Πάρτο αλλιώς...

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2011 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:45
*Πώς το είχε πει ο Φώτης Κουβέλης; «Δυστυχώς δεν αλλάζουμε. Βουλιάζουμε». Ε αυτό ακριβώς συμβαίνει εδώ! «Βούλιαξαν» τα παράλια το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (τι βολικό κι αυτό που το γιορτάζουμε πάντα δευτεριάτικα, ε;), «βούλιαξε» το κηποθέατρο χθες βράδυ για τον Λάκη, «βουλιάζει» και το ποτάμι κάθε βράδυ με τις εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Πηνειού. Αν τόσες μέρες που έχουμε κινητοποιήσεις «βούλιαζε» έτσι και η πλατεία από αγανακτισμένους Λαρισαίους, τότε ναι, θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε πως ίσως και να αλλάζουμε. Για την ώρα όμως, απλά βουλιάζουμε. Και όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο.
* * *
*Τους είδατε τους αγανακτισμένους της Πάρου και της Μυκόνου στα ρεπορτάζ του STAR; Αίσχος βρε παιδιά! Την ώρα που χιλιάδες πατριωτάκια φώναζαν «δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα είμαστε εδώ, κάθε μέρα στην πλατεία», οι «αγανακτισμένοι του τριημέρου» έπαιζαν ρακέτες την ημέρα στην παραλία και το βράδυ «χτυπούσαν» μοχίτο στα μπαράκια και ζητούσαν από τους Τσιλιπουνιδάκηδες και τους... Μπακορεπορτέρς να τους φέρουν την Πετρούλα! «Είμαι κι εγώ αγανακτισμένος» δήλωνε ειρωνικά στην κάμερα ένας τζιτζιφιόγκος κρεμανταλάς. Ναι, «σπόρος ελληνικός» κι αυτός. (Ορε. πού πάααμε ορέ...Πού πάμε;)
* * *
*Τι τραβάνε όμως κι αυτοί οι βουλευτές...Ξέρεις τι είναι να διαβάζεις στην εφημερίδα ότι αύριο (δηλαδή σήμερα) θα σε περικυκλώσουν από τις 7 το πρωί εκατοντάδες χιλιάδες αγανακτισμένοι; Άντε να κλείσεις μάτι μετά! Με τις κότες θα ξάπλωσαν τα εθνοκαμάρια μας και στις 3 τα ξημερώματα πρέπει να βάλανε τα ξυπνητήρια τους. Πιο νωρίς και απ’ τον Αυτιά! Λογικά μες στα σκοτάδια θα φτάσανε στη Βουλή, 5, το πολύ 5.30 το πρωί, οπότε ειδικά σήμερα δικαιολογούνται να’ναι με την τσίμπλα στο μάτι. Όχι, να τα βλέπουν αυτά εκείνοι που αρχικά λοιδορούσαν τους αγανακτισμένους και έλεγαν πως με τέτοια μορφή αγώνα, δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα. Προφανώς εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. (Ακούς Αλέκα;).
* * *
*Απ’ ό,τι φαίνεται το έχει πάρει προσωπικά ο Μάξιμος Χαρακόπουλος να αποδείξει σώνει και καλά ότι αυτοί που πήγαν στην παρουσίαση του βιβλίου του με σκοπό αποκλειστικά και μόνο να αποδοκιμάσουν τους παριστάμενους πολιτικούς, δεν ήταν «αγανακτισμένοι» πολίτες αλλά «γνωστοί στη μικροκοινωνία της Λάρισας» αντιεξουσιαστές. Μιλάμε για σιγουριά 100% ο «γαλάζιος» βουλευτής, έτσι; Μέχρι και επιστολή του στην «Ελευθεροτυπία» πήρε το μάτι μου χθες. Καλά βρε Μάξιμε, πώς κάνεις έτσι; Μη μας μαλώνεις κιόλας...
* * *
*Ούτως ή άλλως οι συμπολίτες μας έδωσαν την εντύπωση πως ήρθαν στη Νεάπολη για να κράξουν κυρίως την Άντζελα του Τόλη και τον Δημήτρη «ανθ’ημών, Τζότζολα» Αβραμόπουλο, οι οποίοι στο πρόσφατο παρελθόν έχουν στρογγυλοκαθήσει και σε υπουργική καρέκλα. «Αντιεξουσιαστές», «αγανακτισμένοι», ό,τι και να ήταν δεν παύουν, ειδικά στις μέρες μας, να έχουν κάθε δικαίωμα να αποδοκιμάζουν πολιτικούς. Και κάτι ακόμη: από πότε οι αντιεξουσιαστές δεν λογίζονται (και) ως αγανακτισμένοι πολίτες;
* * *
*«Νέο Παπαδιαμάντη» ή «μικρό Παπαδιαμάντη» χαρακτήρισε η Βασιλική Τζότζολα τον συγγραφέα Μάξιμο; Αν και ήμουν παρών όταν το είπε, αδυνατώ να θυμηθώ ποιο επίθετο εκ των δύο χρησιμοποίησε η αναπληρωτής εκπρόσωπος της ΝΔ. Όπως και να’χει, η κυρία Βασιλική άρχισε να μου φαίνεται καλύτερη από τον Μιχελάκη. Και στο στιλ και στη... γλώσσα!
* * *
*Το ξέρουν μέχρι και οι πέτρες ότι ο Έκτορας Νασιώκας διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική, το λέει κι ο ίδιος όπου βρεθεί κι όπου σταθεί. Δεν πρόκειται όμως να ρίξει την κυβέρνηση, ξεκαθάρισε μιλώντας σε ραδιόφωνο των Αθηνών. Άρα ο γιατρός θα το ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο. Ποιοι μας μένουν από το νομό; Έξαρχος και Σαχινίδης, λέτε αυτοί να το καταψηφίσουν; (Εδώ γελάμε, χο-χο-χο). Ρητορικό λοιπόν το ερώτημα: ποιος (ή ποιοι) εκ των τριών «πράσινων» Λαρισαίων βουλευτών ξεχνά (ή ξεχνούν) τι σημαίνει η συνταγματική επιταγή για «ψήφο κατά συνείδηση»;
* * *
*Αγανακτισμένη (αφού είναι της μόδας βρε!) Λαρισαία καταγγέλλει τον ΟΑΕΔ. Της ζητούν, λέει, να επιστρέψει 15 ολόκληρα ευρώ στον οργανισμό επειδή προ οκταετίας τα είχαν κατά λάθος προσθέσει στο επίδομα που τότε έπαιρνε ο (μακαρίτης σήμερα) σύζυγός της. Ισχυρίζεται μάλιστα πως της είπαν από τον ΟΑΕΔ ότι σε περίπτωση που δεν τα δώσει, θα κινηθούν νομικά εναντίον της. Κοίτα να δεις τι έπαθε στα καλά του καθουμένου η χήρα...Ενώ αν ο μακαρίτης έπαιρνε μίζες για υποβρύχια, σιγά μην της ζητούσαν να επιστρέψει τα «φαγωμένα». Γεια σου Ελλαδάρα αθάνατη!
* * *
* «Οικογενειακές Ιστορίες»! Έχω έναν καλό μου φίλο που εδώ και μήνες πηγαίνει με τη γυναίκα του σε μια από τις σχολές χορού του δήμου Λαρισαίων. «Θα χορέψουμε και στο Φεστιβάλ Πηνειού, να’ρθεις να μας δεις» μου έλεγε όλο καμάρι το φιλαράκι εδώ και καιρό. Προχθές όμως που τον είδα έξω ήταν λες και πνίγηκαν τα καράβια του. Εκεί στη γέφυρα του Πηνειού, ναι, κι ας μην έχει σταγόνα νερό. «Τελικά μας κόψανε από το Φεστιβάλ, δεν θα χορέψει παρά μόνο ένα τμήμα από τις σχολές του δήμου. Και αυτοί επειδή είχαν ήδη ξοδέψει λεφτά για στολές, χαριστικά» μου είπε περίλυπος. Αληθεύει; Αν ναι, για ποιο λόγο κόψανε παιδιά που σε τελική ανάλυση, πληρώνουν λεφτά που καταλήγουν στα ταμεία του δήμου και αντ’αυτών θα χορέψουν κάποια άλλα παιδιά από ιδιωτική σχολή; Ε; (Προλαβαίνουμε να το σώσουμε μέχρι την Παρασκευή;).
* * *
*Ωραία φωτό η Ντόρα στην ξαπλώστρα. Αν της έβαζε και λάδι ο Σαμαράς, ακόμη καλύτερα!
* * *
*Πως καταλαβαίνουμε ότι δεν έχει ψωμί πια το μόντελινγκ; Όταν μοντέλα σαν αυτήν την Γκιζέλη παρατάνε το χώρο και επιστρέφουν στο φούρνο του μπαμπά. («Δεν είχε ψωμί η δουλειά!»).
* * *
*Τι έγινε, αγανακτισμένα μου παλικάρια; Δεν προλάβαμε να γυρίσουμε από τριήμερο και την κοπανάμε πάλι; Ευτυχώς που δεν τη βάλανε Τρίτη την απεργία, να έχουν να λένε οι κακοπροαίρετοι ότι μια χαρά το βολέψαμε το τετραήμερο. Ξέρω, ξέρω, όλοι στις πορείες θα’μαστε σήμερα. Μόνο μη χαθούμε τόσες που είναι...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass