Οι κονταρομαχίες

Δημοσίευση: 02 Απρ 2011 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:22
 Ένα χρόνο και πάνω γκρίνιες και άλλα πολλά κακά φάνηκαν και όλα αυτά είναι παιδιά της φτώχιας. Και πράγματι όχι μόνο στον οικονομικό τομέα αλλά και σε άλλους φερόμαστε σαν να μην βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας.
Κονταροχτυπιέται η κυβέρνηση με τα άλλα κόμματα και κυρίως με την αξιωματική αντιπολίτευση. Στο σημείο αυτό πρέπει να έχουμε συναίνεση για ανταλλαγή απόψεων για να πετύχουμε την ποθούμενη ανάπτυξη. Λοιπόν ας ξεχάσουμε για λίγο το ποιος έφταιξε για την πτώση, ας βάλουμε πλάτη να ανορθώσουμε και για να γίνει αυτό χρειάζεται αγώνας και τόλμη. Είναι ώρα για να γίνουν πολλά, αυτό η κυβέρνηση ας το σκεφθεί και ας μην κάνει αντιπολίτευση εις βάρος της αντιπολίτευσης.
Σαν κυβέρνηση που είσαι βάλε μπρος το πρόγραμμά σου και κάνε αυτό που θα ανακουφίσει τον πολίτη.
Αυτό μας έλεγες όταν βρισκόσουν στην αντιπολίτευση.
Λεφτά έχουμε και πρόγραμμα.
Αυτό που αντίκρισε ο λαός ήταν επαίσχυντο. Να τρέχει ο πρωθυπουργός να βρει δανειστές να μας δανείσουν χρήματα και οι δανειστές που μας έδωσαν μας έγιναν δεύτερη κυβέρνηση.
Η τρόικα που δάνεισε τα χρήματα θα πάρει και τους τόκους. Βάζει και τους όρους πώς θα εξοφλήσουμε το χρέος γιατί δεν μας εμπιστεύονται. Ο χρόνος κυλάει γρήγορα και πρέπει να εξοφλήσουμε το χρέος για να μην μας βρουν χειρότερα.
Χρόνια τώρα παίρναμε χρήματα δανειζόμενοι και τα τρώγαμε χωρίς λογισμό να κάνουμε μια υποδομή για ανάπτυξη (αλλά πέρα βρέχει) που λέει ο λαός.
Τις δάφνες και τα χρήματα που πήραμε από τους δανειστές ας τα αφήσει ο πρωθυπουργός. Σήμερα να τολμήσει να κάνει τα απαραίτητα βήματα για ανάπτυξη.
Για την ώρα, οι πολίτες αισθάνονται άσχημα για τους πολιτικούς γιατί βλέπουν ότι φροντίζουν να σώσουν το πελατειακό κράτος για τη συντήρηση της εξουσίας και όχι οργάνωση γιατί το σύστημα προσφέρει.
Εάν στη συγκυρία αυτή δεν πολιτευθεί ο πρωθυπουργός εύσχημα πιστεύω ότι και αυτός θα αποχωρήσει από την εξουσία σαν τον προκάτοχό του.
Μια παροιμία λαϊκή λέει «μετά Χριστόν ουδείς προφήτης».
Ο ελληνικός λαός παλιά προείχε στη μουσική, στα γράμματα, στις τέχνες.
Σήμερα όπως πάμε θα ψάλουμε τα εγκώμια των παιδιών μας.
Το δε μεγάλο εγκώμιο του πρωθυπουργού που μας ψέλνει είναι ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα.
Στο σημείο αυτό θα φανεί ήρωας με τον δικό του μπούσουλα να πολεμήσει, να νικήσει. Αυτό δεν το βλέπουν οι πολίτες στον ορίζοντα. Σήμερα φθάσαμε να μην έχουμε τιμονιέρηδες.
Το καράβι σήμερα πλέει στραβά από τον καπετάνιο που φόβος υπάρχει να προσκρούσει σε ύφαλο και αν αυτό συμβεί θα καταποντισθεί.
Για να μην συμβεί αυτό ας καλέσει ο πρωθυπουργός επιτυχημένους επιχειρηματίες και να βρουν λύσεις σε πολλά, διότι υποσχέθηκε αλλά δεν έκανε καμία τόλμη και το πρόβλημα βάθυνε. Δεν αντέχουν άλλο οι πολίτες, θα φωνάξουν, πράγμα που το απεύχομαι.
Δεν υπάρχου μαγικές λύσεις για καταχρεωμένες χώρες.
Το παλαιό και το εκσυγχρονισμένο μοντέλο διακυβέρνησης απέτυχαν στα δημοσιονομικά και πολιτικά.
Και τρέχουμε ελπίζοντας αλλά δεν αρκεί, διότι η ανεργία καλπάζει και η χώρα ρημάζει.
Τα λουκέτα όλο και μεγαλώνει ο αριθμός και βιομηχανίες γονατίζουν από την έλλειψη ρευστότητας στις αγορές και όπως πάμε όλοι μας στο δρόμο θα μείνουμε εκτός από αυτούς που παίρνουν παχυλούς μισθούς που θα τους παίρνουν από δανειζόμενα.
Βλάσης Χονδρογιάννης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass