Η σιδηρά κυρία!

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2011 2:34 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:41
Του Γεωργίου Ντόβα
Η ΕΕ έχει άξιο ηγέτη, κι αυτός είναι η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Angela Merkel. Παρακολούθησα την αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στη ΝΕΤ στις 27 Σεπ. 2011 και ενισχύθηκε ο θαυμασμός μου στο πρόσωπό της για την απλότητα στη διατύπωση των νοημάτων, την αμεσότητα προσέγγισης των προβλημάτων και τις καθαρές κουβέντες για την αντιμετώπισή τους. Διέκρινα ειλικρίνεια, ευγένεια, και πολιτισμό και καμία απαξίωση ούτε καν υπαινιγμό για τη χώρα μας και τους πολίτες της, όπως δυστυχώς κατά κόρον το πράττουν οι δικοί μας ηγέτες μέσα και έξω από τη χώρα. Ένιωσα επιτακτική την ανάγκη να βρεθεί και στη χώρα μας ένας τέτοιος ηγέτης. Το παράδοξο της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι πολλοί συμπατριώτες μας, που δεν έχουν προσφέρει σχεδόν τίποτα στη χώρα τους, έσπευσαν να την ψέξουν ως τον αυταρχικό εταίρο που μας επιβάλλει σκληρά μέτρα από σαδισμό ή για να επιβεβαιώσει την κυρίαρχη θέση της χώρας της μέσα στην Ε.Ε.
Η κ. Μέρκελ εξομολογήθηκε ότι αγαπά την Ελλάδα και επιθυμεί την οικονομική της ανάπτυξη μέσα στην Ε.Ε. και μάλιστα στο σκληρό πυρήνα του ευρώ. Κι αυτά δεν είναι μόνο λόγια αλλά τα πιστεύω της που θέλει και αγωνίζεται να τα πραγματοποιήσει. Στη γαλλική εφημερίδα La Tribune δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Μυστικό γερμανικό σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας» με την κωδική ονομασία «EUREKA» δηλαδή «ΕΥΡΗΚΑ» το οποίο επιμελήθηκε η ίδια η κ. Μέρκελ και περιλαμβάνει έξι σημεία εξόδου από την κρίση, χωρίς ελεγχόμενη ή μη χρεοκοπία, κατά τα πρότυπα της Ανατολικής Γερμανίας το 1990 όταν αποκρατικοποιήθηκαν 8.500 δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμοί για την προσαρμογή και ενσωμάτωσή της στην ενιαία Γερμανία. Δυστυχώς η χώρα μας από την είσοδό της στην Ε.Ε. και στο σκληρό πυρήνα του ευρώ, χωρίς καμία προετοιμασία, ακολούθησε τη δική της ανεύθυνη πορεία για να καταλήξει στο σημερινό «Λαβύρινθο» και δεν ξέρει πώς να βγει. Δεν θα αναφερθώ στις λεπτομέρειες του σχεδίου γιατί μπορεί ο καθείς να τις βρει στον Τύπο.
Η κ. Μέρκελ μείωσε το ποσοστό συμμετοχής της χώρας μας στην υλοποίηση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ από 25% που ισχύει για όλες τις χώρες στο 5% προκειμένου να μπορέσει να απορροφήσει τα χρήματα που της δίνονται και αδυνατεί να το πράξει λόγω έλλειψης ορθής οργάνωσης και προγραμματισμού. Για την επίτευξη αποτελέσματος έστειλε στη χώρα μας δικό της τεχνικό σύμβουλο της ανίκανης κυβέρνησής μας. Τα περί δικών της συμφερόντων είναι ανούσια και ύποπτα. Όλες οι χώρες θέλουν τα συμφέροντά τους κι αυτό είναι αποδεκτό όταν γίνεται με τους κανόνες και τα μέσα που ισχύουν για όλους.
Η κ. Μέρκελ συμφώνησε στο σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης που υπογράφηκε την 21η Ιουλ. 2011 με δέσμευση εφαρμογής από τη χώρα μας ορισμένων υποχρεώσεων. Μέχρι τις αρχές Σεπτ. δεν είχε υλοποιήσει απολύτως τίποτε με συνέπεια να φύγουν άρον- άρον από τη χώρα οι εκπρόσωποι της Τρόικας και να οργιάσουν οι φήμες για ασύντακτη χρεοκοπία και έξοδο της χώρας μας από το ευρώ και την Ε.Ε., με ανυπολόγιστη ζημία στην οικονομία μας. (Χρηματιστήριο, τράπεζες, SPREDS, CDS κ.λ.π.)
Στο σημείο που έφτασε η χώρα μας με αποκλειστική δική μας υπαιτιότητα μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Ο δρόμος θα είναι μακρύς και επώδυνος. Αν εμείς δεν θέλουμε να το καταλάβουμε κακό του κεφαλιού μας. Οι λεονταρισμοί και ψευτο- παλικαρισμοί του τύπου «δεν πληρώνω» δεν περνούν. Το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι να καταστούμε εντελώς αναξιόπιστοι και να μπούμε στην απομόνωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα μας. Στην Ε.Ε. οι άλλοι θα προχωράνε όλοι μαζί –σίγουρα μέσα Τουρκία και Σκόπια- κι ο ψωριάρης χώρια.
Η κ. Μέρκελ δεν ανήκει στην κατηγορία όσων θέλουν την καταστροφή της Ελλάδας και την αποπομπή της από την Ε.Ε. Αντίθετα σέβεται τη χώρα μας και την ιστορία της ίσως περισσότερο από κάποιους «ελληναράδες» που την κλέβουν ασύστολα και τοποθετούν τα χρήματα στις τράπεζες του εξωτερικού αδιαφορώντας πλήρως για την τύχη της. Λυπάμαι που το λέω αλλά αυτοί που επιδιώκουν και εργάζονται για την καταστροφή της χώρας ευρίσκονται εντός των τειχών. Η κ. Μέρκελ θα γραφτεί με χρυσά γράμματα στη νεότερη ελληνική ιστορία. Όμως η ιστορία γράφεται πολύ αργά και οι πρωταγωνιστές της δεν ζουν πια για να νιώσουν τη χαρά και την ικανοποίηση της δικαίωσής τους. Για όσους ξέρουν να διακρίνουν τις αξίες και τα ιδανικά και να πιστεύουν σ’ αυτά αποτελούν τους φάρους στη σωστή κάθε φορά πορεία τους.
Λάρισα 29-9-2011
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass