ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΩΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΩΝ

«Η ΔΕΗ δεν λέει όλη την αλήθεια για τα Μεσάγγαλα»

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2011 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:20
«Ουδέποτε κατήγγειλα τα καταστήματα της περιοχής, με τους δε καταστηματάρχες της περιοχής έχω άριστες σχέσεις, συνάμα δεν είχα κανένα λόγο να προβώ σε μια τέτοια ενέργεια, καθότι έχω νόμιμο δικαίωμα να ηλεκτροδοτηθώ από τη Δ.Ε.Η., βάσει των διατάξεων του Ν. 3212/03. Την καλούσα να εφαρμόσει και στη δική μου περίπτωση τις διατάξεις του Ν. 3212/03, ως οφείλει κατά το νόμο να πράξει και ως έπραξε και με άλλα αυθαίρετα κτίσματα στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί Λουτρό».
Αυτά αναφέρει, μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς την «Ε», ο κ. Μιχαήλ Αναγνωστόπουλος του Κωνσταντίνου, με αφορμή όσα έγιναν το τελευταίο 48ωρο στην περιοχή και χαρακτηρίζει «αγχώδη και σπασμωδική αντίδραση της Δ.Ε.Η. που θα αποτελέσει σίγουρα αντικείμενο έρευνας των θεσμοθετημένων, προς τούτο, οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης».
Αναλυτικότερα ο κ. Αναγνωστόπουλος υποστηρίζει τα εξής για την υπόθεση της διακοπής της ηλεκτροδότησης αυθαίρετων κτισμάτων στην περιοχή.
«Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Ελευθερία» και συγκεκριμένα στο φύλλο της Τρίτης, 26 Ιουλίου 2011, ένα άρθρο με τίτλο « Κόβει το ρεύμα η Δ.Ε.Η. στα Μεσάγγαλα », υπογεγραμμένο από το δημοσιογράφο σας, κ. Γ. Ρούστα.
Το ανωτέρω δημοσίευμα, το οποίο εμπεριέχει αυτούσια τη δήλωση του διευθυντή της Δ.Ε.Η., κ. Σωτήρη Αλευρά, αναφέρει ανακρίβειες και αναλήθειες, χωρίς να ευθύνεται γι' αυτό ο συντάκτης του.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι μετά από καταγγελία καταστηματάρχη της περιοχής, ότι αυθαίρετα καταστήματα ηλεκτροδοτούνται από νόμιμες κατοικίες, η Δ.Ε.Η. προβαίνει σε διακοπή ηλεκτροδότησης των καταστημάτων αυτών, αλλά και των νόμιμων κατοικιών που παράνομα χορηγούσαν ηλεκτρικό ρεύμα στα ανωτέρω καταστήματα.
Παράλληλα, διαδόθηκε στην ευρύτερη περιοχή των παραλίων, ότι εγώ προέβην στην ανωτέρω καταγγελία, με αποτέλεσμα να έρθω αντιμέτωπος με τους αγανακτισμένους καταστηματάρχες.
Προς αποκατάσταση πάσης αλήθειας έχω να πω τα εξής: Με το Ν. 3212/03 παρασχέθηκε η δυνατότητα ηλεκτροδότησης αυθαιρέτων κτισμάτων και δόθηκε η δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες να υποβάλλουν αιτήσεις από 2.1.2004 έως 1.3.2004 στον αρμόδιο Δήμο, χρόνος που παρατάθηκε μέχρι τις 31.3.2004 με απόφαση του τότε αρμόδιου υπουργού.
Εγώ, παρόλο που το αυθαίρετο κτίσμα μου, που βρίσκεται στο Καστρί Λουτρό, ηλεκτροδοτούνταν τότε δια μέσου άλλης οδού και συγκεκριμένα με απόφαση του τότε νομάρχη, λόγω αναπηρίας συγγενούς μου α' βαθμού, ακολουθώντας τη νόμιμη διαδικασία μετέβην στον πρώην Δήμο Κάτω Ολύμπου και νυν Δήμο Τεμπών και υπέβαλλα εμπροθέσμως αίτηση, συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να υπαχθώ στην ευνοϊκή ρύθμιση του Ν. 3212/03 και να λάβω πλέον ρεύμα από τη Δ.Ε.Η., εξ αυτής της αιτίας.
Πλην όμως, ο Δήμος Κάτω Ολύμπου, αν και ήταν υποχρεωμένος να προωθήσει αρμοδίως τα δικαιολογητικά προς την αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Η., από παράλειψή του δεν τα απέστειλε, ως όφειλε. Αποτέλεσμα αυτής της παράλειψης ήταν το έτος 2010 να μου διακοπεί η παροχή ρεύματος με παράλληλη ενημέρωση, ότι πλέον δεν πληρούσα τις προϋποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες ελάμβανα ρεύμα, βάσει της απόφασης του νομάρχη.
Κατόπιν διαμαρτυρίας μου προς τον Δήμο Κάτω Ολύμπου για την μη εμπρόθεσμη αποστολή του φακέλου μου προς τη ΔΕΗ, ο Δήμος απέστειλε τον σχετικό φάκελό μου προς τη ΔΕΗ, το έτος 2010, πλην όμως η ΔΕΗ τον επέστρεψε στον Δήμο Κάτω Ολύμπου, ως εκπροθέσμως υποβληθέντα.
Στις 2.6.2011 μετέβην στο Δήμο Τεμπών, στο Μακρυχώρι Ν. Λάρισας, και παρέλαβα τον φάκελο μου, όπως τον είχα καταθέσει, ήτοι την αίτησή μου συνοδευόμενη με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, και προσήλθα στην αρμόδια υπηρεσία της Δ.Ε.Η. και τα κατέθεσα.
Αντί όμως να γίνει δεκτή η αίτησή μου αντ' αυτού πληροφορήθηκα ότι απορρίφθηκε και πάλι, χωρίς καμία εμπεριστατωμένη και ορισμένη αιτιολογία που να ευσταθεί και παρότι εγώ εμπροθέσμως υπέβαλλα την ανωτέρω αίτηση συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά προς τον Δήμο Κάτω Ολύμπου και καθαρά από δική του παράλειψη ο φάκελός μου ουδέποτε προωθήθηκε προς τη ΔΕΗ και μολονότι κρίσιμος χρόνος για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση του Ν. 3212/03 είναι ο χρόνος υποβολής της αίτησης προς τον αρμόδιο Δήμο, ήτοι η εμπρόθεσμη υποβολή της αίτησης, σύμφωνα και με γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. επί του θέματος αυτού. Εν συνεχεία απέστειλα εξώδικη δήλωση προς τη Δ.Ε.Η., με την οποία, αφού επισήμαινα όλα τα ανωτέρω, την καλούσα να εφαρμόσει και στη δική μου περίπτωση τις διατάξεις του Ν. 3212/03, ως οφείλει κατά το νόμο να πράξει και ως έπραξε και με άλλα αυθαίρετα κτίσματα στα Μεσάγγαλα και στο Καστρί Λουτρό. Ουδέποτε κατήγγειλα τα καταστήματα της περιοχής, με τους δε καταστηματάρχες της περιοχής έχω άριστες σχέσεις, συνάμα δεν είχα κανένα λόγο να προβώ σε μια τέτοια ενέργεια, καθότι έχω νόμιμο δικαίωμα να ηλεκτροδοτηθώ από τη Δ.Ε.Η., βάσει των διατάξεων του Ν. 3212/03. Την αγχώδη και σπασμωδική αντίδραση της Δ.Ε.Η. δεν θα την κρίνω εγώ, αλλά θα αποτελέσει σίγουρα αντικείμενο έρευνας των θεσμοθετημένων, προς τούτο, οργάνων της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Εν κατακλείδι, κάθε εχέφρων πολίτης της περιοχής αντιλαμβάνεται, ότι είναι επιτακτικώς αναγκαίο οι αρμόδιοι φορείς να δώσουν λύση επιτέλους στο συγκεκριμένο πρόβλημα, ώστε να ηλεκτροδοτηθούν όλα τα καταστήματα της εν γένει περιοχής, εν μέσω καλοκαιρινής περιόδου και παρατεταμένης οικονομικής κρίσης».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass