ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ

Σκύλος που γαβγίζει...δαγκώνεται!

Δημοσίευση: 22 Σεπ 2010 2:26 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:21
...Άντε, πάει και ο Σκυλλακάκης. Να μάθει να μη... «γαβγίζει» εκτός κομματικού ρυθμού άλλη φορά. Ας κάτσει τώρα μόνος του στον πάγκο της Ευρωβουλής να ...κλαίει ως η «μικρή Ελένη». Και φυσικά να συνεχίσει να... φλερτάρει με την Ντόρα, με την οποία έχει και μία... συμπάθεια, το λιγότερο που θα λέγαμε. Γι’ αυτό άλλωστε επειδή βγήκε και ο Πεταλωτής και με δήλωσή του «συμπαραστάθηκε» στον κ. Σκυλλακάκη, κύκλοι της Ρηγίλλης διέρρευσαν ευσχήμως χθες ότι «το ΠΑΣΟΚ προσφέρει πλήρη πολιτική προστασία στα εξαπτέρυγά του». Και όπως όλοι γνωρίζουμε, ο χαρακτηρισμός «εξαπτέρυγα» από πλευράς Νέας Δημοκρατίας αφορά πρωτίστως στην Ντόρα Μπακογιάννη και εν συνεχεία και στον Γ. Καρατζαφέρη, για τον οποίο μάλιστα είπε ότι δεν συγκατοικούν στην ίδια πολυκατοικία πλέον, διότι μετοίκησε και συγκατοικεί με το ΠΑΣΟΚ στην ίδια πολυκατοικία.
Διότι, δεν είναι δυνατόν, τέλος πάντων, να χτυπιέται η Νέα Δημοκρατία και από του βήματος της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης και από τη συνέντευξη Τύπου να πείσει - δίνοντας πάντως και μια αίσθηση «απολογίας» - ότι ορθώς δεν ψήφισε το Μνημόνιο, και εν συνεχεία να παρουσιάζει τα επιχειρήματά του ο πρόεδρος Αντώνης Σαμαράς και να υποστηρίζει ότι με τις δικές του προτάσεις το 2012 θα βγούμε στις αγορές και... Και, κάνα-δυο μέρες μετά να εξαπολύονται εξ οικείων τα βέλη από ευρωβουλευτή της Ν.Δ., ο οποίος υποστηρίζει ότι «δεν είναι δυνατόν να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες». Τι πρέπει να κάνει δηλαδή ένας πρόεδρος, που ούτως ή άλλως τον είχε βάλει στο... μάτι τον Σκυλακάκη και από παλαιότερες δηλώσεις του. Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς έχει δείξει, με το που ανέλαβε το τιμόνι της Νέας Δημοκρατίας, ότι έχει μια... έφεση στις διαγραφές, δεν είναι λίγες αυτές που έχει κάνει. Προφανώς είναι ο τρόπος του ή ένας από τους τρόπους για να επιβληθεί σε πρόσωπα και πράγματα και να καταστήσει σαφές ότι αυτός κάνει κουμάντο. Και όποιος δεν πειθαρχεί με την κομματική γραμμή βρίσκεται εκτός και ησυχάζει.
Βέβαια, ο ευρωβουλευτής και μετά τα μαντάτα της αποπομπής του επέμενε με νέα δήλωσή του: «Εξακολουθώ να υποστηρίζω ότι δεν είναι δυνατόν να μηδενίσουμε το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, όπως λέει ο κ. Σαμαράς, θέση για την οποία και με διέγραψε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μπορείς να διώχνεις τους ανθρώπους, δεν μπορείς όμως να διαγράφεις την αλήθεια και την κοινή λογική», υποστήριξε αμετανόητος.
Η αλήθεια είναι ότι η Νέα Δημοκρατία, και αυτό φάνηκε για μια ακόμη φορά και με κάθε «επισημότητα» και από τη Θεσσαλονίκη, έχει δομήσει όλη την αντιπολιτευτική της τακτική και στρατηγική γύρω από μια αντιμνημονιακή αντίληψη. Και στις ερχόμενες εκλογές το ζητούμενο για την ίδια είναι να επικρατήσει το «αντιμνημονιακό» μέτωπο. Μάλιστα, στη ΔΕΘ ο Σαμαράς προσπάθησε να πείσει και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων για την ορθότητα των επιχειρημάτων του, αλλά και για τη ρεαλιστικότητα των προτάσεών του, όσον αφορά στο «άλλο μίγμα πολιτικής» που προτείνει και για τώρα, αλλά και για την μετά το Μνημόνιο εποχή. Παρότι οι Ευρωπαίοι ιδεολόγοι του σύντροφοι έδειξαν τουλάχιστον κατάπληκτοι και ως ένα βαθμό ενοχλημένοι από το γεγονός ότι η Ν.Δ. δεν ψήφισε το Μνημόνιο. Και παρότι το ΔΝΤ πρόσφατα εξέφρασε την απογοήτευσή του για τον τρόπο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα «μάχονται» το Μνημόνιο.
Όταν λοιπόν προσπαθεί να πείσει για την ορθότητα των επιχειρημάτων του και μέλη του ίδιου του κόμματος βγαίνουν και τα αμφισβητούν, είναι προφανές ότι έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση. Αν σκεφθεί δε κανείς ότι στη Θεσσαλονίκη είπε ότι η Ν.Δ. δεν ανακάμπτει ακόμη δημοσκοπικά γιατί δεν έχουν πειστεί οι «τραυματισμένοι» οπαδοί και ότι πιο εύκολο είναι να πείσει έναν ΠΑΣΟΚτζή να ψηφίσει Ν.Δ. παρά έναν νεοδημοκράτη, το μέγεθος της δυσπιστίας είναι τέτοιο που δεν του αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών και ως φαίνεται και πολλά περιθώρια... δημοκρατικής εσωκομματικής ανοχής!
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass