Παρενθέσεις

Τι «ό,τι και να γίνει» δηλαδή;

Δημοσίευση: 22 Οκτ 2010 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:33
Πώς το είπε προχθές ο πρωθυπουργός; Ό,τι και να γίνει, άλλα μέτρα που θα αφορούν σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχει; Και ότι πρέπει να καταλάβουν, εκτός από τους «μέσα» και οι «έξω» ότι δεν αντέχουν άλλο οι Έλληνες. Μμμμ!
Άρα τι μας είπε; Όταν λέει «ό,τι και να γίνει» πάει να πει ότι περιμένει όχι απλώς να γίνει κάτι, αλλά να γίνει και το χειρότερο. Γιατί αυτό το «ό,τι και να γίνει» απελπισία δηλώνει. Σαν να ξέρει ότι θα γίνει κάτι οπωσδήποτε και προσπαθεί να αποφύγει τα χειρότερα ή να βάλει «κόκκινες γραμμές» πριν αρχίσουν να τον παίρνουν με τις πέτρες, όπως και ο ίδιος είχε πει, εντός Κοινοβουλίου. Και «αν», λέμε «αν», από αυτό που είναι να γίνει τη γλιτώσουν μισθωτοί και συνταξιούχοι, πάλι κάποιοι θα την πληρώσουν τη νύφη, δεν γεννάται θέμα. Απλώς, φαίνεται να αντιλαμβάνεται ότι δεν υπάρχει περιθώριο για... άλλο ξεζούμισμα των δύο αυτών κατηγοριών, γιατί έχουν περάσει από διπλό στύψιμο και στρέφει αλλού το ενδιαφέρον του με περισσότερη προσοχή.
Τα πράγματα δείχνουν να έχουν πάρει το δρόμο του αναπόφευκτου. Η αναθεώρηση του ελλείμματος - τα μαντάτα της Γιούροστατ θα γνωστοποιηθούν κατά τις 15 Νοεμβρίου, οπότε θα συμπέσουν με την έλευση εκ νέου κλιμακίου της Τρόικα, αλλά και με τη λήξη των εκλογών - θα οδηγήσει και σε αναθεώρηση του Μνημονίου. Και πάλι θα οδηγήσει και σε νέα μέτρα, καθώς η «Τρόικα» θα καλέσει επισήμως την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην κατάρτιση νέου αναθεωρημένου μνημονίου που θα αφορά στην περίοδο 2011-2015. Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σ’ αυτό το νέο πρόγραμμα θα ενσωματωθούν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ για το 2011, τα οποία θα στοχεύουν στη διασφάλιση του ελλείμματος στα επίπεδα του 7%-7,5% του ΑΕΠ έως το τέλος Δεκεμβρίου του επόμενου έτους. Άρα...
...Άρα τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια; Πάντως, όχι ένας σκύλος που ξέρει ξένες γλώσσες. Μπορεί ένας Έλληνας που του πατάνε τον κάλο, του αδειάζουν την τσέπη και τον πετάνε σαν στυμμένη λεμονόκουπα.
Είναι προφανές, και θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε ψυχολογικά - και όχι μόνο - ότι μετά τις εκλογές έχουμε να ακούσουμε δυσάρεστα μαντάτα, τα οποία, βεβαίως, ήδη γνωρίζουν οι διαψεύδοντες επαΐοντες, αλλά δεν μιλάνε, ακριβώς γιατί βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο και δεν επιθυμούν βεβαίως να βάλουν την ταφόπλακά τους. Αντ’ αυτού, πρωθυπουργός και υπουργοί, και θεωρητικά πάντα, έριξαν προχθές στην αγορά 10 δισ. ευρώ, έτσι για να ’χουμε να πορευόμαστε! «Πάρε κόσμε» ένα πράμα. Σε υποσχέσεις, βεβαίως, που απευθύνονται προς το εκλογικό σώμα, το οποίο αν ήταν πονηρεμένο θα έπρεπε να δώσει την απάντηση «εν τη παλάμη και ούτω βοήσωμεν»... στην κάλπη. Όχι να σε ψηφίσω πρώτα και μετά να μας πεις «με συγχωρείτε λάθος». Αλλά επειδή αυτά δεν γίνονται, έπεσε το... χρήμα. Έτσι θεωρητικώς και όποιος το πίστεψε, το πίστεψε.
Μόλις τελειώσουν οι εκλογές θα μας το σκάσουν το «μυστικό». Γι’ αυτό και ο Γ. Παπανδρέου είπε εκείνο το «ό,τι και να γίνει», γιατί ξέρει πάρα πολύ καλά τι πρόκειται να γίνει.
Θα ’χει ενδιαφέρον πάντως να δούμε ούτως εχόντων των πραγμάτων και αφού για μια ακόμη φορά οι πολίτες τίθενται προ «διλημμάτων», ποιος θα είναι ο τρόπος «ανάγνωσής» τους και τελικά το αποτέλεσμα. Και εκεί θα διαπιστώσουμε του Έλληνος ο τράχηλος πόσο ζυγό αντέχει.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass