Λαρισινά Δοκίμια

Η Γερμανία θα χάσει κι αυτόν τον πόλεμο!

Δημοσίευση: 01 Νοε 2011 1:44 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 13:50
 Μ.Ε. Λγκουβάρδου
 Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη αρχίσει. Οι Γερμανοί θα χάσουν και τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο για τους εξής λόγους:
1ον. Γιατί δεν διδάχτηκαν από το παρελθόν τους και θα αναγκασθούν να το επαναλάβουν.
2ον. Δεν ζήτησαν συγγνώμην από την ανθρωπότητα, πράγμα που δείχνει ότι δεν θεραπεύτηκαν από την ενοχή τους.
3ον.Διότι δεν έδειξαν έμπρακτη μετάνοια. Όχι μόνο δεν πλήρωσαν τις πολεμικές αποζημιώσεις που οφείλουν, αλλά ξεκίνησαν και τρίτο παγκόσμιο πόλεμο, οικονομικής μορφής, για να εκδικηθούν αυτούς που τους αντιστάθηκαν και τους έκαναν να χάσουν τον πόλεμο. Δεν μπορούν να ξεχάσουν τι έπαθαν από τους Έλληνες.
4ον. Ο μεγαλύτερος εχθρός τους στον οικονομικό πόλεμο που άρχισαν οι ίδιοι είναι ότι με την πολιτική τους ξαναφέρνουν στη μνήμη των λαών τις βαρβαρότητες που διέπραξαν ως κατακτητές.
5ον. Είναι βέβαιο ότι θα χάσουν την εξαγωγική αγορά αν περιφρονούν την γνώμη που σχηματίζουν οι λαοί γι’ αυτούς. Ακόμα κι αν νικήσουν τις κυβερνήσεις, θα έχουν αντιμέτωπους τους λαούς.
6ον. Είναι επίσης βέβαιο ότι η Ενωμένη Ευρώπη, η οποία ούτε ενωμένη είναι, ούτε Ευρώπη αργά ή γρήγορα θα διαλυθεί για τους εξής λόγους:
α) Γιατί τους διέφυγε η Πληροφορία. Ο κόσμος ενημερώνεται όσο κι αν δουλέψει η προπαγάνδα τους.
β) Γιατί κανένας λαός δεν θέλει να τον εκμεταλλεύονται ώστε να μην αγωνιστεί να τους διώξει.
γ) Γιατί τώρα έχουν οι λαοί περισσότερες δυνατότητες να αυτοοργανώνονται. (Η δυσκολία δεν είναι να διώξουν δίχως βία τους ξένους εκμεταλλευτές, αλλά τους δικούς τους. Τα πλοία βουλιάζουν από εξωτερικές αιτίες και από εσωτερικές).
Όσον αφορά στις εσωτερικές αιτίες για τις οποίες η Ελλάδα βρίσκεται σ’ αυτήν την κατάσταση ανελευθερίας ευθύνη δεν έχουν μόνον οι πολιτικοί που αντί να συνάγουν με τους Έλληνες συνάγουν από τους Έλληνες και σκορπίζουν, όπως λέει το Ευαγγέλιο, ότι «ο μη συνάγων μετ’ εμού σκορπίζει».
Αν η Ορθόδοξη Ελλάδα ήταν όπως δημιουργήθηκε να είναι μεγάλη θεραπεία για όλο τον κόσμο, αν οι άνθρωποι έρχονταν στην ορθόδοξη Ελλάδα για να θεραπευθούν, η Ελλάδα θα ήταν πάντοτε ελεύθερη και οι Έλληνες ευτυχισμένοι. Αλλά τώρα και οι Έλληνες είναι άρρωστοι. «Χάρις» και στους πολιτικούς της οι Έλληνες είναι σαν τους μαύρους στην Αμερική, άνθρωποι με μειωμένα δικαιώματα.
Τι να κάνουμε; Οπωσδήποτε δεν θα μεταχειριστούμε τη βία. Η δυστυχία μας δεν έχει μόνο οικονομικά αίτια. Είναι η αρρώστια που πλήττει τον κόσμο, η φιλαυτία, η απληστία, η λήθη του Θεού, η απουσία των αρετών που μπορούν να εμποδίσουν την εκμετάλλευση του ανθρώπου.
Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ο αγωνιστής και μάρτυρας της αυτοδιάθεσης των νέγρων στην Αμερική είπε σε μια ομιλία του: «Σας δηλώνω σήμερα ότι εξακολουθώ να υποστηρίζω τη μη βία, κι εξακολουθώ να πιστεύω ότι είναι το ισχυρότερο όπλο που διαθέτει ο νέγρος στον αγώνα του για τη δικαιοσύνη σ’ αυτή τη χώρα. Εκτός αυτού, ενδιαφέρομαι για έναν καλύτερο κόσμο. Ενδιαφέρομαι για τη δικαιοσύνη, ενδιαφέρομαι για την αδελφοσύνη. ενδιαφέρομαι για την αλήθεια, κι όταν κάποιος νοιάζεται για όλα αυτά δεν μπορεί ποτέ να υποστηρίζει τη βία».
«Ένα βράδυ κάποιος νομικός ήρθε στον Ιησού και ζήτησε να μάθει τι μπορούσε να κάνει για να σωθεί. Ο Ιησούς δεν έκανε το λάθος να του αναφέρει κάθε πράγμα που δεν έπρεπε να κάνει. Ο Ιησούς δεν είπε: «Από τώρα, Νικόδημε, πρέπει να σταματήσεις να λες ψέματα». Δεν είπε: «Νικόδημε πρέπει να πάψεις να εξαπατάς τους άλλους, αν κάτι τέτοιο συμβαίνει». Δεν είπε: «Νικόδημε δεν πρέπει να διαπράξεις μοιχεία». Δεν είπε: «Νικόδημε, τώρα πρέπει να σταματήσεις να πίνεις υπερβολικά». Είπε κάτι εντελώς διαφορετικό, γιατί είχε καταλάβει κάτι βασικό- ότι αν ένας άνθρωπος είναι ικανός να πει ψέματα, είναι ικανός και να κλέψει. Κι αν ένας άνθρωπος μπορεί να κλέψει, μπορεί και να σκοτώσει. Γι’ αυτό, αντί να κολλήσει σ’ ένα πράγμα, τον κοίταξε και του είπε:
«Νικόδημε, πρέπει να γεννηθείς ξανά»*.(Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «Έχω ένα όνειρο», κείμενα και ομιλίες που άλλαξαν τον κόσμο, Εκδόσεις ΚΟΑΝ).
Η Γερμανία θα χάσει κι αυτόν τον πόλεμο, γιατί οι πολιτικοί τους δεν γνωρίζουν τον Θεό, το ίδιο σαν τους δικούς μας. Όσο δεν θα αναθέτουμε τα δημόσια αξιώματα σε ανθρώπους οι οποίοι γνωρίζουν τον Θεό, σε ανθρώπους αναγεννημένους πνευματικά, κι όσο δεν θα είμαστε κι εμείς αναγεννημένοι πνευματικά, θα είμαστε τα θύματα των ισχυρών.
 
* Ιωάννη, 3, 1-4, «εάν μη τις γεννηθή άνωθεν, ου δύναται ιδείν την βασιλείαν του Θεού».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass