Λαρισινά δοκίμια

Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα όταν θριαμβεύουν παθαίνουν πανωλεθρία

Δημοσίευση: 22 Νοε 2011 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:38
Μ.Ε. Λαγκουβάρδου
 
 «Πλησιάσατε στην πόλη του Θεού του ζώντος»
(Εβρ.12,22)
 
Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα όταν θριαμβεύουν παθαίνουν πανωλεθρία! Το Κακό εξαφανίζεται όταν θριαμβεύει. Σαν το μυρμήγκι πεθαίνει επάνω στο γλυκό. Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου «αυτός που αδικεί ας αδικεί ακόμα»!
Όταν δεις, ευγενικέ αναγνώστη, το μνημόνιο να γίνεται ολοένα πιο σκληρό, πιο βάρβαρο, και το πολιτικό σύστημα εφιάλτης που παραδίδει τη χώρα σου στον Εχθρό αμαχητί, να χαίρεσαι κάθε χαρά! Ο Ιησούς προπορεύεται και μετατρέπει τις ήττες σε νίκες. Στην αποθάρρυνσή σου συμβαδίζει ο Ιησούς και εγκαθιστά βέβαιες ελπίδες.
Το μνημόνιο κι οι πολιτικοί στην Ελλάδα ανεβαίνουν σ’ ένα βουνό ψηλαφητά, για να φτάσουν στην κορυφή, όπου τους περιμένουν το ζοφερό σκοτάδι, οι θύελλες και οι κεραυνοί. Οι χριστιανοί, λέει ο Απόστολος Παύλος είναι πολίτες στην πόλη του Θεού. Δεν ξαναγίνονται δούλοι. Έχουν κληθεί να ζουν εν ελευθερία.
Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα απειλούν τον κόσμο, πως δεν μπορεί κανείς να ζει, αν δεν παραιτηθεί απ’ την ελευθερία του. Πού είναι εκείνοι που ξέσχιζαν τα ρούχα τους για τον ρατσισμό; Δεν είναι αυτό γενοκτονία για τις ευπαθείς κατηγορίες των ανθρώπων, για τους αρρώστους, για τους γέρους, για τους φτωχούς, για τους ανέργους, για τα παιδιά;
Το μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα τρέμουν τη μαζική αντίσταση εναντίον τους όταν γίνει κοινή συνείδηση ότι η αδικία σε κάποιον από μας είναι αδικία σε όλους. Όταν η αδικία γίνεται κατανοητή ως προσωπική αδικία, όταν θα έχουμε αυτοκατανόηση ως σύνολο η αυτοοργάνωση του λαού θα γίνει από μόνη της.
Η αντίσταση είναι προσωπική που σημαίνει ότι γίνεται στο πεδίο της προσωπικής ζωής του καθενός από μας, ο οποίος καλείται να υπερασπιστεί στον εαυτό του, όχι μόνο τη δική του ελευθερία ή την ελευθερία των δικών του, αλλά την ελευθερία όλων.
Αυτό σημαίνουν τα λόγια του Ευαγγελίου, «θα γνωρίσετε την αλήθεια και η αλήθεια θα σας ελευθερώσει». Το Μνημόνιο και το πολιτικό σύστημα πολεμούν την Ορθοδοξία, για να μην γνωρίσει ο κόσμος την αλήθεια και θεραπευθεί.
Τα μνημόνια και τα πολιτικά συστήματα, όπως κι αυτοί που τα επινοούν και τα επιβάλλουν για να καταδυναστεύουν τους λαούς, κατατροπώνονται όταν έρθει η ώρα τους και τίποτε δεν μένει από αυτά, ενώ οι λαοί πορεύονται στους αιώνες.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass