ΛΟΓΟΙ ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ

Προσταγή καρδιάς

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2011 2:15 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:33
 Αγαπητή Ελευθερία,
Όπως γνωρίζουν όλοι οι σκεπτόμενοι ρεαλιστικά Έλληνες πολίτες και πατριώτες, η χώρα μας βρίσκεται ουσιαστικά σε κατάσταση χρεοκοπίας της οποίας το ξεκίνημα της θλιβερής αυτής ιστορίας άρχισε μετά τη μεταπολίτευση μερικώς και επιταχύνθηκε σε ρεκόρ παραφροσύνης το 1981 και ύστερα με την ατέρμονη κατασπατάληση των κονδυλίων της ΕΟΚ, τα οποία προορίζονταν για την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερή πρόοδο της πατρίδας μας. Επειδή σε παλιότερα δημοσιεύματα κάναμε εκτενή αναφορά για τα αίτια της οικονομικής κατάρρευσης που περιήλθε η χώρα μας, εισέρχομαι κατ' ευθείαν στην ουσία του θέματος. Την τραγική πραγματικότητα που βίωνε η χώρα μας προ των εκλογών του 2009 και εξακολουθεί να διευρύνεται, ο κλήρος που τον θεώρησα ως ευλογία θεού με γραπτό λόγο στην Ελευθερία, έτυχε στον Γ. Παπανδρέου τον νυν πρωθυπουργό, ο οποίος κάνει ιερό και τίμιο προσωπικό αγώνα για την αναγέννηση και την αναβάπτιση του Ελληνικού κράτους, εντός και πέραν των συνόρων ολοκλήρου του έθνους. Τα γραφόμενά μου, πηγάζουν με οδηγό τη διαίσθηση και τη συνείδησή μου την πατριωτική, από αγάπη και πόνο προς την πατρίδα μας ανιδιοτελώς, με πίστη και με προσμονή, πως θα δικαιωθούν οι θυσίες και οι προσδοκίες του Ελληνικού λαού. Διότι ο πρόεδρος της κυβέρνησης λειτουργεί με προσταγή καρδιάς!... Αυθόρμητα και πηγαία οπότε, εφόσον δεν υπάρχει δόλος στην προκειμένη περίπτωση και ο σκοπός είναι αγνός, θα επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου από την οικονομική κρίση και θα λάμψει ήλιος φωτεινός!... στα τόσα χρόνια που πήγαν χαμένα, στο σκοτάδι της ρεμούλας και της διαφθοράς, αντί στην τροχιά της ανάπτυξης και της προόδου εκτροχιάστηκαν και άλλαξαν πορεία, καταλήγοντας στα χέρια και στις Ελβετικές τράπεζες αδίστακτων πεμπτοφαλαγγιτών και ψευτο - ελλήνων προδοτών, οι οποίοι μεταμορφώνονται σε αιμοδιψείς βρικόλακες της νύχτας πίνοντας το αίμα της αιώνιας μητέρας της Ελλάδας μας και αφανίζοντας τις ρίζες και τους βλαστούς, των υπέροχων και των άσπιλων παιδιών της. Πόσο λυπάμαι αυτά τα θλιβερά ανθρωπάκια.
Ο Ελληνοαμερικανός δημοσιογράφος και συγγραφέας του έργου «Ελένη» κ. Νίκος Γκατσογιάννης, αναφέρει στην Κυριακάτικη Καθημερινή: Παρακολουθούντες το πρωτόγνωρο φαινόμενο της ιδιαίτερης πατρίδας μας στον Τύπο και την τηλεόραση μας προκαλούσε ανησυχία και προβληματισμό η επίπλαστη οικονομική ανάπτυξη διά της αρπαγής!... υπολογίζοντας τον εαυτό τους ως φωστήρες οι λαμόγιοι - δολοπλόκοι και τους έντιμους και νομοταγείς πολίτες ως αγαθούς. Στην Αμερική δεν συμβαίνουν αυτά, πρέπει να δουλέψεις τίμια και σκληρά με τα χέρια και με το νου για να επιτύχεις. Βεβαίως η φοροδιαφυγή είναι άγνωστη. Να προσθέσω, η Εφορία των ΗΠΑ ως και τον Αλ Καπόνε έστειλε για 11 χρόνια στο Αλκατράζ τη σκληρότερη φυλακή, για φοροδιαφυγή. Σε όλες τις αναφορές μου, στην Ελευθερία, κραύγασα, πόνεσα, δάκρυσα εξανέστην!... για το ηθικό κατρακύλισμα και της γενικής ληστρικής, κατά της πονεμένης και της γλυκιάς πατρίδας μας. Πάρτε τον πέλεκυ της δικαιοσύνης στα χέρια σας κ. πρωθυπουργέ. Σπάστε το κεφάλι της οχιάς! Της Λερναίας Ύδρας! Εξανεμίστε το τρίγωνο του διαβόλου. Τους κακούς και ράθυμους συνεργάτες σας! Την αχαλίνωτη και απαράδεκτη κρατική σπάταλη! Επιτέλους και επειγόντως! Όχι άλλα λάθη. Εξαναγκάστε τους γίγαντες παλιούς και τους νέους φοροφυγάδες!... Την επιστροφή των αντισυνταγματικών χρυσών μισθών – όχι μεγαλύτερων εκείνων του προέδρου και του εισαγγελέως του Αρείου Πάγου. Των αποδεδειγμένων αρπακτικών δημοσίου χρήματος, κρατικής γης και του υγρού στοιχείου! (περίπτωση Μαντέλη κ.ά.). Τα μεγάλα και ουσιαστικά αφεντικά τον αρχι - νονό της ΔΕΗ Φωτόπουλο- όπως αναφέραμε παλιά στην Ελευθερία- να φέρει πίσω τα αργύρια της προδοσίας και της ντροπής!... ενώ η Ελλάδα μας αργοσβήνει στο νεκρικό κρεβάτι και ο ίδιος θύτης, προβάλει τυπικούς λόγους ραδιούργων συμβάσεων και διαπλοκής. Αίσχος! Ακούγεται ότι ζητούν και τα ρέστα 12 δισ. ευρώ!... Κρεμάστε τους ψηλά!
Τη σήψη στο χώρο της Δημόσιας Υγείας και του μαύρου κυκλώματος υπερτιμολόγησης!... (μαϊμού) γιατροί - προμηθευτές - φάρμακα - ξεροπήγαδα - σπηλιές - επιστημονικά μηχανήματα - ιατρικά όργανα κ.α. Την υπονόμευση με σαμποτάζ στα κρατικά Νοσοκομεία και της εύρυθμης λειτουργίας τους. Τις 25 ίσως και 30 χιλιάδες κηφήνες και χρυσοπληρωμένους συνδικαλιστές από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ έως τους μεγάλους και μικρούς πολλών δεκαετιών τυράννους του Λιμένος Πειραιώς - επανάληψη - με 301 εκατομμύρια εκβιασμό για εθελουσία έξοδο 300 πριγκίπων εργατών και ας βρίσκεται μεταξύ ζωής και θανάτου η Ελλάδα μας. Στα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά έως τη ναυπηγο -επισκευαστική ζώνη του Περάματος διώχνοντας τους ενδιαφερόμενους, με τις συνεχείς απεργίες, τις στάσεις εργασίας και άλλα τεχνάσματα χρονοβόρα, πολυδάπανα και επιβλαβή, για την ανάκαμψη τους και της τέλειας λειτουργίας τους. Εννοείτε, το φαινόμενο του αρνητικού και του αντεθνικού συνδικαλισμού συμβαίνει μόνο στην χώρα μας. Όχι στους υπέρ - ζημιογόνους οίκους ενοχής! Τους επονομαζόμενους ΔΕΚΟ, με τις ακόρεστες και τις μέλανες βδέλλες. Ναι στον Πολιτισμό, αλλά, όχι στο χορό των εκατομμυρίων ενώ καράβια χάνονται... Ο Σπύρος Παπαδόπουλος της μιας δραχμής τα γιασεμιά διάσημος και αχάριστος εκατομμυριούχος της κρατικής ΕΡΤ... «κόσμος πάει και έρχεται» ο κ. Μικογιάν όμως παραμένει. Γούστο έχει η Μπήλιω Τσουκαλά, αλλά δεν φυσάει ούριος άνεμος, άνθινης οικονομίας. Ο Σεραφείμ Φυντανίδης ματαιοδοξεί, γράφοντας ιστορία της παρέας και του καναπέ επιφορτίζοντας την κρατική σπατάλη. Η Μάγια Τσόκλη επίσης εκατομμυριούχος και για πρώτη φορά βουλευτής με δίχως λαϊκή εντολή, ταξιδεύοντας και επιβαρύνοντας. «Κυριακή στο χωριό» η Μάρνη Χατζηεμμανουήλ με υψηλότατο κόστος την ώρα που το ελληνικό κράτος λειτουργεί κάνοντας επαιτεία μεγάλων δανείων κ.ά. Λυπάμαι που το αναφέρω, αλλά, επιβάλλεται η προσωρινή αναστολή των πιο πάνω προγραμμάτων, για τους λόγους που αναφέραμε. Είναι υποχρέωσή τους πατριωτική, συμμετέχοντας στην εθνική προσπάθεια ευθυγράμμισης για την ανάκαμψη και της εξόδου της χώρας μας, από την οικονομική κρίση. Όλα τα περιθώρια ανοχής παραβιάστηκαν κ. πρωθυπουργέ. Τολμήστε λοιπόν! Το επιτάσσουν λόγοι εθνικού καθήκοντος. 'Η τώρα ή ποτέ. Η Ελλάδα μας έχει ανάγκη από έντιμους κυβερνήτες με ηθικές αρετές και αξίες, όπως υπήρξαν κατά διαστήματα στο παρελθόν. Πρόεδρε, ανήκετε σε εκείνους.
Ως επίλογος: Ο αείμνηστος Κένεντι, στην τελευταία προεκλογική του ομιλία αναφέρει. Αμερικανοί πολίτες, όχι μόνο τι θα κάνει το κράτος για εσάς, αλλά τι θα κάνετε και εσείς για το κράτος.
Υ.Γ. Πάνω στην τόσο ζοφερή κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας, εμφανίστηκαν όχι ώριμα, αλλά, σάπια φρούτα συνταξιοδοντηθέντες βουλευτές, ζητώντας αναδρομικά πολλών εκατομμυρίων και έντοκα!... εάν δεν αποσύρουν το παράλογο και το κυνικό αίτημά τους θα συνοδεύει η καταισχύνη και η κηλίδα της ατίμωσης των ίδιων και των απογόνων τους σε όλη τους τη ζωή. Ντροπή σας ορέ!... θα έσκουζε ο Μακρυγιάννης. Μαζί του και όλοι οι Έλληνες. Να σκυλεύεστε το τίμιο σώμα της ετοιμοθάνατης πατρίδας μας!!... Είσθε άξιοι της μοιρολογιάς και του λυπημού όπως λένε οι Κρήτες. Πληροφοριακά: o Γ. Παπαδόπουλος, ο απριλιανός πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών γενική λίστα των συνταξιούχων βουλευτών, οι οποίοι ήταν άνω από χίλιοι. Έπειτα, πόσοι εξ' αυτών ζουν μόνο με το συγκεκριμένο εισόδημα και ήταν δεκατέσσερις. Τους οποίους έκανε κάποια λογική περικοπή, συνεχίζοντας την κανονική παροχή τους. Τους άλλους με εισοδήματα, το 99% τις διέκοψε οριστικά. Ταύτα, αγαπητοί φίλοι και φίλες αναγνώστες.
 
Με τιμή και αγάπη,
Θανάσης Δ. Καλογιάννης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass