Παρενθέσεις

«Βοήθεια χωριανοί!» ο Πάγκαλος βοεί!

Δημοσίευση: 20 Απρ 2011 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:29
...Τώρα ο Πάγκαλος έχει πάθει σαν εκείνο τον τσοπανάκο που φώναζε: «βοήθεια χωριανοί λύκοι τρώνε τα πρόβατά μου» για να κάνει πλάκα. Και έτρεχαν οι χωριανοί και τον έβρισκαν διπλωμένο στα γέλια. Μια φορά όμως πήγε πραγματικά ο λύκος, φώναξε ο τσοπανάκος «βοήθεια χωριανοί», αλλά ουδείς χωριανός εμφανίστηκε, γιατί ουδείς τον πίστευε πλέον και πάει το κοπάδι.
Ε, κάπως έτσι την έχει πάθει και ο Πάγκαλος από διαφορετική οπτική γωνία, αλλά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Και αν λάχει μια φορά και λέει την αλήθεια σχετικά με αυτά που δεν είπε, κανείς δεν τον πιστεύει.
Το τελευταίο «επεισόδιο» στο σίριαλ «δηλώσεις Πάγκαλου» είναι οι δηλώσεις που φέρεται ότι έκανε στην τουρκική «Χουριέτ», όπου λέει διατύπωσε την άποψη «όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης».
Ως ήταν αναμενόμενο, μέγας σάλος δημιουργήθηκε και πολλαπλές αντιδράσεις προκλήθηκαν. Γιατί δεν είναι μόνο που φέρεται να συνέχισε την «αγαπημένη του τακτική», δεν είναι μόνο που πήγε στο εξωτερικό για να μας διασύρει εσωτερικώς, είναι ότι αυτό το «εξωτερικό» ήταν η Τουρκία. Που όσο να πεις και μια ευαισθησία έχουμε και τις καλύτερες των σχέσεων δεν έχουμε και είναι και «εθνικό» θέμα να πηγαίνει ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης στην Τουρκία για να μας «στολίσει» δίνοντας λαβές για λοιπά κακεντρεχή σχόλια στους «φίλους Τούρκους».
Τη μία μέρα είδε το φως της δημοσιότητας το συγκεκριμένο «ανδραγάθημα» του αντιπροέδρου μαζί με δημοσίευμα της «Χουριέτ» υπό τον τίτλο «ο τζίτζικας και ο μέρμηγκας» (όπου εμείς «μέρμηγκες» δεν είμαστε σίγουρα) και την άλλη μέρα βγήκε ο Πάγκαλος και διερρήγνυε τα ιμάτιά του (και είναι και μπόλικα) ότι ουδέποτε έκανε τέτοια δήλωση. Αντιθέτως μάλιστα, λέει, μας έχει «παινέψει» και στο εξωτερικό ότι δουλεύουμε πολύ περισσότερο από το μέσο Ευρωπαίο, αλλά... Αλλά προκοπή δεν έχουμε, που λέει ο λόγος.
Και άιντε ας πούμε ότι τον πιστεύουμε και αυτό το συγκεκριμένο δεν το είπε. Μπορεί να είπε κάτι άλλο παρεμφερές ή να παρανόησε ο Τούρκος δημοσιογράφος (συνήθως στις περιπτώσεις αυτές «φταίνε» πάντα οι δημοσιογράφοι) ή να πιάστηκε από κάτι που είπε και να το παρουσίασε διαφορετικά. Πώς να τον πιστέψουμε: Πώς να τον πιστέψουμε που μας έχει «λούσει» με τόσες δηλώσεις απαξίωσης κατά καιρούς, οι οποίες έχουν τόσο ενοχλήσει, τόσο συζητηθεί και τόσο... γιαουρτωθεί, επίσης, που κατ’ αρχήν δεν θεωρούμε καθόλου απίθανο να έχει κάνει και τη συγκεκριμένη δήλωση στη «Χουριέτ». Βέβαια από την άλλη, αφού έχει πει όσα έχει πει, όπως «μαζί τα φάγαμε», «οι κοπρίτες του Δημοσίου» και άλλα τινά και... ιστορικά και ποτέ δεν τα διέψευσε, γιατί να βγει τώρα να διαψεύδει; Αυτό όντως μπορεί να μας βάλει σε αμφιβολίες. Γιατί θα μπορούσε, εφόσον το είπε, να το αφήσει να υπερίπταται στην ατμόσφαιρα μαζί με όλα τα άλλα. Άρα, για να το διαψεύδει, μπορεί να ’χει και ένα δίκιο. Ή μπορεί απλά να προσπαθεί να το μαζέψει λόγω της ιδιαιτερότητας των σχέσεων που έχουμε με τη συγκεκριμένη χώρα και επειδή κατάλαβε ότι το παράκανε! (Λέμε τώρα μια εκδοχή, που δεν είναι και απαραίτητο να την πάρουμε τοις μετρητοίς).
Έπειτα είναι και η φωτογραφία του Πάγκαλου με το δημοσιογράφο Σεφά Καπλάν στο πρωτοσέλιδο της «Χουριέτ». Μπορεί βέβαια να του λέει: «Τι κάνεις Σεφά;», «καλά είμαι Θόδωρε» να του απαντάει ο άλλος. Αλλά συνάντηση προφανώς έγινε.
Όπως και να ’χει, κι αλήθεια να λέει, ποιος τον πιστεύει, έτσι όπως μας έχει συνηθίσει; Κανένας να πω; Μάλλον.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass