Τα ακίνητα του Δημοσίου

Δημοσίευση: 16 Απρ 2011 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:26
Ιούνιος του 2010 ο ηγέτης της Βενεζουέλας Ούγκο Τσέβες χώρα πετρελαίου, έβαλε στη φυλακή 11 υπουργούς γιατί έκλεψαν μεταξύ αυτών και τον επιστήθιο φίλο του υπουργό Εθνικής Άμυνας και όταν ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους δήλωσε ότι έκλεψαν και με την απόφαση αυτή δεν θα συνεχίσουν και άλλοι να κλέβουν κλείνουμε την πόρτα στο Δ.Ν.Τ. και δεν πρόκειται να μοιάσουμε στην Ελλάδα. Σοφά λόγια και αποφάσεις ενός ηγέτη που μάλλον νοιάζεται για το Λαό του.
Ας έλθουμε τώρα και στα δικά μας. Πολύς λόγος γίνεται για το μυθικό ποσό των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ. Από τα 71.000 ακίνητα του Δημοσίου τα 100 είναι καθαρά με τίτλους ιδιοκτησίας, ας πάρουμε ένα ποσόν το κάθε ένα 2 εκατ. ευρώ περίπου 200 εκατ. ας πούμε στρογγυλά 500 εκατ. ευρώ. Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσω ότι στον Ελληνικό Προϋπολογισμό δεν υπάρχει κονδύλιο για τις αποκρατικοποιήσεις. Τέλος πάντων δεν κολλήσαμε στις λεπτομέρειες. Ας πάμε τώρα στα περιβόητα Φιλέτα των Επιχειρήσεων του Δημοσίου που ελέγχει το Δημόσιο. Παρακολουθώντας τις μετοχές στο Χρηματιστήριο-Καζίνο των ΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ η αξία τους είναι περίπου 12 δισ. ευρώ ήδη σε αυτές είναι σε μεγάλο ποσοστό το Δημόσιο άρα τα χρήματα που θα πάρει θα είναι κάτω από τη βάση.
Από τις 260 επιχειρήσεις που είναι στο Χρηματιστήριο οι 165 έχουν ζημιές και οι περισσότερες βγαίνουν από το ταμπλό του. Άρα για έκτακτη εισφορά δεν γίνεται λόγος φέτος. Θα πρέπει εδώ να υπενθυμίσω στον κ. Υπουργό των Οικονομικών ότι έχουμε να πληρώσουμε φέτος περίπου 15 δισ. Τέλος θέλω να πιστεύω το γνωρίζει αλλά δεν αναφέρεται κυβερνητικά. Και επειδή κανείς δεν γνωρίζει τι συζητήθηκε στη συνάντηση του κ. Σόρος με τον κ. Πρωθυπουργό, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι ο κ. Σόρος από τις 3 Ασφαλιστικές που ασφαλίζουν Κρατικά Ομόλογα οι 2 είναι δικές του.
Με εκτίμηση
Κων/νος Αθ. Κολοβός
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass