Για τους άπιστους Θωμάδες

Δημοσίευση: 08 Ιαν 2011 1:48 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:55
Ανέκαθεν αλλά και σήμερα δεν είναι λίγοι, όσοι, αν δεν απορρίπτουν, δυσπιστούν, ωστόσο, και δυσκολεύονται πολύ να αποδεχθούν τα περί θαυμαστού τρόπου γέννησης και παρουσίας του Θεανθρώπου επί γης και, κυρίως, τα περί ύπαρξης και αθανασίας των ψυχών μετά το χωρισμό τους από τα σώματά τους και αναρωτιούνται, πού τάχα να βρίσκονται τα διαμονητήριά τους.
Δυστυχώς, ακόμη και χριστιανοί ορθόδοξοι, επειδή δεν είδαν με τα μάτια τους και δεν άκουσαν με τ’ αυτιά τους, συμπεριφέρονται ως άπιστοι Θωμάδες, παρότι πριν 2000 χρόνια περίπου, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες μαθητών του και μετέπειτα ευαγγελιστών, ο θεμελιωτής της θρησκείας μας, ο Χριστός, με τη διδασκαλία του, τη σταυρική θυσία και την Ανάστασή του έδωσε έμπρακτες αποδείξεις και απαντήσεις στα σχετικά ερωτήματα, υποσχόμενος παράλληλα ότι την άλλη φορά, που θα ξαναπαρουσιαστεί, θα έρθει να κρίνει ζώντες και νεκρούς κατά τα έργα τους.
Σ’ αυτούς, λοιπόν, τους άπιστους Θωμάδες θα μπορούσε κανείς να θέσει στα υπόψη τους και τα παρακάτω:
Ο Σωκράτης, ο μεγάλος αυτός αρχαίος Έλληνας φιλόσοφος, που επηρέασε με τον καιρό τη φιλοσοφική σκέψη της οικουμένης, έζησε μισό αιώνα περίπου πριν τη γέννηση του Χριστού. Όσο ζούσε, δίδασκε μόνο αλλά δεν έγραψε τίποτε ο ίδιος για τη βιοθεωρία του. Ό,τι γνωρίζουμε γι’ αυτή, το οφείλουμε στις γραπτές μαρτυρίες, που διεσώθησαν, του μαθητή του Πλάτωνα και κατόπιν του Αριστοτέλη. Εν τούτοις, καίτοι πέρασαν 2.500 χρόνια περίπου απ’ την εποχή του, κανείς δεν αμφισβητεί ούτε την παρουσία του ούτε τη διδασκαλία του.
Αλλά και την παρουσία και την προσφορά τόσων άλλων ιστορικών προσώπων, έστω και αν δεν τα είδαμε και δεν τα ψηλαφίσαμε, τα αποδεχόμαστε ανεπιφύλακτα. Για την παρουσία του Χριστού επί γης, τα θαύματά του, τη διδασκαλία του και το έργο του, γιατί τόση δυσπιστία, τη στιγμή που υπάρχουν τόσες γραπτές και απτές αποδείξεις;
Στις μέρες μας, επίσης, η επιστήμη και η τεχνολογία αναπτύσσονται ραγδαία και χρόνο με το χρόνο γίνονται συγκλονιστικές ανακαλύψεις, που μέχρι πρότινος θεωρούνταν ότι ανήκουν μόνο στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Εδώ και πολλά χρόνια, χάριν της Φυσικής επιστήμης, γνωρίζουμε και αποδεχόμαστε πλέον χωρίς καμία αμφιβολία, ότι στον αέρα, που μας περιβάλλει, πλανώνται διαρκώς εκατομμύρια ήχοι και εικόνες και ευτυχώς, που έχουμε πλασθεί έτσι, ώστε να ακούμε και να βλέπουμε μόνο κάποιους και κάποιες απ’ αυτές, διαφορετικά, ούτε θα μπορούσαμε να ακούσουμε ούτε να δούμε κάτι και ενδεχομένως θα τρελαινόμασταν. Ωστόσο, όλοι οι άλλοι ήχοι και εικόνες βρίσκονται δίπλα μας και δεν αμφιβάλλουμε, πλέον, καθόλου γι’ αυτό.
Υπάρχουν, άλλωστε, πρόσθετες και ατράνταχτες αποδείξεις περί τούτου. Με την πρόοδο της επιστήμης καταφέραμε να δημιουργήσουμε πομπούς, που εκπέμπουν επιπροσθέτως εκατομμύρια άλλους ήχους και εικόνες, να προσδιορίσουμε συγκεκριμένες συχνότητες και να είμαστε σε θέση στους δέκτες μας (ραδιόφωνο, τηλέφωνο, τηλεόραση, διαδίκτυο) να απομονώνουμε και να προβάλλουμε μόνο, ό,τι επιθυμούμε, ενώ την ίδια στιγμή όλα τα άλλα συνεχίζουν να χαϊδεύουν τα μάτια και τ’ αυτιά μας, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε.
Η επιστήμη, ωστόσο, προχωρά, οι έρευνες συνεχίζονται και γίνονται προσπάθειες να αποκαλύψουμε ακόμη και το μυστήριο της ζωής. Έστω κι αν φαντάζει ακόμη ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αποκλείεται προσεχώς με τη φόρα, που πήραν οι επιστήμονες, να ανακαλύψουν συχνότητες, με τη βοήθεια των οποίων να προσλαμβάνουμε οι άνθρωποι τα μηνύματα, που στέλνουν οι ψυχές των οικείων μας, απ’ όπου κι αν αυτές βρίσκονται, και να είμαστε σε θέση να επικοινωνούμε μ’ αυτές;
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες ποιος είναι σε θέση να αποκλείσει κάτι τέτοιο και όπως εκατομμύρια ήχοι και εικόνες, που εκπέμπονται από άλλες πηγές, βρίσκονται δίπλα στ’ αυτιά μας και μπροστά στα μάτια μας χωρίς να γίνονται αντιληπτά, να μην συμβαίνει το ίδιο με το Θεό μας, ο οποίος είναι πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αλλά και με τις ψυχές, τους ήχους και τις εικόνες, που αυτές εκπέμπουν, και πέραν της προσευχής να μην ανακαλυφθούν στο προσεχές μέλλον κι άλλες συχνότητες επικοινωνίας μαζί τους;
Πριν μερικά χρόνια δεν μπορούσε να διανοηθεί κανείς ότι θα καταφέρναμε να πάμε στο φεγγάρι, να φυλακίσουμε όλο τον κόσμο μέσα σε μικρές οθόνες και ότι θα βλέπαμε ζωντανές τις φάτσες μας από χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά.
Πριν από λίγα χρόνια, επίσης, ο κόσμος του Όργουελ καθώς και τα της Αποκάλυψης του Ιωάννη ανάγονταν στο απώτερο μέλλον, τώρα, αν δεν τα βιώνουμε πλήρως, τα προγευόμαστε και βρίσκονται προ των πυλών.
Προς τι, λοιπόν, η ύπαρξη και άλλων μαρτύρων και αποδείξεων, προκειμένου να κατανοήσουμε, να πιστέψουμε και να αποδεχθούμε τα περί του Θεού, και των ψυχών και να σπεύσουμε, έγκαιρα, να νοιαστούμε για τη σωτηρία των ψυχών μας, όσο, ακόμα, αυτές βρίσκονται στο κορμί μας;
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass