Μετοχικό Ταμείο Στρατού – Δεν ξεχνάμε

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2010 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:20
Οι δηλώσεις του ΑΝΥΕΘΑ κ. Πάνου Μπεγλίτη ότι τον προσεχή Οκτώβριο οι απόστρατοι αξιωματικοί θα λάβουν το τελευταίο «εγγυημένο» τριμηνιαίο μέρισμα από το ΜΤΣ, έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Την ιστορία την ξέρουμε, εγκληματικές κυρίως πολιτικές αποφάσεις, ανδρείκελα στις θέσεις των προέδρων, αδιαφάνεια, κακοδιαχείριση κατάντησαν ένα εύρωστο ταμείο όπως αυτό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, που είχε τη δική του τράπεζα, να μη δύναται πλέον να καταβάλει την επικουρική σύνταξη (μέρισμα). «Εκ του ασφαλούς μερίσματα δεν μπορούν πλέον να μοιράζονται κι αυτό είναι ένα μήνυμα και βεβαίως είναι μια θέση που σας εκφράζω εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης! Μα ποιος σας το ζητά αυτό κ. υπουργέ; Τα μερίσματα προέρχονται από εισφορές μας, είναι δικά μας λεφτά, δεν σας ζητάμε δανεικά, μην νίπτετε τας χείρας σας, μην ξεχνάτε τόσο εύκολα. Εμείς δεν ξεχνάμε!!!
Δεν ξεχνάμε κ. υπουργέ, ότι την 4η Δεκεμβρίου 2007, ως αντιπολίτευση τότε, σε επερώτησή σας στη Βουλή κατηγορούσατε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι τεχνηέντως έπληττε τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μην παίρνοντας ξεκάθαρη θέση σε μία σειρά θεμάτων που απασχολούσαν την ειδική αυτή κατηγορία των εργαζομένων.
Δεν ξεχνάμε κ. Μπεγλίτη ότι όταν γίνατε κυβέρνηση και αναλάβατε μάλιστα αυτή την τόσο υπεύθυνη θέση του αναπληρωτού υπουργού Εθνικής Άμυνας αφαιρέσατε από την ιστοσελίδα σας (www.beglitis.gr) την προαναφερθείσα επερώτηση.
Δεν ξεχνάμε επίσης τα αναφερθέντα από τον νυν πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντγο ε.α. κ. Γεώργιο Κοράκη, σε άρθρο του στην εφημερίδα των Αποστράτων τον Νοέμβριο του 2008 περί υποχρεώσεων του Δημοσίου προς το Ταμείο μας, όπως παρακάτω:
α. Την επιστροφή αχρεωστήτως εισπραχθέντων φόρων 8.693.000 ευρώ.
β. Το καταβληθέν μέρισμα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 7.299.055 ευρώ. (Πόσοι είναι και τι υποχρέωση ανέλαβε η πολιτεία προς το ταμείο μας προκειμένου να τους εντάξει στο δυναμικό του; Ποιος ήταν κυβέρνηση όταν έγινε η αποκατάσταση των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης;).
γ. Το ενοίκιο Υπουργείου Δικαιοσύνης 281.730 ευρώ.
δ. Το υπόλοιπο 1,5 δισ. δραχμών από την αποφασισθείσα με το νόμο 2109/1992 επιχορήγηση 5 δισ. δραχμών, αφού εισπράχτηκαν μόνο τα 3,5 δισ. Τι έκαναν για το θέμα αυτό οι κυβερνήσεις όλα αυτά τα χρόνια;.
Δεν ξεχνάμε ότι ο πρώην πρόεδρος του ΜΤΣ δήλωσε στις 19 Μαΐου 2010, ότι το κράτος ουδέποτε συνέβαλλε το 50% των εσόδων, ως όφειλε; Κι αλήθεια ο νυν πρόεδρος του ΜΤΣ τι άποψη έχει επ’ αυτού;
Δεν ξεχνάμε ότι η διαφάνεια ήταν λέξη χωρίς περιεχόμενο για το ΜΤΣ και ελπίζουμε – περιμένουμε από το νέο πρόεδρο να αλλάξει ρότα και να ενημερώνει τακτικά, ως οφείλει, τα εν ενεργεία στελέχη (μετόχους) και τους απόστρατους (μερισματούχους) επί θεμάτων που τους αφορούν. Μήπως νομίζουν ότι το ΜΤΣ είναι τσιφλίκι τους; Δεν ανήκει σε όλους εμάς; Κι αλήθεια πότε περιμένουν να μας ενημερώσουν για την τροποποίηση που έγινε με το ΦΕΚ B 1357 της 1ης Σεπτεμβρίου 2010 και αφορά στο Βοήθημα Επαγγελματικής Αυτοτέλειας (ΒΕΑ);
Δεν ξεχνάμε ότι εσείς κ. Μπεγλίτη ήσασταν κυβέρνηση όταν με νόμο από το 1984 το 32% των νέων αστυνομικών εγγράφονται σε άλλο ταμείο με αποτέλεσμα το ΜΤΣ να υφίστανται σημαντικότατη απώλεια εσόδων. Δεν είναι άδικο αυτό για τους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς και της πρώην Χωροφυλακής-Αστυνομίας του ΜΤΣ; Δεν είναι άδικο επίσης γι’ αυτούς όταν η ΕΛΑΣ δε συμμετέχει με κοινωνικούς πόρους στο ΜΤΣ;
Δεν ξεχνάμε τέλος ότι επί των ημερών δικών σας κυβερνήσεων χάθηκε για το Ταμείο μας η τράπεζα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (μετέπειτα Γενική Τράπεζα). Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί ότι το 67% αυτής έγινε μόλις 2%;
Δεν ξεχνάμε κ. αναπληρωτή υπουργέ Εθνικής Άμυνας, εμείς δεν έχουμε κοντή μνήμη και …περιμένουμε.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass