Πάρτο αλλιώς

Δημοσίευση: 07 Ιουν 2011 1:51 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:43
*Αργούτσικα είναι η αλήθεια θυμηθήκαμε να αγανακτήσουμε. Tώρα που ξεβολευτήκαμε όμως και μας ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι, ποιος μας πιάνει, αδέλφια!
Ήρθαν τα ήμερα, ο Γιώργος και οι «κηπουροί» του, να ξεριζώσουν τα άγρια. «Βρε άντε πάγαινε από ’δω που θα μας κόψεις από το Δημόσιο το επίδομα πλυσίματος χεριών». Κι όμως μην αμφιβάλλετε ότι μεταξύ των αγανακτισμένων που σχηματίζουν λαοθάλασσα στο Σύνταγμα, υπάρχουν και τέτοιοι τύποι. Ο καθένας όπως μάθει στη ζωή κι άμα του πεις, αποχαιρέτα τα μεγαλεία που ήξερες, αγανακτεί και βγαίνει με την κατσαρόλα στην πλατεία. Τι σημασία που φαίνεται πως δεν την έχει ξαναπιάσει στη ζωή του; Για όλα υπάρχει μια αρχή. Έτσι και για να γυρίσει το «αμύνεσθαι περί πάρτης» σε «περί πατρίς», «θέ-λει δουλειά πολύ»...
* * *
*Ε ναι λοιπόν, θα ζήσουμε και χωρίς σούσι! Εμείς τουλάχιστον γιατί ο πρωθυπουργός μας μάλλον δεν γίνεται να το αποχωριστεί. Τον Γιούνκερ πήγαινε να ανταμώσει και παραμονές του ραντεβού εθεάθη στο Λονδίνο να τρώει σούσι για να καρδαμώσει. Με σούσι πας στη μάχη, Γιώργο μου; Εντάξει, δεν είπαμε να φας και κοκορέτσι σε εγγλέζικο εστιατόριο αλλά βρε πατριώτη πάρε μια μπριζολίτσα ή έστω ένα φιλετάκι. Σούσι και πράσινα άλογα!
* * *
*Τρέμε νεοέλληνα με τις σπιταρόνες σου, καταφτάνουν οι δαγκάνες του ΦΑΠ. Τι εστί ΦΑΠ; Φόρος Ακίνητης Περιουσίας. Από τα 400 χιλιάρικα που είναι σήμερα το αφορολόγητο όριο το ρίχνουν στις 100 χιλιάδες ευρώ. ΦΑΠ-Α δηλαδή διότι και οι ιδιοκτήτες ακινήτων (Α)γανακτισμένοι είναι. Θα πέσει ΦΑΠΑ σύννεφο.
* * *
*Εννοείται πως εδώ στη Λάρισα δεν έχουν πρόβλημα οι δικοί μας βουλευτές. Εδώ ούτε Βουλή έχουμε για να μουτζώσουμε ούτε καν «Μπαϊρακτάρη». Άσε που έχουμε καταθέσεις εμείς οι Λαρισαίοι. Ε, αν τυχόν στερέψουμε και αρχίσουμε να μετράμε κέρματα για ένα παλιοφρέντο, τότε το ξανασυζητάμε...
* * *
*Μα πόσο γκαντέμης μπορεί να είναι αυτός ο Ζώης...Μεθαύριο που παρουσιάζει ο Μάξιμος το βιβλίο του στη Λάρισα αυτός θα λείπει στην Άγκυρα. Τέτοια ατυχία; Ούτε παραγγελία! Ας είναι, φαντάζομαι θα του στείλει το «φιλαράκι» ένα αντίτυπο υπογεγραμμένο. Τι άλλο θα μπορούσε να διαβάζει ο Χρήστος αυτό το καλοκαίρι όταν με το καλό θα αράζει στην ξαπλώστρα του στον Αγιόκαμπο; Αργεί και η αυτοβιογραφία του Καραμανλή!
* * *
*Τώρα που θυμήθηκα αυτό το κουρασμένο παλικάρι, αλήθεια, τελικά τι έφαγαν με τον Κοκκινούλη, τον Κοντό και την υπόλοιπη τρελοπαρέα των «γαλάζιων» συνεταιριστών εκεί στη Ραφήνα; Γιατί άλλοι λένε ψάρια και άλλοι παϊδάκια. Να μας πουν επιτέλους την πάσα αλήθεια για να μη μείνουμε με την απορία. Εκτός και αν πρέπει να μας το πει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, οπότε να περιμένουμε πότε θα κρίνει πως είναι η κατάλληλη στιγμή να μιλήσει και γι’ αυτό.
* * *
*Αλλά κι αυτός ο Κοκκινούλης πώς άντεξε να τον ακούει να μιλάει για τον Μέσι και τον Ολυμπιακό και να μην τον σβερκώνει; Ποδοσφαιρική ανάλυση από «βάζελο» ρε Θανάση; Θα μου πείτε και τι να συζητήσουν μωρέ τα παιδιά; Για τα 5,5 χρόνια Καραμανλή; Με το που θα το πήγαινε ο Κοκκινούλης εκεί, θα του πετούσε ο πρόεδρος ένα «άστο για αργότερα Θανάση» και θα κατέληγαν πάλι στο μεζέ και στην μπαλίτσα. (Και στην υγειά του Γιωργάκη που ανέλαβε ο καψερός να σύρει το καραβάκι).
* * *
*Για τα σκουπίδια που ζητάνε από τη δημοτική μας αρχή να κάνουμε υπομονή ελέω θερινών αδειών του προσωπικού, εντάξει, το καταλαβαίνω. Αλλά να μας λένε να προσέχουμε και το πράσινο; Για καθίστε ρε παιδιά, για ποιο πράσινο μιλάμε; Πλάκα μας κάνουν; Ήμουν προχθές στην Καρδίτσα και βλέποντας το Παυσίλυπο στο κέντρο της πόλης, πολύ τους ζήλεψα τους Καρδιτσιώτες. Εμείς εδώ; Γεμίσαμε τσιμέντο στις πλατείες. Και τραπεζοκαθίσματα.
* * *
*Ποιο αλογάκι; Να το βγάλουμε από σύμβολο της πόλης και στη θέση του να βάλουμε τραπεζάκι και καρεκλίτσες. Παντού τραπεζοκαθίσματα, αγαπητοί συμπολίτες, από πλατείες και πεζοδρόμους μέχρι και σχεδόν όλους τους κεντρικούς δρόμους. Τι κάνει όποιος θέλει να κρατήσει θέση στάθμευσης μπροστά στο μαγαζί του; Τσουπ, την αμολάει την καρέκλα. Σάμπως ποιος θα του κάνει παρατήρηση; Ποιος θα του τη μαζέψει; Σύμβολο λέμε!
* * *
*Κι αφού τα βγάζουν που τα βγάζουν τα τραπεζοκαθίσματα οι αγαπητοί καφετεριούχοι όπου τους βολεύει, τουλάχιστον ας τους πει κάποιος ότι τα σαλονάκια που έχουν, στην πλειοψηφία τους, είναι εσωτερικού χώρου. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει περίπτωση να τα συμμαζέψουμε, δεν χρειάζεται να’μαστε και κιτς. Τι είναι αυτό το χάλι; Υπάρχουν και τα εξωτερικού χώρου, κατηγορία «εξοχής» παρακαλώ. Όσο να ’ναι, θα φτιάξει κάπως η εικόνα στην πόλη...
* * *
* Ναι, ναι, ξέρω, ευτυχώς που έχουμε και το ποτάμι. Το ερώτημα όμως είναι για πόσο ακόμη; Δεν τα μάθατε; Οσονούπω κι εκεί καφετέριες θα φτιάξουμε. Ή είσαι ή δεν είσαι «πόλη του καφέ»! Άλλωστε αποδεδειγμένα αυτή είναι η πρωτοκαθεδρία που μανιωδώς θέλουμε.
* * *
*Εντάξει είπαμε, μπορεί να άργησε ελαφρώς ο Αγοραστός στη σύσκεψη για ΤΕΙ και ΓΝΛ (βρε καλώς τα λουκέτα!) αλλά κι αυτός ο δήμαρχος, κοτζάμ περιφερειάρχη, να τον αφήσει στα κάτω έδρανα; Εκτός προεδρείου; Και μάλιστα δίπλα στον ένα και μοναδικό Γιώργο Μπαρτζώκη; Τα πειράγματα του τύπου «ποιος είναι αυτός δίπλα στον τεράστιο γραμματέα;» δεν τα σκέφτηκε; Μάλλον έχει ανάψει η σπίθα...
* * *
*Η Άντζελα Γκερέκου μόνο για το βιβλίο του Μάξιμου θα μιλήσει μεθαύριο; Για τον Τόλη αν πλήρωσε ή όχι τα 5 εκατομμύρια στην εφορία, θα μας πει τίποτα; Παρακαλείται η φιλενάδα της «γαλανομάτας μάγισσας» στα μέρη μας κ. Βάσω Αλεξανδρίδου όπως απευθύνει το συγκεκριμένο ερώτημα. Να το ευχαριστηθεί η γυναίκα!
* * *
*Δώσε θάρρος στον Γιωργάκη να σου ανέβει στο κρεβάτι. Και τώρα μπορείς να πάρεις από τον καθρέφτη «μάτι»...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass