ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ κ. ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2011 2:10 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:29
Κ. Διευθυντή
Όσον αφορά το δημοσίευμα έχω να δηλώσω στην κ. Καραλαριώτου τα εξής:
1ον) Σέβομαι και τιμώ τα θεσμικά όργανα της Πολιτείας, τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά και τους απλούς πολίτες, χωρίς τίτλους και αξιώματα. Σέβομαι τα δικαιώματα του καθενός, αλλά δεν επιτρέπω και σε κανένα να οικειοποιείται την πνευματική εργασία κάποιου χωρίς ούτε καν να ασχοληθεί.
2ον) Τους δυσφημιστικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς ως προς το άτομό μου (αλαζόνας, έλλειψη ήθους, δημόσιος ελεγκτής), τους επιστέφω στην ίδια, διότι ούτε γνωριζόμαστε, ούτε συναντηθήκαμε ποτέ, για να έχει προσωπική άποψη και γνώμη και ούτε της επιτρέπω να με συκοφαντεί χωρίς τεκμηριωμένα στοιχεία
3ον) Είναι θετικό το ότι, η κ. Καραλαριώτου στο αναφερόμενο άρθρο της, αναγνωρίζει έστω και καθυστερημένα αναφέρει ότι, «ο κ. Γούλας εργάσθηκε και κανείς δεν του αμφισβητεί την προσφορά του».
4ον) Όσο αφορά την Ομάδα έργου «Αιγοπροβατοτροφία–Τυροκομικά», πράγματι η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημιούργησε ομάδες εργασίας, εκτός από την αναφερόμενη και άλλες ομάδες: βοοτροφίας, χοιροτροφίας, γεωργίας, τουρισμού, στις οποίες συμμετείχα και ο ίδιος. Οι αναφερόμενες ομάδες εργασίας κατέληξαν σε κάποια συμπεράσματα τα οποία υπέβαλαν ως προτάσεις για ανάπτυξη του αντιστοίχου κλάδου των στην Περιφέρεια, πέραν των προτάσεων ουδεμία μελέτη συντάχθηκε.
5ον) Εξ όσων γνωρίζω καμία από τις προτάσεις των ομάδων εργασίας δεν προχώρησε και αυτό γιατί με το να διαπιστώνω και να προτείνω (ως ομάδα εργασίας), χωρίς να ασχοληθεί κανείς από την ομάδα που το προτείνει να το υλοποιήσει, δεν νομιμοποιείται κατά την άποψή μου, να επικαλείται η οποιοδήποτε ομάδα επειδή το πρότεινε, ‘ότι το σχεδίασε και το εκτέλεσε, χωρίς να ασχοληθεί πέραν της πρότασης προς την Περιφέρεια και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα έχω να δηλώσω για το θέμα αυτό τα εξής:
α) Η ομάδα έργου «Αιγοπροβατοτροφία –Τυροκομικά», πέραν της αρχικής πρότασης προς την Περιφέρεια, τι πρέπει να γίνει για την ανάπτυξη του αναφερομένων Τομέων, δεν προέβη στη σύνταξη καμίας μελέτης για την Πιστοποίηση των κρεάτων αμνοεριφίων γάλακτος ως Π.Ο.Π, αν δεν είναι έτσι ας μας πούνε ποια μελέτη συντάξανε, τους καλώ σε δημόσια συνέντευξη παρουσία δημοσιογράφων, να προσκομίσουν τις μελέτες τους για τις δύο αναφερόμενες πιστοποιήσεις των Π.Ο.Π. Ελασσόνας (όχι την πρόταση τι πρέπει να γίνει), και εγώ θα ζητήσω δημόσια συγγνώμη διότι θα θεωρήσω ότι τους αδίκησα.
β) Στις 5 Οκτωβρίου 2003, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, υποβλήθηκαν από μένα, για λογαριασμό της ΕΑΣ Ελασσόνας, δύο φάκελοι (μελέτες) για έγκριση στο προκηρυχθέν Μέτρο 2.2
γ) Ουδείς άλλος φορέας υπέβαλε αίτηση στην Περιφέρεια σε επίπεδο Θεσσαλίας, αλλά ούτε και η ομάδα έργου «Αιγοπροβατοτροφία –Τυροκομικά», για την ένταξη στο Μέτρο 2.2.
δ) Αν δεν είχα υποβάλλει τις δύο μελέτες για λογαριασμό της ΕΑΣ Ελασσόνας για να μας εγκριθεί η σύνταξη των μελετών για την πιστοποίηση, δεν θα μιλούσε κανείς σήμερα για ΠΟΠ Ελασσόνας. Απλούστατα δεν θα υπήρχε αίτημα για την πιστοποίηση των αναφερόμενων κρεάτων από κανένα φορέα.
ε) Ουδείς άλλος Κρατικός ή Ιδιωτικός φορέας ενεπλάκη στη σύνταξη των αναφερομένων δύο προτάσεων (στην Α΄ φάση), εκτός από εμένα, τον Πρόεδρο (Γρούμτσα Δημήτριο), τον Πρόεδρο Παλάσκα Νικόλαο του Κτηνοτροφικού συλλόγου Ελασσόνας καθώς και τον Διευθυντή της ΕΑΣ Ελασσόνας (Κυριλλίδη Γιώργο).
Στην συνέχεια, το Δ.Σ. της Ε.Α.Σ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, υπέγραψε σύμβαση με την Περιφέρεια (το 2004, Πρόεδρος ήταν ο κ. Αδάμος Κων/νος) και μου ανέθεσε την σύνταξη των μελετών ΠΟΠ για τα αμνοερίφια..
Παρακάτω αναλύω, ποιες ομάδες επέλεξα ανά γνωστικό αντικείμενο, για τη Β΄ Φάση της Μελέτης.
Β΄ΦΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Π.Ο.Π. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ
Συμμετείχαν οι :
Α΄) Δρ. Γούλας Παναγιώτης Καθηγητής Ζωοτεχνίας Α.Τ.Ε.Ι Λάρισας & Έκτακτος Αν. Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, (Γενικός Συντονιστής των ομάδων εργασίας).
Β΄) Οι επιστημονικοί φορείς, οι οποίοι πραγματοποίησαν το ερευνητικό μέρος ήταν:
1) Τα Τμήματα του ΑΤΕΙ Λάρισας: Ζωικής Παραγωγής, Δασοπονίας, Διοίκησης και Διαχείρισης έργων, με ειδικές ερευνητικές ομάδες /γνωστικό αντικείμενο με Επιστημονικούς υπευθύνους τους Καθηγητές: Παναγιώτη Γούλα, Βέργο Στέργιο και Παντελή Υψηλάντη αντίστοιχα.
2) Για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Μπιλλίνη Χαράλαμπο.
3) Για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον Αμβροσιάδη Ιωάννη καθηγητή.
4) Για το ΕΘΙΑΓΕ Λάρισας, με Επιστημονικό υπεύθυνο τον Καρυώτη Θεόδωρο Ερευνητή Α΄.
5) Για το ΕΘΙΑΓΕ Θεσσαλονίκης, με Επιστημονική υπεύθυνο την Μπελιμπασάκη Σοφία Ερευνήτρια Α’.
Οι παράμετροι οι οποίοι μετρήθηκαν σε ερευνητικό επίπεδο ήταν οι εξής :
Έδαφος, Κλίμα, βοτανική αξιολόγηση των φυτών, χημικές αναλύσεις των κρεάτων, λιπαρών οξέων, μικροβιολογικές αναλύσεις, ιογενή, παρασιτικά και μικροβιακά νοσήματα, γενοτυπικός έλεγχος των ζώων, έρευνα αγοράς της κατανάλωσης, των κρεάτων αμνοεριφίων, ιστορικά στοιχεία για την τεκμηρίωση της διαχρονικής ενασχόλησης των κατοίκων της περιοχής Ελασσόνας με την αιγοπροβατοτροφία.
Γ΄) ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΗΤΑΝ:
1) Από την Ομάδα έργου «Αιγοπροβατοτροφία –Τυροκομικά» οι :
Κουλουκτσής Δημήτριος, υπάλληλος της Αγροτικής Ανάπτυξης της Ν.Α Λάρισας, Φτίκα Ζωή Δασολόγος (Αναπτυξιακή Ελασσόνας), Σαγρής Θεοφάνης, Κτηνίατρος, Εργαστήριο Αναφοράς Γάλακτος Λάρισας, Τσίπης Κυριάκος Δασολόγος, Μπόνιας Νικόλαος, Πρόεδρος των Νέων Αγροτών.
Κανείς άλλος από την αναφερόμενη Ομάδα (από τα ονόματα που ανακοινώθηκαν στον Τύπο), δεν μου έδωσε στοιχεία για τη σύνταξη των μελετών των ΠΟΠ Ελασσόνας και ως εκ τούτου δεν συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των συμμετεχόντων στη σύνταξη των μελετών.
2) Επιστημονικοί Συνεργάτες ήταν οι:
Ο αείμνηστος Λάκης Φαρμάκης, Οδοντίατρος, Μπούμπας Γεώργιος Καθηγητής ΑΤΕΙ, Καντάς Δημήτριος Καθηγητής ΑΤΕΙ, Γκαμπέτας Τηλ., Προϊστάμενος Γραφείου Αγροτ. Ανάπτυξης Ελασσόνας, Παπαδόπουλος Γεώργιος Κτηνίατρος, Αγροτικό Κτηνιατρείο Καλλιθέας, Καλογιάννης Δημήτριος Κτηνίατρος, Αγροτικό Κτηνιατρείο Ελασσόνας, Κλεισιάρη Μαρία Γεωπόνος, ΕΑΣ Ελασσόνας, Σπύρου Βασιλική Κτηνίατρος, Χαραλαμπίδης Χρήστος Κτηνίατρος, Ν.Α. Λάρισας, Λυμπερόπουλος Α., Ερευνητής ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/κης, Ρήγας Γεώργιος Καθηγητής ΑΤΕΙ, Μουλάς Ανάργυρος Χημικός, Καθηγητής ΑΤΕΙ, Μπλάνας Νικόλαος Καθηγητής ΑΤΕΙ, Αικατερινιάδου, Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/κης, Σαμαρτζή Φ., Ερευνήτρια ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/κης, Δρ. Πετρωτός Κων/νος Χημικός Μηχανικός Τροφίμων, Κάλλος Γεώργιος Γεωπόνος, Γεωργίου Απόστολος Γεωπόνος, Δαλώσης Σάββας Τεχνολόγος Ζωικής παραγωγής, Μητσιμπόνας Θεόδ., Χημικός, ΕΘΙΑΓΕ Λάρισας, Τούλιος Μαργ., Γεωπόνος- ΕΘΙΑΓΕ Λάρισας, Κατσιλούλη Ειρ., Γεωπόνος ΕΘΙΑΓΕ, Δρόσος Αχιλ., Γεωπόνος, Συρακούλης Κων/νος Καθηγητής του ΑΤΕΙ, Καραμανές Ευάγγελος Φιλόλογος, Ερευνητής Ακαδημίας Αθηνών, Ζούκας Αλέξανδρος Δημοσιογράφος, Σπανός Κων/νος Ιστορικός, Αρέτος Βασ., Δασοπόνος, Ρήγας Νικόλαος Τελειόφοιτος Παν/μίου Μακεδονίας, Κορομπίλιας Γεώργιος Γεωπόνος, Κατσανάκης Λάμπρος Σπουδαστής Ζωικής Παραγωγής, Γούλα Ιωάννα Φοιτήτρια Δασολογίας Α.Π.Θ, Τσακμακίδης Ι., Κτηνίατρος ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/κης, Φάης Θ., Κτηνίατρος ΕΘΙΑΓΕ Θεσ/κης.
Σημαντικές πληροφορίες και στοιχεία μου έδωσαν :
Τα συμβούλια και οι Πρόεδροι της ΕΑΣ από το 2003 έως σήμερα (Γρούμτσας, Αδάμος και Στούπας), τα συμβούλια και ο Πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου Ελασσόνας Παλάσκας Νικόλαος, ο πρώην Διευθυντής της ΕΑΣ Κυριλίδης Γεώργιος, ο Πρόεδρος, του Κτηνοτροφικού συλλόγου Λιβαδίου Ελασσόνας Αντωνίου Αναστάσιος ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών συλλόγων Τζιότζιος Μιχάλης, η Έπαρχος Ελασσόνας Μαμάρα Μαρία, οι πρώην Δήμαρχοι και Πρόεδροι της Επαρχίας Ελασσόνας.
Φορείς που συνεργάσθηκαν για τη σύνταξη των μελετών ήταν οι παρακάτω:
1ον) Η ΕΑΣ και οι Κτηνοτροφικοί σύλλογοι Ελασσόνας, 2ον) Η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων, 3ον) Το ΑΤΕΙ Λάρισας, και τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και ΑΠΘ. 4ον ) Τα ΕΘΙΑΓΕ Λάρισας και Θεσσαλονίκης, 5ον) Η Δ/νση Βιολογικής Γεωργίας, Τμήμα Γ΄, ΠΟΠ-ΠΓΕ του Υπουργείου Γεωργίας, 6ον) Το Επαρχείο Ελασσόνας, 7ον)Οι Δήμοι και οι Κοινότητες της Επαρχίας Ελασσόνας, 8ον) Το Τμήμα Ζωικής Παραγωγής της Ν.Α Λάρισας, 9ον) Το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Ελασσόνας,, 10ον) Η Διεύθυνση Κτηνιατρικής Λάρισας και τα Αγροτικά Κτηνιατρεία Ελασσόνας, 11ον) Η Αναπτυξιακή Εταιρία Ελασσόνας, 12ον) Η Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη Αθηνών.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΠ ΣΤΗΝ
 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
 
Δρ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΟΥΛΑΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass