Διαμαρτυρία στη Μελία

Δημοσίευση: 07 Ιουλ 2011 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:13
Φυτοφάρμακα - λιπάσματα. Κανένα πρόβλημα, αναπνεύστε ελεύθερα. Λίγο πολύ κάπως έτσι μας είπαν στις αρμόδιες Υπηρεσίες που διαμαρτυρηθήκαμε. Εκείνο που μας προβλημάτισε ήταν μήπως λόγω του ότι μένουμε σε χωριό, μας πέρασαν για άξεστους ή αμόρφωτους χωριάτες ή ακόμα χειρότερα για διανοητικά καθυστερημένους.
Ο λόγος γίνεται για τη Μελία και για μια εταιρία γεωπόνων που εγκαταστάθηκε, παρά τις διαμαρτυρίες μας, μέσα σε κατοικημένη περιοχή.
Εδώ και δύο χρόνια καταγγέλλουμε γι’ αυτή την εγκατάσταση και παρ’ όλα αυτά αυτή η εταιρία συνεχίζει (προφανώς με τις ευλογίες κάποιων Υπηρεσιών) τις εργασίες και τις δραστηριότητές της.
Θέλουμε να τονίσουμε ορισμένα πράγματα. Γνωρίζουν ορισμένοι ότι αυτή η εταιρία (βάσει των δικών τους λεγομένων) διακινεί περί τους 2.000 τόνους λιπάσματα το χρόνο; Και κάτι ανάλογο σε φυτοφάρμακα, σπόρια και άλλα. Γνωρίζουν ότι αυτά τα προϊόντα διακινούνται και σε χύμα κατάσταση;
Στο κτίριό τους τοποθέτησαν εξαερισμούς, προφανώς για να μην αναπνέουν τις ουσίες που συσσωρεύονται. Σκέφτονται, όμως, ποιος θα τις αναπνεύσει όταν βγουν στον αέρα; Στην πόρτα της αυλής τους τοποθέτησαν φάρο, μάλλον για να προσέχουν οι διερχόμενοι οδηγοί ή πεζοί ότι στο συγκεκριμένο χώρο χρειάζεται προσοχή, γιατί μπαινοβγαίνουν οχήματα - τρακτέρ, φορτηγά και άλλα. Γνωρίζουν, όμως, ότι σ’ αυτό το δρόμο κυκλοφορούν και ηλικιωμένοι - μικρά παιδιά, πεζοί ή με ποδήλατα, που δεν είναι σε θέση να έχουν την απαιτούμενη προσοχή και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος.
Γνωρίζουν ότι σαν εταιρία που συνεργάζεται με αγρότες δεν έχουν συγκεκριμένες ημέρες ή ώρες εργασίας και ενοχλούν με το θόρυβο των μηχανημάτων; Εκείνο που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι δεν θα σταματήσουμε να διαμαρτυρόμαστε. Να ξέρουν ότι δεν θα μας διώξουν από τα σπίτια μας.
Να μάθουν να σέβονται τον άνθρωπο, το σπίτι του, τις οικογένειες. Θέλουμε να μάθουν στη μικρή κοινωνία της Μελίας ότι όλα δεν είναι επιχειρήσεις, κέρδος και χρήμα. Ότι η ζωή χρειάζεται υγεία, καλαισθησία, ησυχία και καλή ποιότητα ζωής.
Οι κάτοικοι Μελίας
Γαρύφαλλος Δ. Γαρυφαλλόπουλος
Κων/νος Δ. Γαρυφαλλόπουλος
Νικόλαος Παραπανήσιος
Χαρίλαος Χονδρονάσιος
Χρυσούλα Γαρυφαλλοπούλου
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass