Ναι η Αστυνομία φταίει

Δημοσίευση: 07 Μαϊ 2011 2:16 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:33
 * Του Νικολάου Μπέτσιου
Υποστρατήγου ΕΛ.ΑΣ. ε.α.
 
Τι να σκεφθεί και τι να πεί όλη η φίλαθλη και μη ελληνική κοινωνία, για τα θλιβερά γεγονότα του τελικού κυπέλλου ΑΕΚ- ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ. Οποιαδήποτε λέξη ή φράση δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο βαθμό την κατάντια, ξεφτίλα, αίσχος και ντροπή του δύσμοιρου ελληνικού ποδοσφαίρου, το οποίο περιήλθε σε δεινή κατάσταση «επάξια»... με τις... «χρυσές χορηγίες» της Πολιτείας, των παραγόντων του και των ενόπλων συμμοριών που σκυλεύουν στα ελληνικά γήπεδα. Για μια ακόμη φορά «θερμά συγχαρητήρια...» σε όλους.
«Συγχαρητήρια» στην Πολιτεία που εμφανίζεται ανίκανη και ανάξια να εφαρμόσει τους Νόμους που η ίδια νομοθέτησε για την πάταξη [υποτίθεται] του χουλιγκανισμού.
« Συγχαρητήρια» στους παράγοντες του ποδοσφαίρου, που κάθε εβδομάδα σχεδόν γινόμαστε... διάσημοι στα πέρατα της οικουμένης, για το... φίλαθλο πνεύμα που μας διακατέχει, αφού μόνο... τραυματισμούς είχαμε εντός και εκτός του γηπέδου, σπασμένα κεφάλια μαζί με σπασμένα αντικείμενα και οχήματα και φυσικά... ενίσχυση του εισοδήματος των παραγωγών φωτοβολίδων και... πολεμικών παιχνιδιών.
Για τους οργανωμένους οπαδούς, δεν έχω να γράψω τίποτα, γιατί αυτοί τους έχουν όλους.... γραμμένους...
Άκουσα πάλι από ορισμένους ότι φταίει η Αστυνομία...
Ναι βέβαια αξιότιμοι κύριοι ασφαλώς και ευθύνεται... η Αστυνομία, γιατί δεν είχε στο γήπεδο 20-30 χιλιάδες αστυνομικούς..., γιατί τραυματίσθηκαν... μόνο 23 αστυνομικοί, γιατί δεν συνέλαβε μερικές... χιλιάδες χουλιγκάνους που γέμισαν τον αγωνιστικό χώρο του Ο.Α.Κ.Α., γιατί δεν επέλεξε να ρίξει περισσότερα χημικά... μέσα σε ένα χώρο σταδίου με ιδιαιτερότητες και ιδιορρυθμίες, στον οποίο δυνητικά θα δημιουργείτο άμεσος κίνδυνος πανικού, αν η Αστυνομία ενεργούσε διαφορετικά και τότε εκ του ασφαλούς επικριτές αντιλαμβάνεστε τι θα συνέβαινε; Το μόνο θετικό από αυτή τη θλιβερή ιστορία είναι ότι ακούσθηκαν ζωντανά, για πρώτη φορά ορισμένες φωνές οι οποίες αποτύπωσαν τη ζοφερή ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα και όχι μόνο, σε όλο της το... μεγαλείο...
Την επομένη της «μάχης» και μετά από όσα αλγεινά συνέβησαν, θα συνεδριάσουν οι εκπρόσωποι που ηγούνται του ελληνικού ποδοσφαίρου, για «ξεκάρφωμα»... Θα κάνουν μεγαλόστομες δηλώσεις... θα... απειλήσουν ότι θα εφαρμόσουν μέτρα.... καπνίζοντας χοντρά πούρα και πίνοντας ουίσκι, ενώ την επόμενη –ίσως- εβδομάδα θα έχουμε επανάληψη του ίδιου σκηνικού.
Αγαπητοί φίλοι και επαγγελματίες του ποδοσφαίρου. Αν μόνοι σας δεν αποφασίσετε ότι δεν πρέπει να αγωνίζεσθε σε «εμπόλεμες ζώνες», μην περιμένετε «έλεος» από κανένα...
Αγαπητοί κύριοι της έννομης Πολιτείας, δεν χρειάζεται πάλι να αυτοεξευτελίζεσθε πολλαπλασιαστικά. Είστε ανίκανοι να εφαρμόσετε αυτά τα οποία σεις νομοθετήσατε και εμφανίζεστε να άγεστε και να φέρεστε από πρόσωπα με ερωτηματικά.
Κύριοι της Ελληνικής Αστυνομίας μέχρι πότε θα αποτελείτε το «άλλοθι» κακοποιών του ποδοσφαίρου; Η πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έχει τα «κότσια» κάποια στιγμή να φωνάξει το μεγάλο ΟΧΙ σε όλο αυτό το θέατρο του παραλόγου; Η ελληνική κοινωνία και ο υγιής φίλαθλος κόσμος άραγε τι μπορεί να ελπίζει; Η Πολιτεία, η Ε.Π.Ο. η Σούπερ Λίγκα μπορούν και θέλουν να εφαρμόσουν τους αθλητικούς, ποινικούς και διοικητικούς νόμους και μέτρα και να μην εφαρμόζεται ο «Νόμος» του παρασκηνίου και της ζούγκλας; Σε διαφορετική περίπτωση ας παρέμβει η ΟΥΕΦΑ [ναι κύριε πρόεδρε Πλατινί], για να «κλωτσήσετε» τους νονούς και τους κακοποιούς των γηπέδων, γιατί... τι Ελλάδα... τι Ουγκάντα...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass