ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΠΚΑ- ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗ

Αντιπαράθεση για το θεαθήναι

Δημοσίευση: 15 Οκτ 2011 2:39 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:45
 Της Λίτσας Ούντρια
Δημοτικής Συμβούλου της «Λαϊκής Συσπείρωσης»
 
Μια αποπροσανατολιστική αντιπαράθεση παρακολουθήσαμε τις τελευταίες μέρες μέσω του τοπικού Τύπου ανάμεσα στις δημοτικές παρατάξεις του κ. Σάπκα και του κ. Τζανακούλη.
Κι ενώ ο λαός της πόλης μας βρίσκεται αντιμέτωπος με μία άνευ προηγουμένου επίθεση στη ζωή και στα δικαιώματά του , παρακολουθούμε εμβρόντητοι την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αλληλοκατηγορούνται για πράγματα που είναι συνυπεύθυνοι.
Με έκπληξη για το θράσος του διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο, την πρόταση του κ. Σάπκα προς τη Δημοτική Αρχή, να ζητά οικονομικές ελαφρύνσεις και βοήθεια στους Λαρισαίους λόγω κρίσης.
Αλήθεια κ. Σάπκα εσείς δεν ανήκετε στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατ’ επανάληψη σας εμπιστεύθηκε ως επικεφαλής της δημοτικής του παράταξης; ΄Η μήπως φοβάστε να δηλώσετε ΠΑΣΟΚ τώρα που το πλοίο βουλιάζει;Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι που αντιμετωπίζει την οικονομική κρίση ρίχνοντας τα βάρη στο λαό και όχι στους κεφαλαιοκράτες; Δεν ξέρετε, άραγε, ποιοι ψηφίζουν στη Βουλή τα μέτρα και μνημόνια, που έχουν οδηγήσει την ανεργία στα ύψη, τα μαγαζιά να κλείνουν το ένα μετά το άλλο, τη φοροληστεία να γονατίζει κάθε οικογένεια, τους μισθούς και τις συντάξεις να μειώνονται, τις απολύσεις να γίνονται κατά χιλιάδες και το λαό της πόλης μας να βρίσκεται σε κατάσταση αφόρητης στενοχώριας, καθώς βομβαρδίζεται καθημερινά με μαύρα μαντάτα που προοιωνίζουν ένα ζοφερό μέλλον;
 Κύριε Τζανακούλη και κ. Σάπκα είναι, ανέντιμο πολιτικά να κάνετε τώρα ότι δεν ξέρετε για τον «Καλλικράτη» όταν εσείς και οι παρατάξεις σας και τα κόμματά σας συμφωνούσαν με τον «Καλλικράτη» και υπερψήφιζαν.
Το ξέρατε πολύ καλά ότι ο «Καλλικράτης» θα έδινε στους Δήμους αρμοδιότητες χωρίς πόρους. Τι κλαίγεστε τώρα ότι δεν υπάρχουν λεφτά; Αφού ξέρατε το αποτέλεσμα του «Καλλικράτη» που επαινούσατε.
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το κόμμα που μας στηρίζει, το ΚΚΕ, είμασταν οι μόνοι που ξεκάθαρα μιλήσαμε για το τι μας περιμένει με τον «Καλλικράτη» και δυστυχώς ακόμα είμαστε στην αρχή.
Το κράτος έχει σταματήσει τις επιχορηγήσεις, ενώ τα λεφτά που εμείς ως πολίτες δίναμε τόσα χρόνια προκειμένου να γυρίσουν στους δήμους –μιλάμε για εκατομμύρια- τα λήστεψαν από το λαό, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και κανείς δεν δίνει λόγο γι’ αυτό.
Δάνεια οι τράπεζες δεν δίνουν στους δήμους, σημαντικά έργα δεν γίνονται πια. Οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να εργάζονται απλήρωτοι και μαζί με τους συμβασιούχους που γέμισε ο δήμος, έρχονται αναγκαστικά και οι απολύσεις.
Kαι φυσικά ο δήμος δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των δημοτών του. Αυτό, άλλωστε, εφαρμόζουν μπλε και πράσινοι δήμοι σ’ όλη την ελληνική επικράτεια.
Ο κ. Σάπκας ζητά να ερευνηθεί η δυνατότητα κατάργησης του τέλους 80% στο νερό. Εμείς συμφωνούμε να καταργηθεί. Όμως σκοπίμως ξεχνάει ο κ. Σάπκας -και ο κ. Τζανακούλης κάνει πως δεν καταλαβαίνει- ότι το τέλος που μπήκε - κακώς- από την τότε κυβέρνηση για την αποπεράτωση του αποχετευτικού έργου, θα έπρεπε να σταματήσει να εισπράττεται με τη λήξη του έργου.
Όμως, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και οι δήμαρχοί τους συμφώνησαν και τελικά νομοθέτησαν τη συνέχιση επιβολής του φόρου 80% επί της τιμής του νερού.
Ζητά ο κ. Σάπκας τη μείωση των διδάκτρων στο Δημοτικό Ωδείο. Οποία υποκρισία όταν ο εκπρόσωπος της παράταξής του ψηφίζει την αύξηση των διδάκτρων, μαζί, με την παράταξη βεβαίως, του κ. Τζανακούλη, η οποία την εισηγείται!!. Δυστυχώς το Δημοτικό Ωδείο, το οποίο έγινε επί δημαρχίας Λαμπρούλη, αρχίζει να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχιση της λειτουργίας του, πράγμα που απ’ ό,τι φαίνεται δεν ανησυχεί ούτε τον κ. Σάπκα ούτε τον κ. Τζανακούλη.
Όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς στο Δήμο μας, χτυπούσαν, μετά χαράς, παλαμάκια οι δύο παρατάξεις κι αποδέχονταν κάποτε, τη μετατροπή των παιδικών σταθμών σε δημοτικούς. Και σήμερα φτάσαμε να μην επαρκούν, να μένουν χιλιάδες οικογένειες ακάλυπτες και πολλές να οδηγούνται αναγκαστικά στη λύση του ιδιωτικού με πανάκριβα τροφεία. Φυσικά επί εποχής Λαμπρούλη οι λίγοι παιδικοί σταθμοί που υπήρχαν δεν είχαν τροφεία, ενώ και σήμερα στην Πετρούπολη Αττικής, που την πλειοψηφία στο δήμο έχει η «Λαϊκή Συσπείρωση», δεν υπάρχουν τροφεία. Βεβαίως, παντού όπου κυριαρχούν οι μπλε και πράσινοι δήμαρχοι υπάρχουν και τροφεία.
Η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς θα γίνει εκρηκτική, αφού το προσωπικό, το οποίο εργάζεται πολύ περισσότερες ώρες πια δεν επαρκεί και οι συμβασιούχοι διμηνίτες απολύονται, ενώ οι εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι.
Τα υπόλοιπα που ο κ. Σάπκας αναφέρει στην πρότασή του, δηλαδή για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ( οι ουρές του οποίου θα αυξηθούν από τις πολιτικές των κομμάτων των κ. Σάπκα και Τζανακούλη), για εθελοντισμό και παραχώρηση δημοτικών εκτάσεων για αγροτικούς οικισμούς προκειμένου να αναπτύξουν επιχειρηματικές δραστηριότητες!! φαντάζουν ως κορώνες υποκρισίας και ψευτιάς που τα δύο κόμματα μας χόρτασαν τόσα χρόνια.
Ευτυχώς ο κόσμος σας έχει πάρει χαμπάρι και θα σας τιμωρήσει πολιτικά. Φτάνει πια.
Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους του Δήμου Λαρισαίων για το δίκαιο αγώνα τους. ΄Αλλωστε καθημερινά είμαστε κοντά τους και τους υπερασπιζόμαστε, γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας επιβίωσης.
 Καλούμε το λαό της πόλης μας να μη φοβηθεί. Να καταδικάσει όσο γίνεται πιο δυνατά την κυβέρνηση και την πολιτική της που μαζί με τη ΝΔ εξοντώνουν σήμερα τα λαϊκά στρώματα.
Να μη βρεθεί κανένας μόνος του, να δυναμώσει η ταξική ενότητα και αλληλεγγύη στις γειτονιές της πόλης μας για τη λαϊκή συμμαχία, για την παρεμπόδιση αντεπίθεση και την ανατροπή της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής που εξοντώνει το λαό.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass