Πάρτο αλλιώς….

Δημοσίευση: 02 Αυγ 2011 2:28 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:21
 * Καλό μήνα, αδέλφια! Ήρθαν ο κολιός και οι παχιές οι μύγες, μόνο οι πολιτικοί δεν θα’ρθουν φέτος για να πιάσουν τις ξαπλώστρες. Ξαπλώστρες λέω... Τι λογική κι αυτή! Τα κότερα, τα εξοχικά και τις σουίτες στα υπερπολυτελή ξενοδοχειακά συγκροτήματα εννοώ, όλα αυτά τα χλιδάτα που μας έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια. Όχι φέτος όμως, προέχει η δουλειά στη Βουλή. Το... ξεκάρφωμα δηλαδή! Και εδώ που τα λέμε, το κράξιμο όταν είσαι κουστουμαρισμένος μπορεί και να το αντέξεις. Αλλά με το μαγιό και τη σαγιονάρα πού να τρέχει να κρυφτεί ο εθνοπατέρας τώρα...
* * *
* Καλά βρε Γιώργο, να με συμπαθάς κιόλας αλλά δεν κατάλαβα...Τι είναι η Πελοπόννησος για να την πουλήσεις; Χωραφάκι ποτιστικό που στο έγραψε ο μπαμπάς; Ωραίοι είναι αυτοί! Από πότε η λαϊκή εντολή για να κυβερνήσουν έγινε λευκή επιταγή για να μας ξεπουλήσουν; Και δεν μου φαίνεται για τυχαίο το πρωτοσέλιδο του «Βήματος». Κάθε άλλο. Σαν να μας το σερβίρουν τώρα για να συνηθίζουμε σιγά-σιγά στην ιδέα.
* * *
* Αμ το άλλο; Διότι υπάρχει και η διαφορετική ανάγνωση. Πες ότι τελικά μας έχουν για πούλημα...Δηλαδή θεωρεί ότι πιο πολλά θα πιάσουν αυτοί κάτω από το αυλάκι απ’ ό,τι εμείς οι Θεσσαλοί; Εμάς γιατί δεν μας έχει μπροστά-μπροστά για «σκότωμα» ο πρωθυπουργός μας; Α, όλα κι όλα, έτσι μας υποτιμά και ως περιφέρεια. Δεν αξίζει η Θεσσαλία για αγορά σε τιμή ευκαιρίας; Απ’ όλες τις απόψεις η περιοχή μας σκίζει, πράμα διαλεκτό και με περιφερειάρχη... Αγοραστό. Ορίστε, το λέει και το όνομα, Τζορτζ!
* * *
* Σκεφτόμουν πως τα χώνουμε άπαντες στην κυβέρνηση και δικαιολογημένα. Αυτός που κυβερνά θα ακούσει και την γκρίνια, πόσο μάλιστα τώρα που βιώνουμε καθημερινά την ανάβαση αλλά όχι στο Γολγοθά, στα...Ιμαλάια. Και ακόμη πιο μακριά τραβά το μαρτύριο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η ΝΔ αξίζει να είναι στο απυρόβλητο. Προσωπικά νομίζω πως βλέπω ίσως τη χειρότερη αντιπολίτευση των τελευταίων είκοσι ετών. Βρισκόμαστε στην πιο κρίσιμη περίοδο της χώρας παρακαλώ πολύ και τι κάνει ο Σαμαράς και τα λοιπά «γαλάζια παιδιά»; Μένοντας πιστοί στη γνωστή τακτική του «κουρασμένου» Καραμανλή, έχουν αράξει και μετράνε μέρες, βδομάδες, μήνες μέχρι το «ώριμο φρούτο» να πέσει και έτσι να ξανάρθει η ώρα τους να κυβερνήσουν. Μόνο αυτό δείχνουν να τους νοιάζει. Ποια Ελλάδα υπό κηδεμονία τώρα και ποιοι μπατίρηδες πολίτες; Στην πολυθρονάρα τους αυτοί, κολλημένοι με την καρέκλα.
* * *
* Τουλάχιστον ο σημερινός πρωθυπουργός δείχνει να το παλεύει. Προς τη σωστή κατεύθυνση ή όχι, θα δείξει. Αλλά ιδρώνει βρε αδελφέ και το βλέπεις ότι κάτι προσπαθεί αυτός ο άνθρωπος να κάνει. Ενώ ο Καραμανλής...Αχ αυτός ο Καραμανλής! Τόσες επιστολές του είχε στείλει ο Δούκας «χρεοκοπούμε, κάντε κάτι» και αυτός το χαβά του. Μπορεί και να βαριόταν να τις διαβάσει, ποιος ξέρει; Από τη μάχη πάντως την κοπάνησε ηρωικά και αφού πρώτα φρόντισε να φάει όλα τα πυρομαχικά. Με κρεμμύδι και τζατζίκι στον Μπαϊρακτάρη. Τέτοιο λεβέντη πρωθυπουργό ακόμη θα τον τρέμουν οι «νταβατζήδες»...
* * *
* Μπατιράκια-μπατιράκια αλλά γέμισε με κότερα η Επίδαυρος το τριήμερο για να δει όλη η φτωχολογιά τον Κέβιν Σπέισι στην παράσταση «Ριχάρδος ο Γ΄». Φτώχεια καταραμένη στην Ελλάδα σου λέω! Λέτε να μην τα βλέπουν αυτά οι Ευρωπαίοι; Τι σκληρή που θα’ ναι η «εφαρμογή», μαντάμ Λαγκάρντ.
* * *
* Ωχ, σκούρα τα πράγματα για τον Σαχινίδη τώρα με την ιστορία για το «AEL F.C. ARENA». Ξέρετε τι λέγανε πολλοί Λαρισαίοι χθες; «Όπως οι Παοκτσήδες έχουν το Βενιζέλο εμείς γιατί να μην έχουμε ως στήριγμα τον Φίλιππο; Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είναι, στο χέρι του είναι να το κανονίσει με τα 7,5 εκατ. ευρώ που ζητά ο Πηλαδάκης για να μη βάλει λουκέτο στο γήπεδο». Και έχεις ιδέα από οπαδούς, αγαπητέ Φίλιππα; Ουδείς πιο απαιτητικός!
* * *
* Έβλεπα χθες τις φωτογραφίες από το τουρνουά μπιτς σόκερ στο Καστρί Λουτρό. Κολλάτος και Γκουντάρας βγήκαν δίπλα στους Μπατίστα και Αμανατίδη ενώ η Ρένα Καραλαριώτου χαμογελαστή-καμαρωτή πλάι στον Κώστα Σόμμερ. Γούστα είναι αυτά. Όταν παλιότερα οι δήμαρχοι έβλεπαν ΑΕΚ-Ολυμπιακό η αντιπεριφερειάρχης μας πρέπει να παρακολουθούσε εκείνο το σίριαλ με τον «Αλβανό».
* * *
* Οι Βολιώτες οπαδοί ζητούν από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ σε Μαγνησία αλλά και Καβάλα αφού πέφτει κι εκεί η ομάδα, να παραιτηθούν για να πέσει η κυβέρνηση. Αν κατάλαβα καλά δηλαδή θέλουν να πάμε σε εκλογές με κίνδυνο να χάσουμε και τα δανεικά επειδή τιμωρήθηκαν ο Μπέος με τον Μάκαρο. Και μετά λέμε ότι μπορεί να αλλάξει αυτή η Ελλάδα;
* * *
* «Τζιπ, περίπτερο και αγάπη», τι κλασική ελληνική ταινία κι αυτή. Τώρα όμως πάει, χάσαμε τα Πόρσε Καγιέν, κλείνουν και τα περίπτερα, τι θα μας μείνει στο τέλος; Αγάπη. Ναι καλά, χωρίς τζιπάκι θα σ’ αφήσει μεγάλε...Και δεν θα βρίσκεις και περίπτερο για να πάρεις τσιγάρα να πάνε λίγο κάτω τα φαρμάκια. Καταστροφή!
* * *
* Ξεχάστε τον αρραβώνα ως λύση για τις φετινές διακοπές. Μόνη σωτηρία ο γάμος! Χωρίς δεξιώσεις και άλλες σπατάλες, στο κλίμα των ημερών. Δίνεις λίγα φράγκα στον παπά και στον κουμπάρο και με τα υπόλοιπα, ου-ου, Άγιε Μαυρίκιε σου’ρχομαι!
* * *
* Είναι τέτοια η κρίση που διάβαζα πως οι Έλληνες σχηματίζουν ουρές στις τράπεζες σπέρματος. Δίνουν γενετικό υλικό και παίρνουν ως αντάλλαγμα 200 ευρώ. Καθόλου άσχημα, αγαπητέ σπερματοδότη. Πέρα απ’το ότι βοηθάς ζευγάρια που έχουν πρόβλημα, εξασκείσαι και στο εθνικό μας σπορ. Επαγγελματικά πια.
* * *
* Πάνω από 30 μέρες άδειας, λέει, δικαιούται ο Γερμαναράς. Και μετά λένε για μας ότι δεν δουλεύουμε πολύ. Τώρα ποιος είναι ο πετεινός και ποιος ο γάιδαρος, Φριτς;
* * *
* «Ένας Δούκας ξεμπρόστιασε τους βαρόνους της ΝΔ». Έχω παρατηρήσει πως αυτός ο Κωστής Αϊβαλιώτης του ΛΑΟΣ λέει τις πιο εύστοχες ατάκες. Τον έχει ξεπεράσει τον Ροντούλη που ως πολύτεκνος περίμενα να τις αμολάει πιο συχνά...
* * *
* Τι λέει η μεγάλη καμινάδα στη μικρή; «Είσαι πολύ μικρή για να καπνίζεις»!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass