Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2011 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:18
*Σπίτι μου-σπιτάκι μου και κλιματιστικάκι μου! Τι λιοπύρι ήταν αυτό; Ευτυχώς που άρχισε να δροσίζει λιγάκι από χθες το βράδυ και βγήκαμε επιτέλους στο μπαλκόνι. Αναστενάξανε τα «μπι-τι-γιου» δυο μέρες τώρα, απ’ την πολύωρη χρήση παραλίγο να τινάξουν πέταλα τα κορεάτικα, κινέζικα, γιαπωνέζικα και λοιπά ασιατικά μηχανήματα. Καλά, έτσι και ήταν ελληνικής κατασκευής το κλιματιστικό τώρα θα του κάναμε το τρισάγιο!
* * *
*Και χθες μόνο ηλικιωμένους έβλεπες να κάθονται στην Κεντρική πλατεία. Τι κι αν το κοντέρ έφτασε να γράφει 41 βαθμούς κελσίου; Κάποιοι παππούδες δεν το αφήνουν το παγκάκι στον ίσκιο και την παρεούλα. Ποιος ξέρει; Ίσως για κάποιους το μεγαλύτερο μαρτύριο να μην είναι ο καύσωνας. Ίσως να ‘ναι μια μέρα δίχως συντροφιά.
* * *
*Δεν πρόλαβε να φύγει η Χίλαρι και έτρεξε ο Τζορτζ να πάρει τηλέφωνο τον Μπιλ Κλίντον. Έτσι ξηγιούνται τα καλά φιλαράκια. Με το που βλέπουν την κυρά του κολλητού να επιστρέφει στο σπίτι, κατευθείαν ρίχνουν σύρμα διά παν ενδεχόμενο. «Μαζέψου Μπιλ, το νου σου μη «λεκιαστείς» γιατί έρχεται και είναι αγριεμένη». Ή μήπως κοτζάμ πρωθυπουργός της Ελλάδος και δεν ξέρει τι μπερμπάντης είναι ο πρώην πλανητάρχης; Μια φορά λεκές, always λεκές...
* * *
*Μας στηρίζει λοιπόν και ο Μπιλ. Όπως μας στηρίζει και ο Μπαράκ Ομπάμα, ο αμέσως επόμενος μετά τον Κλίντον Δημοκρατικός πρόεδρος των ΗΠΑ. Α, όλα κι όλα, το ΠΑΣΟΚ στο Αμέρικα κάνει θραύση. Άσχετο αλλά μου θυμίζει τις εποχές που λέγαμε πως με Σημίτη την περνάνε φίνα οι Έλληνες... στη Γερμανία! Anyway, που θα λέγε και μια ψυχή εκεί στο Καστρί.
* * *
*Τη ζημιά όμως μας την κάνουν οι Ρεπουμπλικάνοι, οι Αμερικανοί «δεξιοί» δηλαδή, που τα χώνουν στον Ομπάμα επειδή, λένε, με τη φορολογική πολιτική που ετοιμάζεται να ακολουθήσει, θέλει να τους κάνει... Ελλάδα! Ζητούν μάλιστα να σταματήσει η παροχή βοήθειας των ΗΠΑ μέσω ΔΝΤ στην Ελλάδα. Ωχ αμάν!
* * *
*Κάνε ό,τι μπορείς, Αντωνάκη, γιατί σα να πιάνει το αυτάκι μου ήδη το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές: «Ο λαός δεν ξεχνά-τι σημαίνει αμερικανική δεξιά». Και οι μονάδες της διαφοράς στις δημοσκοπήσεις θα κατρακυλήσουν όπως το στραγάλι στην κατηφόρα.
* * *
*Και φεύγει σφεντόνα τώρα για Νέα Υόρκη ο Βενιζέλος να συναντήσει την Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ μπας και την τουμπάρει υπέρ ημών των πτωχών. Εμ βέβαια, μας το παίζει και δύσκολη η Γαλλιδούλα. Ποια νομίζει πως είναι επιτέλους, την έχει δει μεγάλη και τρανή; Στο ΔΝΤ είναι, δεν είναι δα και βασίλισσα του πρωινού όπως η Μενεγάκη. Πες της, Ευάγγελε, πως ούτε τα μισά λεφτά της Ελενίτσας δεν παίρνει. Αλλά άσε καλύτερα μην τα μάθει αυτά και μας κόψει καμιά δόση...
* * *
*Τι λέτε κύριε Ρόβλια; Υπάρχουν πατριωτάκια που δουλεύουν στους δήμους της ταπεινής μας Ελλαδίτσας και τσιμπάνε τα μισά λεφτά που δίνει το ΔΝΤ στον διευθυντή του; Δηλαδή μπορεί ο άλλος να δουλεύει στη ΔΕΥΑΛ και να παίρνει το μισό «χρυσό» μισθό της Λαγκάρντ; Όρε μπερεκέτια! Και φυσικά δεν μου κατέβηκε στο μυαλό έτσι αυθαίρετα η Λάρισα, αφού απ’ ό,τι λέει ο Καρδιτσιώτης υφυπουργός, έχουμε κι εμείς εδώ στη ΔΕΥΑΛ «γκόλντεν μπόις». Θα μου πείτε, σιγά που δεν θα ‘χαμε! Άντε να δούμε και τη λίστα με τα ονόματα που ζητά επιτακτικά ο Ρόβλιας να μας φύγει η όποια απορία...
* * *
*Μα τι γίνεται επιτέλους σ’ αυτήν τη Λάρισα ρε παιδιά; Τα «γκόλντεν μπόις» της ΔΕΥΑΛ και ο Άγιαξ Ταμπάκικα Σίτι; Μεγαλεία σου λέω, μεγαλεία!
* * *
*Εφόσον τα Ταμπάκικα γίνονται Άγιαξ τότε και τα Πυροβολικά πρέπει να γίνουν Άρσεναλ! Δικαιωματικά, «κανονιέρηδες» γαρ οι πιτσιρικάδες του Βενγκέρ. Και αφήστε τη Ρεάλ να παρακαλάει τα Σουφλάρια.
* * *
*Όχι ρε θεία, πόσες φορές θα στο πω; Ο κύριος Γιάγκος που άκουσες χθες ότι ήρθε στη Λάρισα δεν είναι ο Δράκος. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ είναι ο πτέραρχος. Τόσα χρόνια «Λάμψη» και ακόμα να την ξεχάσει.
* * *
*Μα πού χάθηκαν κι αυτές οι ψυχές; Πρώτη φορά απ’ όσο θυμάμαι καλοκαίρι και να’ναι σχεδόν εξαφανισμένοι από τη Λάρισα οι βουλευτές. Κυρίως για τους «γαλαζοπράσινους» το λέω που αν δεν έστελναν και κανένα δελτίο Τύπου στην εφημερίδα για να ευλογήσουν τα γένια τους που κάνουν τόοοσα για την ιδιαίτερη τους πατρίδα, μπορεί και να ξεχνάγαμε τις φάτσες τους. Τι έγινε ρε παιδιά; Είναι χειρότερος ο καύσωνας εδώ απ’ ό,τι στην Αθήνα;
* * *
*Τι σόι διατροφή ακολουθεί η Ρένα Καραλαριώτου; Πού πάει και γυμνάζεται η αντιπεριφερειάρχης μας; Ας μας πει επιτέλους το μυστικό της γιατί θα το πω και αμαρτία δεν φέρω: ολοένα και περισσότερες Λαρισαίες με ρωτούν πώς κρατιέται σε τέτοια φόρμα. Και επειδή το ματάκι των κοριτσιών γυαλίζει από ζήλια, ε, στο τέλος θα τη γλωσσοφάν τη γυναίκα! (Χάντρα Ρένα...).
* * *
*Βλέπω (κυρίως) Φαρσάλων και Καρδίτσης να έχουν γεμίσει από καρπουζοπαραγωγούς. Και μην κοιτάτε που γράφουν ότι πουλάνε 25 ή 30 λεπτά το κιλό, ξέρω πολλούς που με ένα 5ευρω πήραν 3 καρπούζια δεκάκιλα κι ένα πεπόνι δώρο, παρακαλώ. Μάλιστα κάποιος εξ αυτών των παραγωγών μου έλεγε τις προάλλες πως ο λόγος που φέτος υπάρχει τεράστια ποσότητα αδιάθετων καρπουζιών είναι επειδή δεν γίνονται εξαγωγές. Προσέξτε για ποιο λόγο, απεικονίζει πιστά το περίφημο «ελληνικό δαιμόνιο»...
* * *
*Στις αρχές του καλοκαιριού, λοιπόν, υπήρχε τεράστια ζήτηση έξω και κάποιοι μεγαλοπαραγωγοί από την Πελοπόννησο, βλέποντας την τιμή να’ χει εκτοξευτεί στα 80 λεπτά/κιλό, έσπευσαν να στείλουν στην Ισπανία μεγάλες παρτίδες με καρπούζι που ακόμη δεν είχε γίνει. Και δε μιλάμε απλά για πρώιμο... Με το που τα «έσφαξαν» οι φίλοι μας οι Ισπανοί, τα βρήκαν από «ερυθρόλευκα» έως κατάλευκα μέσα τα καρπούζια! Οπότε έπεσε παντού σύρμα και ιδού το εμπάργκο από παντού στους Έλληνες παραγωγούς. Τι να γίνει; Δυστυχώς αυτοί είμαστε, κυρίες και κύριοι...
* * *
*Θέλετε κι άλλο παράδειγμα; Βέλγος ποδηλάτης εδώ και 22 χρόνια γυρίζει όλη την Ευρώπη. Ήρθε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα και του το κλέψανε το ποδηλατάκι. Είκοσι δύο χρόνια και πουθενά δεν του συνέβη τίποτα. Μόνο εδώ τον κλέψαμε τον χριστιανό. Και τι λέει ο Ελληναράς; «Μήπως το άφησε ξεκλείδωτο ο βλάκας;».
Τώρα που θα μείνεις εσύ ξεβράκωτος, έχει να πει ο (κάθε) Βέλγος...
* * *
*Δεν πετάει η αεροπορία, δεν καταπλέουν τα πλοία, δεν κινείται η Ελληνική Αστυνομία και μάλιστα της κόβουν και ρεύμα-τηλέφωνο! Ας το κλείσουμε το ρημάδι να πάμε να ξαπλώσουμε. Λουκέτο να τελειώνουμε. Σιχτίρ...
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass