Με την εύθυμη ματιά…

Πάρτο αλλιώς….

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2011 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 24 Σεπ 2015 16:49
*Όχι τώρα με τις διακοπές ρεύματος μπες στο ασανσέρ αν θες! Και επειδή πρέπει πάντα να βρίσκουμε το θετικό του (θεόστραβου) πράγματος, τουλάχιστον οι Φωτόπουλος και Σία φροντίζουν να καίμε και κανένα κιλό τώρα που πάμε αναγκαστικά από τις σκάλες. Στο τέλος μην ξεχάσουμε να τους πούμε και ευχαριστώ!
* * *
*Δύο και σήμερα για να μπει ο Ιούλιος και ούτε που καταλάβαμε πως πέρασε ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Άλλες χρονιές μετρούσαμε μέρες για τις διακοπές και πετούσαμε απ’ τη χαρά μας. Φέτος; Ούτε φτερό στον ορίζοντα! Πού να τη βρεις τη διάθεση όταν σ’αναγκάζουν να σκέφτεσαι διαρκώς, άραγε μετά την άδεια θα υπάρχει Ελλάδα;
* * *
*Άσε που ίσως να μην προλάβεις καν την άδεια, να βγουν τα... τανκς και να χάσεις τα μπάνια. Την ηλιοθεραπεία σου, τις ρακέτες στην αμμουδιά, το τέντωμα στην ξαπλώστρα, το ψάρεμα, τα κοκτέιλς και τα μπυρόνια, έτσι και δε ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο ετοιμάσου να τα αποχαιρετήσεις όλα. Αν δεν το’χετε πάρει χαμπάρι, στις μέρες που ζούμε, του βιασμού ενός λαού προηγείται πάντα ο επικοινωνιακός εκβιασμός. Έτσι, για να ‘χεις άλλοθι μετά που θα κάτσεις και θα τον απολαύσεις.
* * *
*Και να έχεις και τον Φίλιππο να σου λέει πως έτσι και δεν ψηφιστεί το μεσοπρόθεσμο, θα βρεθείς καλοκαιριάτικα στα Τάρταρα. Μάλιστα. Για εκεί ισχύουν τουλάχιστον τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού; Μην ξεπαραδιαστούμε κιόλας!
* * *
*Εντάξει Θόδωρε, μπορεί να μην έχεις άδικο όταν λες πως τόσα χρόνια πουλούσαμε την ψήφο -και την ψυχή μας- για διορισμό στο Δημόσιο, δεν χρειαζόταν όμως να το πεις κι αυτό σε ισπανική εφημερίδα. Τα εν οίκω μη εν δήμω, πάλι το ξέχασες; Μας έχουν που μας έχουν στην μπούκα όλοι στην Ευρώπη, κάνε μας κι εσύ βούκινο. Και αγανακτισμένοι και ξεφτιλισμένοι. Λαμπρά!
* * *
*Μέχρι πρότινος σ’ όλες τις φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα από τη Βουλή βλέπαμε την Άντζελα Γκερέκου να κάθεται δίπλα του. Τον τελευταίο καιρό όμως όπου πάρει το μάτι μας τον Βασίλη Έξαρχο, τσουπ, να σου και ο Γιώργος Παπανδρέου από δίπλα. Κολλητάρια. Αφού αρχίζω και αναρωτιέμαι, καλά πότε θα τον αρπάξει απ’ το αυτί ο συγχωριανός να του σφυρίξει δυο φωνήεντα του Γιώργου για το πώς περνάει ο λαός; Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό, μεσοπρόθεσμο... Παρεμπιπτόντως μπορεί πολιτικά να πρόκειται για αναβάθμιση, πάντως εικαστικά τον προτιμούμε με την Άντζελα.
* * *
*Τι ξέγνοιαστες στιγμές που θα περνά τώρα ο Έκτορας Νασιώκας... Ξέρεις τι είναι οι άλλοι να τρώνε μούντζες, κατάρες και να προβληματίζονται για το τι θα κάνουν με την ψήφο τους και εσύ την ίδια ώρα να παρακολουθείς ανέμελος και εξ αποστάσεως τα τεκταινόμενα; Χα-λα-ρά; «Βρε δεν παν’ να κουμπουριαστούν» ένα πράγμα... Άψογος ο γιατρός!
* * *
*Μα τι στο καλό τους είπε ο Τζανακούλης και την κοπάνησαν άρον-άρον από το μπάσκετ οι Αγγελόπουλοι; Ότι σουτάρει καλύτερα τρίποντα απ’τον “kill Bill”; Α, στο γάμο του Σπανούλη ήταν και ο Τρύφωνας Σαμαράς. Με τον εθνικό μας κομμωτή δεν έπιασε κουβέντα ο δήμαρχος; Έχει γούστο να μην τον δούμε αυτή τη βδομάδα στα κανάλια... Να υποθέσω πως τουλάχιστον τον καλέσαμε τον Τρυφωνάκο το Σεπτέμβριο στο παζάρι, ε;
* * *
* «Οι φόροι σκοτώνουν τους φόρους» η κορυφαία δήλωση του Σαμαρά από το αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι. Ειλικρίνεια που σκοτώνει. Όχι για να μην έχετε καμιά ψευδαίσθηση για το πώς μας βλέπουν οι πολιτικοί μας. Και φυσικά δεν τους νοιάζει αν θα τα τινάξουμε εμείς αλλά πώς θα τα φέρνουν βόλτα αν δεν έχουν κοσμάκη για να ξεζουμίζουν.
* * *
*Έπρεπε να ξεσπάσει το σκάνδαλο με τα στημένα για να εξαφανιστούν το Σαββατοκύριακο οι «ανεξάρτητες» αθλητικές εφημερίδες από τα περίπτερα. Τόσο καιρό έβλεπα τα μεσημέρια που περνούσα ένα σωρό απούλητες ενώ τώρα έπρεπε να κάνεις κράτηση στον περιπτερά της γειτονιάς για να βρεις. Δώσε «αβαβά», «φάρμακο» και «κουμπώματα» στο αναγνωστικό κοινό, ψοφάει λέμε!
* * *
*Και η Εθνική ομάδα στα στημένα; Πάει να πει ότι και επισήμως είναι το εθνικό μας σπορ. «Ντριμ Τιμ» η Ελλαδάρα, ποιος να τολμήσει να μας αντιμετωπίσει; Του την έχουμε στημένη στο πιτς φυτίλι.
* * *
*Φέτος εδώ στη Λάρισα τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού τα έδωσαν τον Ιούνιο. Μήπως του χρόνου να μας τα δώσουν καλύτερα προς το Σεπτέμβριο; Να μην μπει καν στον κόπο ο κόσμος να ψάχνει μες στο κατακαλόκαιρο για ξενοδοχείο. Ε;
* * *
*Εύγε στην Ευαγγελία Λιακούλη που καθημερινά πηγαινοέρχεται στο γραφείο της με το ποδήλατο. Πρέπει να είναι η γυναίκα με τις πιο σφιχτές γάμπες στην τοπική πολιτική σκηνή. Άκρως απαραίτητη η εξάσκηση αν όντως επιθυμεί να κατέβει ως υποψήφια βουλευτής. (Αμάν μας την πέσανε; Καβαλάμε τη σέλα και φύγαμε σφαίρα!).
* * *
*Αν θα ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο η Δημοκρατική Συμμαχία; «Θα το συζητήσουμε στο κόμμα» είπε η κυρία Μπακογιάννη. Δηλαδή θα κάνει μια σύσκεψη με τον εαυτό της η Ντόρα και στο τέλος θα αποφασίσει «το κόμμα». Μοντέρνα πράγματα.
* * *
*Φεύγει από το Μαξίμου ο Παπανδρέου. Ναι, το μέγαρο του έφταιγε...
* * *
*Τράγκας είναι, οπότε δικαιούται να σπάει πλάκα. Τι είπε πάλι ο άνθρωπος; «Να γυρίσει ο Παπακωνσταντίνου και να αποφυλακιστεί ο Μπέος»! Με τέτοιες ατάκες πώς να μην τον θέλουν για υποψήφιο εκεί στη ΝΔ; Πουλάκι μου...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass