, ή σε κανένα ψαράδικο»..., είπε ο «βασιλιάς» γελώντας. – Ο Αστυνόμος κούνησε το κεφάλι του και σκέφθηκε ότι η... αρρώστια αυτή δύσκολα θεραπεύεται...
 
ΥΣ. Τα ονόματα είναι φανταστικά.
 
ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΤΣΙΟΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass