Δεν θα φταίνε οι ξένοι, αλλά μόνοι εμείς!

Δημοσίευση: 17 Αυγ 2011 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:27
Ίσως σήμερα πρέπει όλοι μας να αναλογιστούμε την πορεία προς την πλήρη καταστροφή στην οποία με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε τους τελευταίους μήνες όσον αφορά τα δημόσια οικονομικά. Δυστυχώς η πορεία αυτή δείχνει να μην ανατρέπεται, αλλά το τραγικότερο όλων είναι πως ορισμένοι δείχνουν να συμπεριφέρονται επιεικώς ανεύθυνα, για να μην τους χαρακτηρίσω ως άτομα με περιορισμένη αντίληψη όσον αφορά τα ζητήματα οικονομίας.
Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην οποία περιήλθε η Ελλάδα λόγω ανεύθυνων πολιτικών και συμπεριφορών ξεχειλώματος του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σε περιόδους οικονομικής ανάπτυξης και αισθήματος ευημερίας, χωρίς απαραίτητα οι οικονομικοί δείκτες να βρίσκονται σε θετικά επίπεδα, όλοι τρέχουν να βολέψουν ημετέρους για να διασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση. Δυστυχώς είμαστε ανεπίδεκτοι μαθήσεως. Ήδη ξένοι αντιδρούν και υποβαθμίζουν συνεχώς την οικονομία μας σε επίπεδα που δεν τιμούν κανένα από εμάς! Τα λεγόμενα spreads των Κυπριακών ομολόγων είναι σε απαγορευτικά επίπεδα προδιαγράφοντας τα χειρότερα.
Τις τελευταίες μέρες η ταλαιπωρημένη Κυπριακή οικονομία δέχεται τα αλλεπάλληλα τραγικά λάθη της Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απολέσει την ανοχή του λαού μας με τα γνωστά γεγονότα στο Μαρί, με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη κτυπήσει την πόρτα του μηχανισμού και να παρακαλάμε να μην μας ανοίξουν. Η νέα μορφή της Κυπριακής Κυβέρνησης δείχνει εγκλωβισμένη στους δογματισμούς του ΑΚΕΛ που οδηγούν στην αναίρεση συμφωνημένων μέτρων που θα έδιδαν την ελπίδα πως ίσως τα καταφέρουμε. Η συντεχνιακή συμπεριφορά του ίδιου του ΠτΔ κ. Χριστόφια οδήγησε στη συμφωνία νέου πακέτου ημίμετρων που θα οδηγήσουν στον στραγγαλισμό της οικονομίας μας.
Τα μέτρα θα έπρεπε να απενεργοποιούν την ωρολογιακή βόμβα που ονομάζεται συνταξιοδοτικό και κρατικό μισθολόγιο. Εντούτοις αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε την ταμπέλα «Προσοχή βόμβα!» αφήνοντας σε βάθος χρόνου την οριστική λύση. Αρκεστήκαμε δυστυχώς στην επιβολή επιπλέον φορολογιών που δυναμιτίζουν την ανάκαμψη του ήδη ταλαιπωρημένου ιδιωτικού τομέα, θα αυξήσουν την ανεργία και θα μειώσουν τα έσοδα από τα πενιχρά κέρδη.
Φαίνεται πως κάποιοι δεν μπορούν να κατανοήσουν πως η ανάπτυξη, οι θέσεις εργασίας, τα κρατικά έσοδα και οι κοινωνικές παροχές εξαρτώνται από την κερδοφορία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Προσπαθούν να διατηρήσουν το σπάταλο καθεστώς της κρατικής μηχανής που διογκώνεται συνεχώς υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς. Πρέπει να παραδειγματιστούμε από την Ελλάδα και όχι να προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τις λανθασμένες πολιτικές που την οδήγησαν εκεί. Η φορομπηχτική πολιτική τους θα σκοτώσουν την αγορά και μαζί και το μέλλον της οικονομίας και εμάς των ιδίων.
Πρέπει όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να κάνουμε θυσίες και να βάλουμε μόνοι μας τάξη στα του οίκου μας, γιατί η αδυναμία λήψης τολμηρών μέτρων για ουσιαστική επίλυση διαρθρωτικών προβλημάτων θα μας οδηγήσουν στο μηχανισμό στήριξης, και εκεί θα καταστρέψουμε ό,τι κτίσαμε από το 1974 και μετά. Το τότε οικονομικό θαύμα που εξέπληξε όλους, δυστυχώς δεν θα μπορεί να επαναληφθεί, αφού θα έχουμε καταστρέψει συθέμελα την οικονομία μας. Και δεν θα φταιν οι ξένοι για αυτό, αλλά μόνοι εμείς!
Σταυρινίδης Ανδρέας
Σπουδαστής 4ου έτους Τμήματος Τεχν., Πληρ. & Τηλ. ΑΤΕΙ Λάρισας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass