Διαιώνιση της ολιγωρίας

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2011 3:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:18
Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική του Τυρνάβου αποτελεί έκφραση της δημιουργικής προσπάθειας τόσων γενιών που μαστορικά δούλεψαν και έφτιαξαν κτίσματα με ανθρώπινη πνοή, ενταγμένα στο περιβάλλον και που σήμερα αποτελούν τα σημαντικότερα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας.
Δυστυχώς πολλά κτίσματα καταστράφηκαν είτε από τη φθορά του χρόνου, είτε από άγνοια και αδυναμία για τη διάσωσή τους, είτε από άστοχες ανθρώπινες επεμβάσεις.
Θα μπορούσε να αποτελέσει φωτεινό παράδειγμα η ενδεχόμενη ευαισθησία της δημοτικής αρχής να πει όχι στην κατεδάφιση του μύλου «Χατζηκρανιώτη», όμως η αδιαφορία της τροφοδοτεί τη θύελλα της αντιπαροχής. O μύλος ανήκει πλέον στο παρελθόν και στη θέση του θα ξεφυτρώσει ενδεχομένως κάποια πολυεθνική.
Θα έπρεπε επιτέλους η δημοτική αρχή «πάση θυσία» να πει όχι στην κατεδάφιση, όχι στην τσιμεντοποίηση, γιατί αυτό απαιτούν οι πολίτες αυτού του τόπου ή τουλάχιστον αυτοί που νιώθουν υπεύθυνα μέλη του κοινωνικού ιστού.
Επισημαίνουμε την αντίθεσή μας στη διαιώνιση της ολιγωρίας που διέπει το δήμο Τυρνάβου επειδή πιστεύουμε στην αξία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, πιστεύουμε στην ιστορία του τόπου μας και την ιστορική εξέλιξη με την πρόοδο της κοινωνίας γενικά.
Με την εξαφάνιση ενός ιδιαίτερα αξιόλογου κτιρίου με αρχιτεκτονικές, ιστορικές, πολεοδομικές και κοινωνικές αξίες τερματίζεται και μια ακόμη πτυχή της αρχιτεκτονικής ιστορίας του τόπου.
* Ο κ. Σάκης Κωστούλαςείναι δημοσιογράφος και πρ. αντιδήμαρχος Τυρνάβου
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass