Πολιτική

Στης ακρίβειας τον καιρό...

Δημοσίευση: 16 Οκτ 2010 22:05 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:31
Επί ένα χρόνο, από τότε που το ΠΑΣΟΚ, παραπλανώντας εσκεμμένα τον ελληνικό λαό κατέλαβε την εξουσία, συζητούμε για τις παράπλευρες απώλειες της οικονομικής κρίσης. Και, δυστυχώς, κάθε φορά, η συζήτηση αυτή γίνεται με χειρότερους όρους από την προηγούμενη. Οι οικονομικοί δείκτες καταρρέουν, η απαισιοδοξία έχει κυριαρχήσει παντού.
Ζούμε το βίαιο τέλος, της μεσαίας τάξης, του κορμού της ελληνικής κοινωνίας. Η κυβέρνηση έχει κλείσει τα αυτιά στις κραυγές απόγνωσης των πολιτών και έχει ευήκοα ώτα μόνον σε παραινέσεις και επαίνους των δανειστών. Και εξοντώνει τη μεσαία τάξη, την ωθεί σε οικονομική ένδεια και κοινωνική περιθωριοποίηση με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και την άγρια φοροεπιδρομή.
Το αποτέλεσμα καταγράφεται δραματικό. Ύφεση στο 4% και πληθωρισμός πάνω από το 5,5%. Ενώ η αγορά «στεγνώνει», προϊόντα και υπηρεσίες ακριβαίνουν.
Το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά έλεγε ότι θα μειώσει άμεσα τις τιμές στα προϊόντα ευρείας κατανάλωσης κατά 10% και θα ενισχύσει το καλάθι της νοικοκυράς. Ένα χρόνο μετά, σύμφωνα με στοιχεία του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών, οι αυξήσεις σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες αγγίζουν ακόμη και το 40%!
Πριν ένα χρόνο ο κ. Παπανδρέου εμφανίζονταν λάβρος για τις τιμές στα καύσιμα. Σήμερα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ στις τιμές των καυσίμων. Και έπεται συνέχεια με το πετρέλαιο θέρμανσης! Από ουραγοί στην τιμή της βενζίνης γίναμε επί των ημερών της πασοκικής διακυβέρνησης πρωταθλητές της Ευρώπης!
Εκτός από τη γενικόλογη καταγγελτική ρητορεία ενάντια στα καρτέλ, πρακτικά δεν έχουμε κανένα αποτέλεσμα. Οι τιμές που αμείβεται ο παραγωγός είναι ελάχιστες σε σχέση με τις τιμές στο ράφι που πληρώνει ο καταναλωτής.
Η υπέρβαση της κρίσης δεν θα επέλθει με τη μονομέρεια φοροεισπρακτικών μέτρων. Για τη ΝΔ πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η κοινωνική συνοχή. Οι προτάσεις που ο Αντώνης Σαμαράς έχει εγκαίρως θέσει στο δημόσιο διάλογο με ένα διαφορετικό μίγμα πολιτικής, στοχεύουν στην ανακοπή της ύφεσης, στην απεμπλοκή από το μνημόνιο και στην ανάπτυξη.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος είναι Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass