Παρενθέσεις

Μία… ηρωίδα στην αντίσταση

Δημοσίευση: 03 Φεβ 2011 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:04
 Είχε έναν τίτλο χθες αθηναϊκή εφημερίδα, που έλεγε «Χάος Διαρκείας» και από κάτω είχε μια φωτογραφία του Μουμπάρακ κρεμασμένη και κόσμο να αλαλάζει. Θεώρησα λοιπόν, έτσι όπως την έβλεπα από κάπως μακριά ότι ο τίτλος κόλλαγε με τη φωτογραφία. Τι πιο λογικό;
Όμως όχι. Ο τίτλος δεν αφορούσε στην Αίγυπτο και τις εντεινόμενες ταραχές στο Κάιρο που τείνουν να πάρουν διαστάσεις εμφυλίου πολέμου. Αφορούσε στο δικό μας «χάος», εδώ, το εσωτερικό. Οπου μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος, προς το παρόν τουλάχιστον. Και από κάτω, ακολουθούσε κείμενο όπου έλεγε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την ανυποχώρητη στάση μεγάλου μέρους του συνδικαλιστικού κινήματος και κατά συνέπεια με απεργιακές κινητοποιήσεις οι οποίες προκαλούν χάος στην καθημερινότητα. Από πού να πιάσει κανείς; Από γιατρούς και φαρμακοποιούς; ΄Η από εργαζόμενους σε διάφορα μέσα μεταφοράς οι οποίοι απεργούν και παραλύουν την κίνηση στην Αθήνα; Εμείς στην επαρχία αυτό με τις μεταφορές μπορεί να μην το αισθανόμαστε και τόσο στο πετσί μας αλλά στην πρωτεύουσα τραβάνε μέγιστη ταλαιπωρία με το μετρό, τα λεωφορεία και τα τραμ να τραβάνε χειρόφρενο.
Πιο πέρα, είχαμε το επόμενο επεισόδιο του σίριαλ «μία ηρωίδα στην αντίσταση» με πρωταγωνίστρια τη Λούκα Κατσέλη. Η οποία φαίνεται κάτι έχει πάρει από την καλλιτεχνική φλέβα της αδελφής της που είναι ηθοποιός και έκανε και βουλευτής και τώρα έχει βρει την ευκαιρία να αναπτύξει το τάλαντό της, από το θεατρικό σανίδι της κυβέρνησης. Πότε ήταν πάλι - πριν τις γιορτές νομίζω - που «κονταροχτυπιότανε» με την «τρόικα» η… ηρωική Λούκα για τα εργασιακά δικαιώματα; Πότε ήταν πάλι που βγαίνανε οι εφημερίδες και γράφανε ότι βρίσκονται σε «μάχη» ανοιχτού πεδίου με τον Παπακωνσταντίνου; Και πότε ήταν πάλι, που εν συνεχεία βγήκανε και είπανε ότι «όχι λάθος παρερμηνεύτηκαν οι απόψεις της υπουργού», και στο καπάκι, μετά την… ηρωική αντίσταση της Λούκα, μας φορέσανε καπέλο, ένα σκασμό μέτρα για να ΄χουμε να πορευόμαστε;
Ε, τώρα, λίγο καιρό μετά, βλέπουμε το σίκουελ. Πάλι η Λούκα τα βάζει με την τρόικα, τάχα μου δήθεν. Πάλι οι εφημερίδες γράφουν ότι έχει ξεσπάσει εμφύλιος στην κυβέρνηση ενόψει της νέας λιτότητας διαρκείας. Πάλι βγήκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και είπε «όχι παρανοήσατε η κ. Κατσέλη δεν είναι σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση», και πάλι πέφτουν βροχή οι διαψεύσεις ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Οπότε, σε ποιο συμπέρασμα μπορούμε αβίαστα να καταλήξουμε; Ότι συντόμως, όπως άλλωστε και όλα τα σημάδια δείχνουν θα έχουμε και άλλα μέτρα.
Και δεν λέω, μπορεί όντως η Λούκα Κατσέλη - και άλλωστε δεν είναι και η μόνη - να έχει διαφορετικές απόψεις για ορισμένα ζητήματα (άλλωστε τι σόι δημοκρατική κυβέρνηση θα ήταν αυτή που λέει ο λόγος;), αλλά… Αλλά έτσι που παίζεται το παιχνίδι, φαίνεται σαν να είναι οργανωμένο ώστε οι όποιες διαφωνίες της υπουργού να αποτελούν το αντίβαρο ή να εκφράζουν τις … «αντιστάσεις» που προβάλλει η κυβέρνηση στην τρόικα και, εν συνεχεία να έρχονται να μας το φοράνε το καινούριο φέσι, έχοντας το άλλοθι της… αντιστασιακής Λούκα.
Αμα είναι έτσι, να της κάνουμε και ένα άγαλμα της γυναίκας ή τέλος πάντων να την εξαιρέσουμε από πιθανά δημόσια γιαουρτώματα και προπηλακισμούς σαν αυτούς που έχουν προηγηθεί κατά πολιτικών και σαν εκείνα που είναι βέβαιον ότι έπονται.
Κατά τα λοιπά ας… απολαύσουμε το χάος μας, που είναι όλο δικό μας και δεν το δίνουμε σε κανέναν όσο και αν μας το ζητάνε. Οι άλλοι, ας φτιάξουν το δικό τους! Σιγά τη δυσκολία!
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass