ΠΑΡΤΟ ΑΛΛΙΩΣ

Δημοσίευση: 12 Νοε 2011 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:35
Του Βαγγέλη Βουλάγκα
 *Και τώρα που έχουμε κυβέρνηση μπορούμε επιτέλους ήσυχοι να πάμε κάπου για Σαββατοκύριακο. Ζωή να’ χουν οι 49 του Λουκά, θα φυλάνε αυτοί πλέον τα μπόσικα. Καλά είναι δυνατόν; Παρά ένας πενήντα; Όχι είναι που μας το έπαιζαν όλοι αδιάφοροι και δύσκολοι... Τι πρόλογο έχουμε φάει τόσα χρόνια που τους ακούμε να υπόσχονται μικρά και ευέλικτα κυβερνητικά σχήματα; Αφού στην τελική αυτό που κοιτούν είναι να γευτούν ένα κομμάτι εξουσίας όσοι το δυνατόν περισσότεροι απ’ το σινάφι. Εδώ μέχρι και αυτοί οι μεταβατικοί έτσι και πήγαιναν όλοι μαζί στην ορκωμοσία, θα χρειάζονταν δύο λεωφορεία! Άντε να περιμένεις τώρα απ’ αυτούς να ψηφίσουν τη μείωση του αριθμού των βουλευτών... Καλό, ε;
* * *
*Σιγά ρε παιδιά, μην καρφώνεστε ότι κάνετε «κρα»! Πρώτοι-πρώτοι έσκασαν μύτη στο Προεδρικό Μέγαρο οι λεβέντες του ΛΑΟΣ. Ναι μωρέ, είναι που δεν ήθελαν κυβερνητικά μεγαλεία... Ο Βορίδης μόνος και οικογενειακώς ως υπουργός και λίγο πιο πίσω πήγαινε με βήμα η τριπλέτα των υφυπουργών με τον αναπληρωτή υπουργό για την ορκωμοσία: Άδωνις-Ροντούλης-Γεωργίου. Καλά ειδικά ο δικός μας ήταν όλα τα λεφτά. Γέλαγαν και τα μουστάκια του Τυρναβίτη, μέχρι και φιλί έριξε σ’ ένα φρουρό στην είσοδο απ’ τη χαρά του. Τώρα που έγινε και υφυπουργός ποιος τον πιάνει τον Αστέριο!
* * *
*Αλλά και αυτοί οι είρωνες στο MEGA, θυμήθηκαν κατευθείαν τη φράση του «γομάρια» και είπαν να κάνουν μια μαντεψιά για τις αρμοδιότητες που θα’ χει στο υπουργείο. «Μάλλον ο κύριος Ροντούλης θα αναλάβει τα της ζωικής παραγωγής». Εννοείται, σιγά μην άφηνε η φωνή των κτηνοτρόφων μας στη Βουλή τα ζωντανά στον Δριβελέγκα. Μάλιστα και ο Λοβέρδος φέρεται να του το πέταξε «τώρα εσύ πώς θα συνεργαστείς με γομάρια;». Πώς τα φέρνει η παλιοζωή...
* * *
*Ο Μάξιμος το έμαθε ότι έγινε υφυπουργός ο Αστέριος; Χαρά που θα πήρε κι αυτός... Περίμενε ότι θα είναι ο επόμενος Λαρισαίος που θα μπει στο υπουργικό συμβούλιο. Πού να’ ξερε ότι θα τον προλάβαινε το «φιλαράκι» του ο Ροντούλης... Γούστο που θα’ χει η επόμενη εκδήλωση που θα τύχει να είναι παρόντες και οι δύο. Ειδικά αν οι (όποιοι) διοργανωτές έχουν μεριμνήσει να υπάρχει και το ανάλογο ταμπελάκι. «Υφυπουργός»! Άσε που είναι πιθανό να συμβεί ο υφυπουργός Αστ. Ροντούλης να απαντά σε ερωτήσεις του Μάξιμου στη Βουλή.
* * *
*Στους παραμένοντες και ο Φίλιππος Σαχινίδης. Τον κράτησε ο Βενιζέλος, όπως και τον Παντελή Οικονόμου. Μόνο που στα χωράφια τους τα οικονομικά μπήκε ως υφυπουργός και ένας Νεοδημοκράτης, ο Ιωάννης Μουρμούρας. Τι μπορεί να του λένε οι Πασόκοι σε κάθε σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου; «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα...»!
* * *
*Ο Τζορτζ μπορεί να έφυγε αλλά οι αντιπρόεδροι μένουν. Πάγκαλος και Βενιζέλος ήταν τα «βαριά πεπόνια» στη χθεσινή ορκωμοσία. Θα τους έβλεπε στην τηλεόραση ο Γιώργος και θα χασκογελούσε αναλογιζόμενος τι έχει να τραβήξει ο διάδοχός του... 
* * *
*Μάθατε ότι έχουμε υπουργό που τον λένε Μαυρουδή; Κι όμως είναι γεγονός. Ποιος είναι; Ο Βορίδης. Το Μάκης προέκυψε απ’ το Μαυρουδής. Χθες το άκουσα για πρώτη φορά στην ανακοίνωση της κυβέρνησης και σκέφτηκα ότι ο μπαγάσας ο Καρατζαφέρης πρέπει να τους διαλέγει με βάση και τα ονόματα.
* * *
*Μετά την Αλίκη, να και η Μπουμπούκα στο Ναυτικό! Υφυπουργός Ναυτιλίας ο Άδωνις, κυρία υπουργού η Ευγενία. Να δείτε που αυτή θα βάλει όλο το Στόλο να κάνει παρέλαση για την αφεντιά της.
* * *
*Πάνω που χαρήκαμε όλοι με τη δήλωση Παπαδήμου «εγώ δεν είμαι πολιτικός», πλακώσανε όλοι οι υπόλοιποι χθες στην κυβέρνηση και κόπηκαν τα χαμόγελά μας. Τι να κάνει μόνος του ο άνθρωπος όταν έχει γύρω-γύρω επαγγελματίες ψηφοθηράκηδες αντί για τεχνοκράτες; Προφανώς τα κόμματα φοβήθηκαν μην τους χαλάσει τη «μανέστρα»...
* * *
*Να σας πω την αμαρτία μου; Μου κακοφαίνεται που τις τελευταίες μέρες μας άρπαξε τη δόξα η Ιταλία και περισσότερο παίζουν τους γείτονες παρά εμάς τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Είναι αλλιώς να’ χεις την πρωτιά, ούτως ή άλλως συνηθισμένοι είμαστε τόσα χρόνια να πρωταγωνιστούμε στα αρνητικά. Πάνω που αρχίσαμε να κάνουμε διεθνή καριέρα; Κρίμα και για τον Λαζόπουλο που ετοιμαζόταν για περιοδεία.
* * *
*Τι ειρωνεία... Ο «καραδεξιός» Άδωνις Γεωργιάδης να είναι αριστερόχειρας. Δεν τον βλέπατε χθες στις υπογραφές; Αν με διαβάζουν Σκυλλάκος και Διώτη παρακαλώ να καταθέσουν επερώτηση και να του ζητήσουν να πάψει να γράφει με το αριστερό γιατί χαλάει την πιάτσα!
* * *
*Και τώρα που πλησιάζουν τα Χριστούγεννα... Τι νόμισμα θα βάλουμε άραγε στη βασιλόπιτα; Ευρώ ή τάλιρο; Για να δούμε...
* * *
*Και ο Γιώργος Γεωργίου στην κυβέρνηση; Μάγκεεες... Γεωργίου σπίκινγκ! Κρίμα που δεν βάλαμε και τον Αλέφαντο να παίξουμε με τους Ευρωπαίους σύστημα 4-4-2 με μπύρες!
* * *
*Κυβέρνηση σκαπανέα τη χαρακτήρισε ο Ροντούλης. Καλά για το ένθεν-κακείθεν σκάψιμο εξαρχής δεν είχαμε καμιά αμφιβολία.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass