Παρενθέσεις

Το κουβαδάκι τους και σε άλλη παραλία

Δημοσίευση: 11 Ιουν 2011 2:11 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:44
Μμμ! Το αλλάξαμε το τροπάρι τώρα. Από κει που λέγανε οι της κυβέρνησης, συνεπικουρούμενοι και από τους ξένους, «ή έχουμε συναίνεση ή δεν παίρνουμε την 5η δόση», το γύρισαν στο «ή ψηφίζετε το μεσοπρόθεσμο ή δεν παίρνουμε την 5η δόση». Ένα «δίλημμα» πάντως, θα το έχουμε οπωσδήποτε στη ζωή αυτή, έτσι για να μας την κάνει πιο πικάντικη! Φυσικά, αυτό το δεύτερο «δίλημμα», από τη στιγμή που τα άλλα κόμματα του έχουν γυρίσει την πλάτη, ο Γ. Παπανδρέου το απευθύνει κυρίως προς τους ίδιους τους βουλευτές του, μπας και του ’ρθει κανενός και κάνει καμιά «αποκοτιά» και το καταψηφίσει. Γιατί θυμάστε με το πρώτο Μνημόνιο που «έχασε» και τρεις βουλευτές «μπαμ και κάτω», οι οποίοι αρνήθηκαν να το ψηφίσουν και... έθεσαν εαυτόν εκτός κινήματος. Βέβαια, επειδή τους είχε «μπόλικους» δεν τράβηξε και μεγάλο ζόρι. Και παρότι, όπως λέει, δεν θέτει διλήμματα και δεν υποχρεώνει κανέναν, ωστόσο εκείνους τους «τρεις» επειδή καταψήφισαν τους έστειλε να μαζεύουν βρούβες για να δείξει και την αρχηγική του πυγμή. Ο ένας από αυτούς, παρεμπιπτόντως, ο Δημαράς, μέχρι δικό του πολιτικό σχηματισμό έφτιαξε και όλο και «τσιμπάει» το κατιτίς του στις δημοσκοπήσεις.
Μας ανακοίνωσαν λοιπόν χθες το μεσοπρόθεσμο. Για να ξέρουμε τα βασικά τουλάχιστον: πώς θα «ψοφολογήσουμε» μεσοπροθέσμως. Γιατί «μακροπροθέσμως» είναι γενικά ένα θέμα που δεν μας πολυαφορά, καθότι δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρχουμε μέχρι τότε. Γιατί όπως το πάνε τούτοι εδώ, και αν σώσουμε τη χώρα - που δεν το βλέπω - δεν θα υπάρχουν Έλληνες για να το χαρούνε με το στύψιμο που υφιστάμεθα με απόλυτη μεθοδικότητα και προσήλωση εκ μέρους του κ. Παπακωνσταντίνου. Α (!) όλα κι’ όλα! Επ’ αυτού δεν έχουμε να πούμε κουβέντα. Προκειμένου να μας... εξαφανίσει ο κ. Παπακωνσταντίνου, έχει πραγματικά βάλει τα δυνατά του και υπό την έννοια αυτή ίσως δεν είχε και άδικο ο άλλος προχθές στο Πολιτικό Συμβούλιο που τον αποκάλεσε «Χάρι Πότερ». Βέβαια, παίζει πάντα και η εκδοχή Τσίπρα. Που του είπε του Παπανδρέου χθες στη Βουλή: «Δεν θέλουμε να μας σώσετε άλλο!». Να, εδώ που τα λέμε ένα καλό ερώτημα για δημοψήφισμα: «θέλετε να σας «σώσει» αυτή η κυβέρνηση ή όχι;». Να προσέλθουμε, τέλος πάντων, στις κάλπες, να πούμε και μεις πώς θα σωθούμε από τους... σωτήρες μας.
Και αφού ανακοινώθηκαν αυτά που ανακοινώθηκαν, βγήκε μετά και ο πρωθυπουργός, έμπλεος πατριωτικών και λοιπών συναισθημάτων και μας... τράβηξε ένα διάγγελμα για να ’ρθουμε και να το ευχαριστηθούμε και να καταλάβουμε επιτέλους οι αδαείς ποιο είναι το καλό μας. Και...
...Και στο βάθος κήπος λέει, η κίνηση εντυπωσιασμού που αναμένεται από τον Γ. Παπανδρέου, όταν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, είναι να κάνει και έναν ανασχηματισμό μπας και αλλάξει το κλίμα. Βεβαίως τόσο στραβό που είναι πια το κλίμα τι να του κάνει ο ανασχηματισμός; Αλλά στην παρούσα φάση είναι για τον πρωθυπουργό η πιο ανώδυνη πολιτική λύση και η πιο εντυπωσιακή, επίσης, κατά την άποψή του. Άλλωστε, έτσι που τα ’λεγε χθες στη Βουλή κυνηγώντας μέχρι την τελευταία ώρα τη συναίνεση της «μουλαρωμένης» Νέας Δημοκρατίας, όχι προσωπικότητες εκτός ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να χωρέσουν σε ένα ανασχηματιζόμενο κυβερνητικό σχήμα, αλλά και... Άγγλοι, Γάλλοι, Πορτογάλοι και κάποιοι από τη Συνεγάλη, μην σας πω. Τόσο ωραία.
Να δούμε τώρα, λόγω τριημέρου - γι’ αυτό μας τα ’πε χθες για να τα... χωνέψουμε δίπλα στη θάλασσα - θα υπάρξει «λαοθάλασσα» στο Σύνταγμα αύριο; Γιατί αν υπάρξει, μάσκα, βατραχοπέδιλα, μπρατσάκια το κουβαδάκι τους και σε άλλη παραλία οι... εθνοσωτήρες.
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass