Λαρισινά δοκίμια

Προσευχή για την ηγεσία μας

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2010 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:18
«Τις αποκυλίσει ημίν τον λίθον εκ της θύρας του μνημείου;»
Μάρκ. 16,3
Στον αιώνα μας δεν υπάρχουν δεξιοί και αριστεροί. Υπάρχουν μόνο χριστιανοί και μη χριστιανοί. Και οι χριστιανοί έχουμε ως μοναδικό όπλο την προσευχή. Η προσευχή είναι για μας η πανοπλία του Αγίου Πνεύματος. Προσευχόμαστε τώρα για την πολιτική, την πνευματική, τη θρησκευτική , την πολιτιστική ηγεσία της χώρας, αλλά και για μας που έχουμε ανάγκη θείας βοηθείας να μη μας καταλάβει το μίσος και η οργή. Προσευχόμαστε και παρακαλούμε το Θεό αυτούς που οδηγούν τη χώρα μας στο χάος να τους θεραπεύσει γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι, εμάς δε να φυλάξει ελεύθερους από τα πάθη του μίσους και της οργής.
Κύριε, σε παρακαλούμε και σε ικετεύουμε θεράπευσε την ηγεσία της χώρας μας. Βοήθησέ μας και φώτισέ μας να προετοιμαστούμε προ των δεινών που μας περιμένουν ετοιμάζοντας, όπως ο Νώε τον καιρό του κατακλυσμού, τη δική μας πνευματική κιβωτό. Κι οι άνθρωποι πριν τον κατακλυσμό είχαν γίνει σάρκες, καθώς είπε ο Κύριος. Κατανάλωναν όλες τις δυνάμεις του σώματος και της ψυχής τους σε γήινες μέριμνες επιδιώκοντας να ικανοποιούν συνεχώς τις σαρκικές ορέξεις τους με κάθε τρόπο. Επί εκατό χρόνια ο Νώε καλούσε τους ανθρώπους σε μετάνοια κι αυτοί τον έβλεπαν παράξενα και τον περιφρονούσαν. H πολιτική ηγεσία μας μεριμνά δήθεν για την οικονομία της χώρας ενώ ακόμα κι οι μαθητές του γυμνασίου αντιλαμβάνονται τον επερχόμενο πνευματικό κατακλυσμό. Βοήθησέ μας να νηστεύουμε όπως οι αρχαίοι κάτοικοι της Νινευή, που με τον αυτοπεριορισμό τους γλίτωσαν την καταστροφή της πόλης τους και να προσευχόμαστε για την άρρωστη ηγεσία της χώρας μας.
Κύριε, βοήθησέ μας και φώτισέ μας να μη μισήσουμε τους ανθρώπους αυτούς γιατί είναι άρρωστοι και χρειάζονται τις προσευχές μας. Γιατί το κακό είναι πνευματικό και η απειλή κατά της χώρας μας πνευματική, αν και εμφανίζεται ως κίνδυνος μόνο της οικονομίας της χώρας. Βοήθησέ μας να μη μας κυριεύσει το μίσος και μεταδοθεί η αρρώστια της ηγεσίας και στον καθένα από εμάς. «Οργή γαρ ανδρός δικαιοσύνην Θεού ου κατεργάζεται».
Κύριε, θεράπευσε την άρρωστη ηγεσία της χώρας μας και εμάς από το μίσος κι από την οργή . Κατά τα ρηθέντα υπό του Αποστόλου Ιακώβου βοήθησέ μας να προσευχόμαστε υπέρ αλλήλων ίνα θεραπευτούμε.
Παραθέτουμε εδώ μερικές αποσπασματικές φράσεις από την επιστολή του Ιακώβου για την προσευχή, σε πρόχειρη απόδοση:
«Μήπως δεν είναι οι πλούσιοι που μας καταδυναστεύουν; Ευτυχισμένος είναι εκείνος που εγκολπώνεται τον τέλειο νόμο της ελευθερίας. Αυτός που αγαπάει τον πλησίον του όπως τον εαυτό του.Ταπεινωθείτε ενώπιον του Κυρίου και θα σας ανυψώσει. Εύχεσθε υπέρ αλλήλων όπως ιαθήτε».
Έτσι να μιλάμε και έτσι να κάνουμε, λέει ο Απόστολος, γιατί μέλλουμε να κριθούμε κατά τον νόμο της ελευθερίας. O Δίκαιος Κριτής θα κρίνει αν είμαστε ελεύθεροι. (...) «Ποία γαρ η ζωή ημών; Ατμίς γαρ έσται. Μακροθυμήσατε ουν αδελφοί έως της παρουσίας του Κυρίου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass