Εύγε, κ. Πάγκαλε!

Δημοσίευση: 15 Ιαν 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 15:58
Αγαπητέ μου κύριε Πάγκαλε. Σε βλέπω, σε ακούω και σε θαυμάζω. Πληθωρικός με μια υπερτροφική γαστέρα, μετακινούμενος με βήμα χηναρίου. Πληθωρικός και στους λόγους αρκετά αθυρόστομους, που πλήττουν άκριτα το χειμαζόμενο λαό μας. Καρφί η ατάκα σου «Μαζί τα φάγαμε». Όχι κύριε Πάγκαλε. Κάνετε λάθος. Εγώ και πλήθος γνωστών μου, που υπηρετήσαμε έντιμα το Δημόσιο, δεν φάγαμε ούτε δραχμή. Παίρνουμε τη βεβαίωση αποδοχών, που καταγράφει μέχρι και δέκατα του ευρώ, την υποβάλλουμε στην Εφορία – κι εκείνη μας τσεκουρώνει. Μας τρώει το Δημόσιο, παρά να το φάμε. Είστε λοιπόν άδικος. Έτσι συλλήβδην και αθρόως μη μας βάζετε στο ίδιο σακί. Εμείς δεν είμασταν εκεί, όταν τρόφιμοι του Ελληνικού Κοινοβουλίου, λήστευαν το Χρηματιστήριο. Ή όταν κουβαλούσαν, παλιότερα με πάμπερς και τώρα με βαλίτσες τα λαδωμένα λεφτά της SIEMENS (βλ. Τσουκάτο). Ή όταν πράσινοι και γαλάζιοι, μοίραζαν τα οικόπεδα του Βατοπεδίου και εν κρυπτώ και παραβύστω, νύκτωρ υπέγραψαν αποχαρακτηρισμούς και παράνομες παραχωρήσεις.
Για να το λέτε όμως, ίσως κάτι ξέρετε. Μην εννοείτε, πώς μαζί τρώγατε τις επιδοτήσεις με τους μεγαλοϊδιοκτήτες, που εκείνοι μεν τις μετέτρεπαν σε τζιπάρες, βίλες και ταξίδια, πολλοί δε εξ υμών σε αμαρτωλές καταθέσεις; Μήπως εννοείτε τους εργοστασιάρχες, που πήραν υπέρογκα δάνεια και την επομένη έκαναν κατά Βουλγαρία μεριά μειδιώντες, για την ανικανότητά σας, να τους ζητήσετε πίσω, όσα δολίως τους δώσατε;
Αλλά εφόσον υπήρχαν ορισμένοι ομοτράπεζοί σας, που αναίσχυντα ευοχούνταν ξεκοκαλίζοντας το δημόσιο χρήμα, ποια ήταν η δική σας θέση; Δεν λέω πως σεις προσωπικά συμμετείχατε στο ραβαΐσι. Όμως βλέπατε, ακούγατε. Υπηρετείτε 30 και πλέον χρόνια, σε μια παράταξη, που διακρίθηκε για λαϊκισμό και αμοραλισμό, για υπέρογκο δανεισμό με σκοπό τον εκμαυλισμό, για πελατειακές σχέσεις. Το πελατειακό κράτος δεν έχει μόνο πελάτες. Έχει και πάτρωνες. Είδαν τα μάτια σας και τι δεν είδαν. Από Κωσκοτά και Τσουκάτο, μέχρι γάμους στελεχών της κυβέρνησης στο «FOUR SEASONS», από παράνομα «αναψυκτήρια» μέχρι πολυτελή κότερα κ.λπ. Γιατί τόσα χρόνια δεν είχατε την ευθιξία, το φιλότιμο, να φωνάξετε, να διαμαρτυρηθείτε, να παραιτηθείτε; Πώς ομολογείτε απροκάλυπτα πώς κι εσείς τσιμπολογήσατε από το ξένο χρήμα; - Κατηγορήσατε τους στρατιωτικούς, ως αντιπαραγωγικούς; Ξεχνάτε, πώς οι 300 έχετε τα πρωτεία. Για όνομα του Θεού. Λέγονται τέτοια πράγματα, όταν η Ελλάδα ασφυκτιά, από τις βουλιμικές τάσεις των γύρω γειτόνων; Ο Στρατός αποτελεί την εγγύηση της εδαφικής μας ακεραιότητας και της ασφάλειας, για να επιδίδεται ο λαός σε έργα ειρήνης και προόδου. Τι θα πείτε στον φαντάρο της Θράκης, που ξενυχτά με το όπλο στο χέρι, για το καλό όλων μας; Πώς θα δικαιολογηθείτε στους ιπτάμενους Ικάρους, που παίζουν καθημερινά τη ζωή τους κορώνα γράμματα, για ν’ απωθήσουν τους εισβολείς; Πώς θα δείτε τον θαλασσοδαρμένο ναύτη μας, που αναχαιτίζει τους Τούρκους;
Βέβαια κι εδώ έχετε κάποιο δίκαιο. Διάβασα, πώς οι εν συντάξει και οι εν ενεργεία στρατηγοί μας είναι 400. Αν συνυπολογίζουμε τους υποστράτηγους, αντιστράτηγους, ταξίαρχους και λοιπούς υψηλόβαθμους και υψηλόμισθους, υπερβαίνουν τους χίλιους. Μα τι κάνουν τόσοι γαλονάδες; Και μάλιστα σε περίοδο ειρήνης; Το στράτευμα της PAX ΑΜΕΡΙΚΑ έχουμε ή τον μηρμηγκοβριθή στρατό της Κίνας; Καταλαβαίνετε τις άλογες μισθολογικές δαπάνες. Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού πάει για φαλιμέντο. Και θα πληρώσουν τώρα οι κατώτεροι βαθμοί, για χάρη των έναστρων γαλονάδων.
Χαρακτηρίσατε κύριε Πάγκαλε «κοπρίτες» συλλήβδην δημόσιους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Μα έχουν δίκαιο να σας λένε γραφικό. Σε ομιλία σας στην Οξφόρδη, είπατε πώς ο βουλευτής κάθεται στο γραφείο του και ασκεί το κοινοβουλευτικό του έργο κι έρχεται ο «κοπρίτης» (Έλληνας) τον ενοχλεί και τον διαφθείρει, με αιτήματα διορισμού, μεταθέσεων, δανείων κ.ά. και με αντάλλαγμα την ψηφοδοσία ή τη μίζα. Και ο βουλευτής διαφθείρεται!! Αυτός είναι λαμόγιο και κοπρίτης, γιατί χωρίς αναστολές και ηθικούς φραγμούς, κάνει το ρουσφέτι. Να χαρώ τον εκλεκτό του λαού! Τον λαϊκιστή και μιζαδόρο. Τον επίορκο και άχρηστο. Δίκαια εκάγχασαν οι Βρετανοί και οι Έλληνες σε λοιδορούσαν για την άστοχη θεώρησή σας.
Τι κάνατε για ν’ αντιμετωπίσετε αυτούς τους κοπρίτες; Πολλά μέρη της κυβέρνησης πήραν μέρος καταδικάζοντας τις λέξεις σας, όχι όμως και τη βαθύτερη πρόθεσή σας. Μήπως η παράξενη αυτή και κατά συρροή προσβολή αθώων πολιτών, υποκρύπτει καθώς λέγεται, επιβολή νέων μέτρων δυσβάστακτων, με το πρόσχημα, πώς φταίει ο λαός; Αν ναι, τότε είστε ανέντιμος, αλλά και αξιολύπητος, ως υποδυόμενος τον μάγειρα δυσάρεστων εκπλήξεων.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass