Η λίστα της ντροπής!

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2011 2:40 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:44
Του Γεωργίου Ντόβα
 
Είχα κάποιες ελπίδες στις προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και του κ. πρωθυπουργού να βγάλουν τη χώρα από την κρίση όχι γιατί έδειξαν τις απαιτούμενες από τις περιστάσεις ικανότητες αλλά γιατί θέλω να ελπίζω ότι αυτή η πολυβασανισμένη χώρα πρέπει να ζήσει. Η καταγγελία από τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών κ. Κουσελά, σύμφωνα με την οποία παρέδωσε στον κ. υπουργό Οικονομικών και τον κ. πρωθυπουργό, λίστα με 3.800 φοροφυγάδες, έκαστος των οποίων οφείλει στο δημόσιο πάνω από 1.000.000 ευρώ άμεσα εισπράξιμα, με αποτέλεσμα να μην εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ και ο ίδιος να εκδιωχθεί από το ΥΠΟΙ, πιστοποιεί την πλήρη αναξιοπιστία και επικινδυνότητα των κυβερνητών αυτής της δύσμοιρης χώρας. Και ο πιο καλόπιστος πολίτης αναρωτιέται τι επί τέλους συμβαίνει. Υπάρχει τόση πολιτική υποκρισία και απάτη που δεν μπορεί κανείς να καταλάβει τι πραγματικά σκέπτονται και πράττουν οι κυβερνώντες αυτό τον τόπο;
Ας ξεκινήσουμε από κ. Κουσελά. Εξαπέλυσε εν αιθρία ένα κεραυνό από του βήματος της Βουλής που ταρακούνησε όλους τους Ελληνες χωρίς να διαψευσθεί από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο, αλλά και χωρίς να δώσει επαρκεί στοιχεία για αυτή την περίφημη λίστα. Πότε και με εντολή τίνος συντάχθηκε αυτή η λίστα; Ποια αρμόδια όργανα του ΥΠΟΙ την συνέταξαν; Αφού τα τεράστια ποσά ήταν άμεσα εισπράξιμα γιατί ο ίδιος δεν τα εισέπραξε όπως τον κατηγόρησε ο κ. Βενιζέλος; Ποιος εμπόδισε τα αρμόδια όργανα να προβούν στην είσπραξη αυτών των τεράστιων ποσών τα οποία με τα δεδομένα στοιχεία αγγίζουν τα 4 δισ. ευρώ; Ο κ. Κουσελάς κλήθηκε από τη δικαιοσύνη να δώσει εξηγήσεις για το μείζον πολιτικό, ηθικό και οικονομικό αυτό ζήτημα. Ανυπομονώ να δω την κατάληξη κι αυτού του σκανδάλου. Δεν θέλω και δεν μπορώ να πιστέψω ότι θα είναι μια από τα ίδια.
Αν είναι ψευδή τα όσα κατάγγειλε ο κ. Κουσελάς ο κ. πρωθυπουργός δεν όφειλε αμέσως να τον αποπέμψει από το κόμμα, όταν μάλιστα στις καταγγελίες του υπαινίσσεται εμμέσως πλην σαφώς ότι ο ίδιος γνώριζε τη λίστα και αντί να δώσει αυστηρή εντολή είσπραξης των ποσών προστάτευσε τους φοροφυγάδες; Γιατί ο κ. πρωθυπουργός δεν έδωσε καμία εξήγηση για το μείζον αυτό πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που καταρρακώνει το κύρος του; Ο ίδιος δήλωνε προεκλογικά ότι «λεφτά υπάρχουν» κι αυτό είναι αλήθεια, όπως αλήθεια είναι ότι ο σκοπός του δεν είναι να τα εισπράξει, γιατί έχει άλλους σκοπούς και επιδιώξεις που δεν πρέπει να γνωρίζει ο λαός. Ο λαός πρέπει να βρίσκεται στο καράβι που πάει να βυθιστεί, στο αεροπλάνο χωρίς κυβερνήτη και τελευταία στη μέση του ποταμού. Τι έχει να απαντήσει στον ελληνικό λαό τον οποίο καλεί να σηκώσει τα βάρη της οικονομικής κρίσης με τη δραστική περικοπή μισθών και συντάξεων και επιβολή αβάστακτων φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων; Τι θα έχει να απαντήσει στην κ. Μέρκελ και τους άλλους εταίρους μας στη ΕΕ όταν θα τον ρωτήσουν γι’ αυτή τη λίστα; Όποια δικαιολογία κι αν προβάλει δεν θα τους πείσει για τις καλές προθέσεις του. Είναι δυνατόν οι Γερμανοί και οι άλλοι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι να πειστούν να πληρώσουν το ελληνικό χρέος και οι Ελληνες φοροφυγάδες με τους κυβερνήτες τους να «πίνουν εις υγείαν του κορόιδου;» Ο tempora o mores!
Γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα οι λίστες με τα ονόματα των Ελλήνων καταθετών στις ξένες τράπεζες για μεγάλα ποσά για τα οποία δεν έχουν πληρωθεί οι νόμιμοι φόροι εισοδήματος και οι φόροι των τόκων; Οι κύριοι αυτοί κρύπτονται πίσω από το τραπεζικό απόρρητο και τη νομοθεσία προστασίας των προσωπικών δεδομένων! Τι είδους νόμοι είναι αυτοί που προστατεύουν την παρανομία και όχι τη νομιμότητα; Η κλοπή του δημοσίου χρήματος με οποιονδήποτε τρόπο και η τοποθέτησή του στις ξένες τράπεζες θα έπρεπε να αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και να τιμωρείται αυστηρότατα. Δεν μπορεί οι «βδέλλες» που πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα του έντιμου εργαζόμενου πολίτη να μένουν στο απυρόβλητο. Με αυτή την έννοια έχουν δίκιο όσοι διαμαρτύρονται διαδηλώνοντας στους δρόμους με το σύνθημα «νόμος είναι το δίκιο του εργάτη». Αυτά και πολλά άλλα οδήγησαν το φιλελεύθερο κοινωνικό και οικονομικό σύστημα στην κατάρρευση και να μην μπορεί κανείς πλέον να προβλέψει τις τραγικές συνέπειες για να τις προλάβει. Ας ευχηθούμε ο λαός να μην βάλει το κεφάλι του κάτω από τον τροχό όπως έκαμε το φίδι για να διώξει τη σφήκα που του κάθισε στο κεφάλι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass