Ντροπή και θλίψη

Δημοσίευση: 02 Φεβ 2011 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
 Δύο σοβαρά γεγονότα σημάδεψαν το Νομό Λάρισας την προηγούμενη εβδομάδα, η ΑΠΩΛΕΙΑ της δωρεάς του Ιδρύματος Νιάρχου της ΜΕΘ Παίδων (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) και η ΑΠΩΛΕΙΑ των Μεσογειακών Αγώνων 2013. Ακούγοντας τους υπεύθυνους σχετικά με το πρώτο σοβαρό θέμα για τη Θεσσαλία, που το ανέδειξε η αγαπητή «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», αισθάνθηκα ντροπή και θλίψη για το ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα και τι στελεχειακό δυναμικό έχει η χώρα μας σε όλο τον κρατικό μηχανισμό.
Δικαιολογίες όχι μόνο για γέλια, αλλά περισσότερο για κλάματα. Θα σταθώ όμως σε μια παρατήρηση ακρόατη ραδιοφωνικής εκπομπής: «Μήπως επειδή δεν υπήρχε ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ δεν δόθηκε σημασία στα μηχανήματα;» Μάλλον αυτό συμβαίνει κατά την προσωπική μου γνώμη, διότι στις Προμήθειες είμαστε ΠΡΩΤΟΙ – COMMISSIONS.
Για τους Μεσογειακούς Αγώνες με μια λέξη κατώτεροι των περιστάσεων με υπεύθυνους χαμηλών προσδοκιών, κατώτατων προσόντων, μεμψίμοιροι για να μην χρησιμοποιήσω βαρύτερους χαρακτηρισμούς. Αλλά πού βρίσκονται οι παραγωγικές τάξεις της Λάρισας Επιμελητήριο με καινούργιο γεν. γραμματέα, Εμπορικός Σύλλογος, Ομοσπονδία Επαγ/τιών με Καινούργιο Πρόεδρο; Μάλλον «Κοιμούνται ύπνον Νίδημον».
Και ας έλθουμε τώρα στο WORLD ECONΟMIC FORUM στο Νταβός της Ελβετίας που συμμετείχαν αναπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, Αρχηγοί Κρατών και οικονομικά στελέχη Μεγάλων Επιχειρήσεων. Τι ζητούσε λοιπόν η Αλεπού στο Παζάρι; μια πτωχευμένη χώρα;
Θα σταθώ στις δηλώσεις του κ. Πρωθυπουργού: «Δεν θα κάνουμε Αναδιάρθρωση του χρέους». Υπουργός Οικονομικών κ. Παπ/ντίνου: «Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται και η Αγορά κρατικών Ομόλογων». Στη Βουλή ο Συντοπίτης μας Υπουργός κ. Σαχινίδης: «Δεν θα προβούμε στο Κούρεμα, (καινούργια Οικονομική Διάλεκτος), διότι θα χάσουν τα Ασφαλιστικά μας Ταμεία». Κατόπιν των τριών αυτών δηλώσεων των πλέον υπεύθυνων, η δική μου γνώμη Περιττευύει. Εάν κανείς στη Λάρισα κατάλαβε κάτι, δέχομαι τη γνώμη του. Προσωπική μου γνώμη όμως θα πρέπει να επαναφέρω στη μνήμη μας το Αξέχαστο από τον αείμνηστο Κ. Χατζηχρήστο: «Ποιος είναι αυτός ο ΙΚΑΣ, δεν τον πληρώνω.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass