Παρενθέσεις

Στον Καιάδα!

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2010 2:21 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:25
Μάλιστα. Και για να μην ξεμείνουμε από εξεταστικές, τώρα που όσο να ’ναι τελειώνουν οι εξεταστικές για το Βατοπαίδι και την Ζίμενς (μεγάλη επιτυχία!) θα πάμε να πιάσουμε την εξεταστική για την οικονομία. Που, τέλος πάντων, τόσο καιρό τη γυροφέρνει την κυβέρνηση και όλο προς τα πίσω την πάει. Φαίνεται όμως ότι τώρα ήρθε η ώρα. Και το λέω προκαταβολικά ότι όσο... διέπρεψαν οι υπόλοιπες, άλλο τόσο θα... διαπρέψει και αυτή, αν τελικά γίνει. Που θα γίνει δηλαδή, γιατί αποτελεί μια καλή μέθοδο αντιπερισπασμού. Να ’χουν οι πολίτες ν’ ασχολούνται και με κάτι άλλο εκτός από τα μέτρα, τις περικοπές και τους φόρους για να ποικίλει το πρόγραμμά τους.
Κατά την κυβέρνηση, η κατάρρευση της οικονομίας και τέλος πάντων ό,τι στραβό έχει γίνει σ’ αυτόν τον τόπο, έχει γίνει τα τελευταία χρόνια επί των κυβερνήσεων της Ν.Δ. Όλα τα υπόλοιπα, από το 1980 και δώθε, ήταν όλα όμορφα, αγγελικά πλασμένα και τακτοποιημένα. Και ξαφνικά ήρθε η «κακιά» Νέα Δημοκρατία και τα έκανε όλα ρημαδιό.
Αυτό βέβαια και στο Δημοτικό να πηγαίνει κανείς, για να μην πω στα προνήπια, δεν μπορεί να το αποδεχτεί ως ισχυρισμό, ούτε να το πιστέψει. Και εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει ζήσει σε αυτή τη χώρα με τα μάτια ανοιχτά και όχι κλειστά, μέσες - άκρες γνωρίζει πολύ καλά πώς φτάσαμε εδώ που φτάσαμε και ότι ευθύνονται γι’ αυτό όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις, που όλως συμπτωματικώς, οι περισσότερες ανήκαν στο ΠΑΣΟΚ.
Και το ΠΑΣΟΚ βεβαίως το γνωρίζει αυτό, άλλο τι λέει δημοσίως, και προσπαθώντας να στοχοποιήσει μόνο τη Νέα Δημοκρατία για να της φορτώσει το σύνολο των αμαρτημάτων, θέλει μια εξεταστική για την οικονομία, όπως οι περίοδοι αδείας: «από τότε», «μέχρι τότε». Ούτε μέρα παραπάνω ή παρακάτω.
Η Νέα Δημοκρατία πάλι δεν λέει «όχι» στην εξεταστική, αλλά αρνείται βεβαίως να παίξει το παιχνίδι του ΠΑΣΟΚ και να αίρει τις αμαρτίες της οικονομίας για λογαριασμό όλων. «Εξεταστική για την οικονομία (;) σου λέει. «Ωραία, να το πιάσουμε από την αρχή το θέμα, από το ’81 και δώθε να δούμε ποιος έφταιξε, πού και πόσο και με τι ποσά». Γιατί εδώ το θέμα στα «ποσά» βρίσκεται.
Το καινούριο λοιπόν στοιχείο είναι ότι στη συζήτηση που είχε προχθές με τους εντεταλμένους δημοσιογράφους ο Γιώργος Παπανδρέου, έκανε ας πούμε μία... παραχώρηση. Ενώ μέχρι τώρα έλεγε ότι θέλει την εξεταστική μόνο για την περίοδο διακυβέρνησης από τη Ν.Δ., τώρα δήλωσε ότι το κόμμα του θα αποδεχτεί τη διερεύνηση της οικονομικής πολιτικής που ακολουθήθηκε όχι από το 1981 αλλά από το 2000 και μετά. Δηλαδή, θα πιάσει η εξέταση του «Έλληνα ασθενούς» και τις κυβερνήσεις Σημίτη. Κυβερνήσεις επί των οποίων ο ίδιος ήταν υπουργός - μην το ξεχνάτε - και συνεπώς φέρει μέρος της πολιτικής ευθύνης για τα όσα συνέβησαν επί των ημερών εκείνων. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που έκανε ήταν ν’... αδειάσει τον προκάτοχό του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ για μία ακόμη φορά, οδηγώντας τον να καθίσει στο σκαμνί της εξεταστικής.
Βέβαια, αν πάρουμε γενικώς «σειρά» από τις διάφορες εξεταστικές, θα δούμε ότι πρόκειται για μια «εργολαβία», η οποία, πέραν του πολιτικού ντόρου και της ανάλογης εκμετάλλευσης, δεν οδηγεί πουθενά. Και όσο για τη συγκεκριμένη, αυτή της οικονομίας, ο απρόβλεπτος αντιπρόεδρος Πάγκαλος είχε δίκιο όταν σχολίασε: «Τι θα κάνει η εξεταστική; Θα εξετάσει αν πάρθηκαν σωστές αποφάσεις στην οικονομική πολιτική και θα τις ποινικοποιήσει; Με βάση ποια άρθρα του ποινικού κώδικα; Δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα, μόνο η λαϊκή αποδοκιμασία μπορεί να συνιστά καταδίκη».
Στον Καιάδα και οι μεν και οι δε για να ησυχάσουμε!
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass