Μέρκελ, δώσε πίσω τα λεφτά!

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2011 1:55 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:43
Αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά ο έγκριτος αρθρογράφος της Financial Ti Mes Deutschland Thomas Fricke, τα γράφει και μάλιστα προς τους Γερμανούς αναγνώστες. Εγώ απλά το βρήκα και σας το μεταφέρω, για να μη νιώθετε μόνοι σ’ αυτή τη φουρτούνα, που βρεθήκαμε στη χώρα, με βάρκα την ελπίδα και το σκάφος σχεδόν ακυβέρνητο.
Το ποιος μας πέταξε στα τάρταρα και στον γκρεμό, είναι μια μεγάλη και πονεμένη ιστορία, που κρατά πάνω από είκοσι (20) χρόνια. Τα είπαμε τα ξαναείπαμε πολλές φορές και να το επαναλαμβάνουμε συνέχεια σε τίποτα δεν ωφελεί, αλλά απεναντίας μας βλάπτει σοβαρά. Για τα σημερινά μας συντρίμμια ας αφήσουμε να ομιλήσει ο αρθρογράφος.
«Παράξενο αλλά αληθινό, γράφει ο αρθρογράφος Thomas Fricke, κανένας δεν κέρδισε περισσότερα από την κρίση από τη Γερμανική Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση. Και το ήδη μαζεμένο κέρδος των 10 δισ. ευρώ, θα πρέπει να καθησυχάσει τους αμφισβητίες. Μπορεί οι Έλληνες να φημίζονται για τους θεατρινισμούς τους, αλλά οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω όταν κλαίγονται για την Ελλάδα. Αυτός ο πόνος είναι πόνος φάντασμα. Μέχρι σήμερα μόνο οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν, περισσότερα χρήματα με ΦΠΑ στο 23%, κάτω από την πίεση της Ανκελα Μέρκελ. Οι Γερμανοί έχουν το ΦΠΑ στο 18% και ο Κυβερνητικός Συνοπισμός ετοιμάζεται για μείωση των φόρων και όχι αύξηση».
Στη συνέχεια ο Fricke αναλύει σύμφωνα με την εφημερίδα ΒΗΜΑ τον τρόπο, που η Γερμανία, ενώ κρατάει το «μαστίγιο» για το ελληνικό χρέος και τη μη συμμόρφωση, με το μνημόνιο, μετράει ήδη τα μεγαλύτερα κέρδη,
«Οι Γερμανοί δεν έχουν πληρώσει ακόμη τίποτε. Αντιθέτως έχουνε αποκομίσει το μεγαλύτερο κέρδος από οποιονδήποτε άλλο. Οι Έλληνες πήραν το 2010 μέσω του πακέτου ενίσχυσης 110 δισ. ευρώ, για να αντιμετωπίσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις και θα πληρώσουν τόκους. Λόγω του πανικού, που γίνεται ανεξέλεγκτος, για τη Γερμανία, αφού οι επενδυτές στρέφονται προς τα «σίγουρα» Γερμανικά Ομόλογα. Το μακροπρόθεσμο επιτόκιο έχει πέσει στο 3,5% και το γερμανικό χρέος έχει μειωθεί. Τα γερμανικά κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα, ανέρχονται σε 500 εκατ. ευρώ ή 157 ευρώ για κάθε αναγνώστη της bild. Η Γερμανία κερδίζει και λόγω τις συμμετοχής της, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που πούλησε ομόλογα στην Ελλάδα, ενώ καθώς η ελληνική κρίση πίεσε το ευρώ και προσέφερε έτσι, σημαντικά εμπορικά πλεονεκτήματα στη Γερμανία. Όλα αυτά σημαίνουν ήδη ένα κέρδος 10 δισ. ευρώ για το Γερμανικό Ταμείο και συνεχίζει.
«Η συμμετοχή της Γερμανίας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθεροποίησης (22 δισ. ευρώ), αφορά μόνον μεταφορά περιουσιακών στοιχείων και όχι παροχή κεφαλαίων. Ακόμα και αν η Ελλάδα καταρρεύσει, η Γερμανία θα ικανοποιηθεί προνομιακά ως πιστωτής και θα έχει κρατήσει το κέρδος, που θα έχει προκύψει μέχρι τη στιγμή της χρεοκοπίας».
Ακολούθως ο Γερμανός αρθρογράφος, δίνει κάποιες συμβουλές, προς τους αυστηρούς, του ελληνικού προβλήματος: «Στην πραγματικότητα αυτή η κατάσταση φέρνει σε ακόμη χειρότερο σημείο την Ελλάδα, γράφει ο Fricke και αυτό είναι κάτι, που πρέπει ο κ. Σάιμπλε να το αποκαλύψει στους αναγνώστες της Bild και στο Κόμμα των Φιλελευθέρων».
Για να καταλήξει: «Η αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας εναπόκειται στην προθυμία χορήγησης βοήθειας, προς την Ελλάδα. Μόνο έτσι θα καθησυχαστούν οι αγορές και θα δοθεί η δυνατότητα στην ελληνική οικονομία να αναπτυχθεί. Η Γερμανία μπορεί να βοηθήσει, προσφέροντας τα χρήματα, που κέρδισε από την ελληνική κρίση».
Να λοιπόν, που υπάρχουν άνθρωποι όπως ο Γερμανός αρθρογράφος Thomas Fricke, που λέει «Τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη», αγαπητοί μου αναγνώστες και αυτό είναι μία ανάσα και μια αλήθεια, που τη διατυπώνει ξένο, προς εμάς άτομο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass