Τα παράπονα στον δήμαρχο...

Δημοσίευση: 10 Νοε 2011 2:25 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:34
 * Του Σάκη Κωστούλα
 
Αγαπητέ δήμαρχε κ. Νίκο Μαλάκο, γνωρίζετε πολύ καλά ότι το πέπλο της φτώχειας απλώνει βαριά τη σκιά του και πάνω από την πόλη μας. Οι δημότες του Τυρνάβου βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, αντιμέτωποι οι μεν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι με απολύσεις, «εθελούσιες» εξόδους, εφεδρείες, νέο μισθολόγιο και συρρίκνωση του εισοδήματος τους, οι δε αγρότες-κτηνοτρόφοι και επαγγελματίες αντιμέτωποι με τον περιορισμό των εισοδημάτων τους, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, την αύξηση του ΦΠΑ και τη φορομπηχτική πολιτική της μνημονιακής πολιτικής. Τα χαράτσια που επιβάλλονται στην πλάτη των πολιτών διαδέχονται το ένα το άλλο, με αποκορύφωμα το τελευταίο γνωστό ως χαράτσι της ΔΕΗ για το οποίο ολοένα και περισσότερες φωνές ακούγονται ότι πέρα από επαχθές είναι και παράνομο.
Πολλοί δήμαρχοι (ενδεικτικά αναφέρουμε τον Ηρακλή Γκότση-δήμαρχος Ν. Ιωνίας, Νίκο Ζενέτο- δήμαρχος Ιλίου κ.ά.) θεωρώντας απαράδεκτο και παράνομο το νέο χαράτσι, όντας κοντά στους πολίτες της πόλης τους και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους εξέπεμψαν ένα ηχηρό όχι στην έκτακτη εισφορά και προτρέπουν τους κατοίκους να πληρώσουν μόνο την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος υποσχόμενοι ακόμα και νομική συνδρομή σε εκείνους που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν το νέο μέτρο, ή σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος επέμβαση των δημοτικών υπηρεσιών για την επανασύνδεσή του.
Κύριε Μαλάκο, -επειδή όπως όλα δείχνουν το κύμα διαμαρτυρίας, «ανταρτοπόλεμος» που ξέσπασε σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία, Μεσσηνία, Κέρκυρα, Κρήτη, Φθιώτιδα, και ολοένα διογκώνεται με πρωτεργάτες δημάρχους, δικηγόρους και τοπικούς φορείς που αντιδρούν και δυναμικά δηλώνουν «Δεν θα δώσουμε ένα ευρώ για το ειδικό τέλος ακινήτων»-σύντομα θα φτάσει και στην πόλη μας, μήπως πρέπει κι εσείς να ακολουθήσετε το παράδειγμα των συναδέλφων σας δημάρχων, να ενεργοποιηθείτε όντας και δικηγόρος και να αναλάβετε όχι μόνο την ενημέρωση των κατοίκων για τη νομιμότητα ή όχι του μέτρου και για τη δέουσα συμπεριφορά τους αλλά ακόμα και τη νομική (υπο)στήριξη των δημοτών, που για αντικειμενικούς λόγους επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν, ώστε να μην μείνει κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα μέσα στο καταχείμωνο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass