Ένα χρόνο στα νύχια του «Μνημονίου» οι πολύτεκνοι...

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2011 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:37
 Σε μια χώρα που συνεχώς γερνάει και παίρνει επώδυνες λύσεις για το ασφαλιστικό (φορτώνοντας με άλλα 15 χρόνια εργασίας τη μάνα), η τωρινή κυβέρνηση βάζει τα δυνατά της, λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, να μειώσει και τις... γεννήσεις, τρομοκρατώντας νέους γονείς και τη νεολαία μας! Οι πολύτεκνοι βλέπουν το εισόδημά τους εν καιρώ Μνημονίου να συρρικνώνεται επικίνδυνα και να μην μπορούν ν' ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις, που απορρέουν από την ανατροφή των παιδιών. Τα μέτρα, δεν θίγουν μόνο τους ίδιους αλλά οποιονδήποτε έχει δημιουργήσει οικογένεια, αφού πουθενά δεν λαμβάνεται υπ' όψιν ως κριτήριο η σύνθεσή της (ο αριθμός παιδιών).
Την ίδια στιγμή, σε αναπτυγμένες χώρες, όπως η Γερμανία, υπάρχει υπουργός με χαρτοφυλάκιο την οικογένεια και το παιδί. Στην Ουγγαρία, ο πολύτεκνος Πρωθυπουργός, ο οποίος κατήγαγε πρωτοφανή εκλογική νίκη επί του σοσιαλιστή - αντιπάλου του(που έβαλε την Ουγγαρία στο ΔΝΤ), είναι ένθερμος υποστηρικτής της οικογένειας και δεν προέβη ούτε σε περικοπές μισθών, αλλά ούτε και σε απολύσεις... Ειδικότερα, όπως σημειώνεται από την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (ΑΣΠΕ), ενώ μια οικογένεια με τέσσερα ανήλικα παιδιά στην Ευρώπη παίρνει επίδομα (κατά μέσο όρο) 383 ευρώ, στην Ελλάδα παίρνει μόλις 176 ευρώ, δηλαδή διαφορά της τάξης του 56%!!! Και τώρα, αυτό το ελάχιστο επίδομα, πάει να συνδεθεί με εισοδηματικά όρια, δηλ. πάνε να καταργήσουν και αυτά... τα 44 ευρώ/ανά παιδί!!!
Αναλυτικά: Οι πολύτεκνοι δημόσιοι υπάλληλοι βίωσαν χειρότερα από τον καθέναν την πολιτική Μνημονίου, αφού είδαν να τους περικόπτονται δώρα, επιδόματα, άδειες, μισθοί, χωρίς να λαμβάνεται διόλου υπ' όψιν η οικογενειακή κατάστασή τους. Χωρίς να υπάρξει καν μεταβατική περίοδος, το υπουργείο Παιδείας κατάργησε σε μια νύχτα τις προσλήψεις πολύτεκνων εκπαιδευτικών και κάθε άλλο μέτρο πρόνοιας και ανθρωπιάς στους ήδη διορισμένους. Το υπουργείο Οικονομικών αδιαφόρησε πλήρως για το γεγονός ότι οι πολύτεκνοι εξ ανάγκης χρησιμοποιούν αυτοκίνητα πολλών κυβικών, ώστε να έχουν μεγάλη χωρητικότητα. Τα τέλη κυκλοφορίας σε πολλές περιπτώσεις διπλασιάστηκαν και οι πολύτεκνοι αδυνατούσαν να τα πληρώσουν. Ανάλογη ήταν η εικόνα και με τα πράσινα τέλη κυκλοφορίας (υπουργείο Περιβάλλοντος), αφού συνήθως ένας πολύτεκνος δεν έχει τη δυνατότητα ν' αλλάζει τόσο συχνά αυτοκίνητο. Ούτε εδώ λήφθηκε υπ' όψιν η οικογενειακή κατάσταση.
Στο θέμα της ακίνητης περιουσίας, ενώ θεσπίστηκε 400.000 φορολογική απαλλαγή για τον άγαμο, η ίδια απαλλαγή ισχύει και για τον πολύτεκνο, όσα παιδιά κι αν έχει. Με περυσινή διάταξη του υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές θεωρεί ότι η Χαλκίδα υπάγεται στο λεκανοπέδιο... Αττικής, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα στις μετεγγραφές φοιτητών που ενώ είναι πολύτεκνοι και δικαιούνται να έρθουν στην Αθήνα, στέλνονται στη Χαλκίδα! Και τελευταία σαν να μην έφταναν όλα τα ανωτέρω... Με ν/σ που είναι στη Βουλή καταργεί τελείως τις μετεγγραφές των πολυτέκνων φοιτητών και εισάγει ένα «πανάθλιο σύστημα μετεγγραφών επί των πανελληνίων εξετάσεων » που υποβιβάζει το επίπεδο σπουδών και εμπαίζει τους πολύτεκνους! Τι να περιμένουν άραγε οι πολύτεκνοι, στα επόμενα γενέθλια του Μνημονίου; Θα υπάρχουν;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass