ΠΑΡΕΝΘΕΣΕΙΣ

Πήρε τα πάνω του

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2010 1:58 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:24
Αντε να σκάσει και λίγο το χειλάκι τους, εκεί στη Ρηγίλλης. Μπορεί η πρώτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ ως πρόεδρος της Ν.Δ. ο Αντώνης Σαμαράς, να ήταν «μαραθώνια», μπορεί να ξέφυγε, και να πλάτιασε, μπορεί να τα επανέλαβε για να τα εμπεδώσουμε, μπορεί να είχε ενίοτε την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε αμφιθέατρο Πανεπιστημίου και διδάσκει «μεταδοτικός» καθηγητής Οικονομίας, αλλά… Αλλά φαίνεται, ότι επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως, έπιασε τόπο στον κόσμο. Και η ομιλία του το Σάββατο στις παραγωγικές τάξεις και η συνέντευξη Τύπου στην επόμενη.
Ετσι, σύμφωνα με τις μετρήσεις που είδαμε το Σαββατοκύριακο, στο πρώτο κρας - τεστ, μεταξύ Παπανδρέου - Σαμαρά, στην Εκθεση Θεσσαλονίκης (η πρώτη πρωθυπουργική φορά του πρώτου και η πρώτη προεδρική του δευτέρου) φαίνεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς κέρδισε τις εντυπώσεις. Και παρότι, εδώ και καιρό - δηλαδή από τις περασμένες εθνικές εκλογές, η Ν.Δ. δεν μπορεί να σηκώσει δημοσκοπικά κεφάλι και να κάνει ότι «κάτι γίνεται τέλος πάντων με την αλλαγή ηγεσίας» και όλα τα υπόλοιπα, τώρα, κάτι κουνήθηκε. Σύμφωνα με τρεις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν ο Αντώνης Σαμαράς υπερίσχυσε του Γιώργου Παπανδρέου, έπεισε περισσότερο τους ψηφοφόρους, κέρδισε τις εντυπώσεις και ανέβασε σημαντικά το θετικό ποσοστό της κοινής γνώμης για το πρόσωπό του. Και, προφανώς, από τότε που εξελέγη πρόεδρος της Ν.Δ. έχει για πρώτη φορά το «δικαίωμα» να πει ότι άρχισε η προεδρία του στη Ν.Δ. να βρίσκει ανταπόκριση.
Παρότι, κι αν τα πήγε καλά στην Εκθεση, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, δεν πρόλαβε και ακριβώς να το… χαρεί και να το εδραιώσει, καθότι βγήκε στο καπάκι ο Σκυλαλάκης και αμφισβήτησε τις προβλέψεις του προέδρου της Ν.Δ., ότι με τις προτάσεις του κόμματός του, μέχρι το 2011 θα την έχουμε… καθαρίσει την μπουγάδα. Και, επειδή δεν σηκώνει και μύγα στο σπαθί του, διέγραψε στα γρήγορα τον Σκυλακάκη, για να μην έχουν ψευδαισθήσεις ορισμένοι για το «ποιος» κάνει κουμάντο! Κίνηση που βεβαίως δεν μπορεί να χαρακτηριστεί και εξόχως «δημοκρατική».
Το είπε πάντως στην Εκθεση και στη συνέντευξη Τύπου ο Αντώνης Σαμαράς, διότι βεβαίως ρωτήθηκε «γιατί» δεν μπορεί να πάρω τα πάνω της δημοσκοπικά η Ν.Δ. Είπε λοιπόν, ότι ο κόσμος είναι φοβισμένος και απογοητευμένος ακόμα από τη Ν.Δ. και ότι πιο εύκολο είναι να πείσει έναν ΠΑΣΟΚτζή να ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, παρά ένα Νεοδημοκράτη. Και, προκειμένου να τα καταφέρει να αντιστρέψει το κλίμα, έχει ακόμα πολύ δρόμο.
Επειδή όμως έχει και το χάρισμα «μέντιουμ» είπε και το άλλο. Εκανε προβλέψεις. Και προέβλεψε ότι σύντομα η άνοδος της Ν.Δ. θα είναι γεωμετρική όπως γεωμετρική θα είναι και η πτώση του ΠΑΣΟΚ. Και, ως φαίνεται είναι δυνατός στις μαντικές ικανότητες, διότι τα δημοσκοπικά ευρήματα μπορεί να μην δείχνουν ακόμη ανάκαμψη της Ν.Δ. δείχνουν όμως ανάκαμψη του ιδίου και αυτή είναι μία αρχή.
Τόπαμε και από την αρχή, σχολιάζοντας την παρουσία Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, ότι φάνηκε ότι «τόχει». Και άνεση είχε και ήξερε πώς να πει αυτό που ήθελε για τα οικονομικά που καίνε - καθότι οικονομολόγος και ο ίδιος - και καθαρό λόγο έχει και σαρδάμ δεν κάνει και βεβαίως φαίνεται ότι η μητρική του γλώσσα είναι τα ελληνικά. Και επιπλέον, όσες «αμαρτίες» και να σέρνει η Ν.Δ. με αυτά που περνάνε τώρα οι πολίτες από τις επιλογές του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπανδρέου είχε πολύ περισσότερα να υπερασπίσει και για πολύ περισσότερα να πείσει. Και, φάνηκε και από την αρχή ότι το έκανε ανεπιτυχώς και μάλλον αμήχανα.
Όχι ότι επειδή πήρε κεφάλι ο Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη έλυσε η Ν.Δ. τα προβλήματά της. Είναι μακρύς και δύσκολος ο δρόμος της αρετής. Αλλά εν πάση περιπτώσει έλαβε ενθαρρυντικά μηνύματα κυρίως ο ίδιος ο Σαμαράς, ο οποίος εδραιώνει και δημοσκοπικά την παρουσία του στην ηγεσία της Ν.Δ.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass