Παρενθέσεις

Επιβεβαιωμένες... διαψεύσεις

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2010 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Μια υπόθεση εργασίας να κάνουμε. Ας πούμε ότι τώρα ήταν κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία και προκειμένου να καθυποτάξει τους φορτηγατζήδες αποφάσιζε να θεσμοθετήσει ακραία μέτρα, τα οποία περιλαμβάνουν κατάσχεση αδείας και φυλάκιση πάνω από 5 χρόνια. Και αφού θα ήταν κυβέρνηση η Ν.Δ., προφανώς η αξιωματική αντιπολίτευση θα ήταν το ΠΑΣΟΚ, γιατί στον τόπο αυτό δεν σηκώνει κανείς άλλος κεφάλι για την εξουσία. Βάλτε τώρα και λογαριάστε τι σαματά είχε να κάνει το ΠΑΣΟΚ για τη λήψη τέτοιου είδους μέτρων. Τι αναφορές θα έκανε για «δικτατορικές» συμπεριφορές που αμαυρώνουν το κύρος της Δημοκρατίας, τι χλαπαταγή θα προκαλούσε κινητοποιώντας τις στελεχιακές του δυνάμεις και τι εκλογές θα ζήταγε, βεβαίως-βεβαίως, «εδώ και τώρα».
Γιατί φυσικά, στον ένα χρόνο που κλείνει στην εξουσία, ό,τι ήθελε να κάνει η κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και άλλα που δεν ήθελε και ό,τι δήλωνε με στόμφο και μεγαλοφώνως ότι δεν θα κάνει ποτέ το ίδιο όταν πάρει την εξουσία, όλα τα ’κανε και κάτι παραπάνω. Αυτά που δεν έκανε είναι όλα αυτά που είχε υποσχεθεί. Αν το δει κανείς δηλαδή αντίστροφα «τι δεν έκανε η παρούσα κυβέρνηση από όσα προεκλογικά είχε υποσχεθεί», τότε μπορεί να πει ότι έχει σημειώσει 100% «επιτυχία» στην ασυνέπεια. Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας.
Το μόνο που δεν έκανε ακόμα - και επιμένουμε σ’ αυτό το «ακόμα» γιατί έχει τη σημασία του - είναι να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους. Αλλά, βεβαίως, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός - και χθες ακόμη - ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και λοιπά κυβερνητικά στελέχη, αρνούνται μετ’ επιτάσεως ότι υπάρχει θέμα αναδιάρθρωσης του χρέους, εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Μα, να ανησυχούμε βεβαίως - βεβαίως. Και να σκεφτόμαστε ότι όπου να ’ναι μπορεί να μας περιμένει στη γωνία και μια αναδιάρθρωση για να μας αποτελειώσει. Γιατί, φυσικά, ο πιο ασφαλής τρόπος για να ξέρει ο πολίτης τι θα κάνει η κυβέρνησή του, είναι να μην πιστεύει τις διαψεύσεις. Όπως και η ιστορία του τελευταίου χρόνου έχει καταδείξει ό,τι διαψεύδεται υλοποιείται και ό,τι εξαγγέλλεται παραποιείται ή απλώς αγνοείται η τύχη του και αναζητείται μέσω Ερυθρού Σταυρού.
Πόσο μάλλον που όλοι οι «ειδικοί» - όχι αυτοί που έγιναν εκ των υστέρων και όλα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν από τα τηλεοπτικά παραθύρια - είναι της άποψης ότι η Ελλάδα δεν θα αποφύγει τελικά την αναδιάρθρωση. Μάλιστα ορισμένοι είναι και της άποψης ότι θα ήταν και καλύτερα να βαρέσουμε πτώχευση (διότι στην ουσία περί αυτού πρόκειται, άλλο που το λέμε πιο κομψά) και να το πιάσουμε το θέμα από την αρχή.
Και πόσο μάλλον που ανάμεσα σε αυτούς τους «ειδικούς» που ξέρουν «τι» λένε και «γιατί» το λένε, περιλαμβάνεται και κείνος ο ακριβοπληρωμένος σύμβουλος του πρωθυπουργού (ένας από τους πολλούς), ο Τομάζο Πάντοα - Σιόπα, ο Ιταλός που τον προσέλαβε ο Γ. Παπανδρέου να μας σώσει. Ο Τομάζο, λοιπόν, δεν... σιώπα καθόλου και υποστηρίζει με άρθρο του την ανάγκη συγκροτημένης αναδιάρθρωσης του υπάρχοντος χρέους - παράλληλα με τα άλλα οικονομικά μέτρα. Επίσης, σε άρθρο τους οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εκτιμούν ότι η Ελλάδα έχει 90% πιθανότητες να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους μέσα στην επόμενη δεκαετία. Τουτέστιν, τα βάσανά μας δεν πρόκειται να τελειώσουν ούτε μέσα στα επόμενα 10 χρόνια και ας μας λένε διάφορα, διάφοροι εγχώριοι. Η αναδιάρθρωση βρίσκεται μπροστά μας και καιροφυλακτεί χεράκι-χεράκι με την πτώχευση. Και πώς να γίνει άλλωστε διαφορετικά - και οικονομολόγος να μην είσαι λογικά το καταλαβαίνεις - ότι μας έχουν «στεγνώσει» με τα μέτρα, η ρευστότητα είναι ανύπαρκτη και ανάπτυξη δεν υπάρχει. Μπορεί να υπάρχει στο μυαλό και τους ευσεβείς πόθους ορισμένων, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να υπάρξει ανάπτυξη.
Ένα χρόνο μετά, λοιπόν, μετά από τόσες επιβεβαιωμένες «διαψεύσεις» η κυβέρνηση διαψεύδει την πιθανότητα αναδιάρθρωσης. Ε, δεν μένει παρά να δούμε πότε και αυτή η διάψευση θα επιβεβαιωθεί.
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass