Το διακύβευμα των εκλογών

Δημοσίευση: 02 Νοε 2010 1:03 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
Καθώς οι εκλογές της 7ης Νοεμβρίου πλησιάζουν, γίνεται όλο και πιο έντονο και σαφές το δίλημμα και ταυτόχρονα διακύβευμα των εκλογών αυτών. Θα είναι εκλογές της αποχής και της αδιαφορίας ή θα είναι εκλογές που θα καταγραφούν οι αγωνίες μας, οι απαιτήσεις μας, η ανάγκη για ένα νέο διεκδικητικό πλαίσιο και για μια νέα πορεία; Θα τιμωρήσουμε το πολιτικό σύστημα με την αποχή μας, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο να αποφασίσουν άλλοι για εμάς ή θα διεκδικήσουμε το ξεχωριστό, το διαφορετικό που διατυπώνουμε στις κατ' ιδίαν συζητήσεις μας;
Ζούμε σε έναν τόπο που αντιμετωπίζει μια σειρά από προβλήματα ανασταλτικά για την ανάπτυξή του. Τόσο ο αγροτικός όσο και ο κτηνοτροφικός τομέας δοκιμάζονται σκληρά. Σαν συνέχεια της οικονομικής αλυσίδας της περιοχής, δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια και το εισόδημα των εμπόρων και των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές ώστε οι επιχειρηματικές μας δυνάμεις, να μπορέσουν να λειτουργήσουν οργανωμένα και να δημιουργήσουν εισόδημα και θέσεις απασχόλησης.
Η συγκυρία είναι σημαντική. Περνάμε από το τοπικό αυτοδιοικητικό σύστημα των Νομαρχιών, στο Περιφερειακό. Η μετάβαση, παράλληλα, στις νέες δομές πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο άμεση και με τις λιγότερες δυνατές καθυστερήσεις. Και μένει σε εμάς να αποφασίσουμε και να παλέψουμε όλοι μαζί. Ή θα παρασυρθούμε και θα καταφύγουμε σε τοπικισμούς και αδιαφορία ή θα διεκδικήσουμε μια Συμμαχία αποτινάζοντας, ό,τι για χρόνια αποτελεί την κατάρα της χώρας μας, που δεν άλλο από τη διχόνοια και τους εσωτερικούς ανταγωνισμούς.
Οι ελλιπείς υποδομές στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο (Ε.Ο. Λάρισα – Κοζάνη, Λάρισα – Φάρσαλα, Λάρισα – Τρίκαλα, Λάρισα – Καρδίτσα, Τέμπη, Ε65, Πήλιο κ.λπ.) έχουν σοβαρό αντίκτυπο στον τομέα των μεταφορών. Είναι λοιπόν ανάγκη να ολοκληρώσουμε όλα αυτά τα σημαντικά έργα και να δημιουργήσουμε σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητοδρόμους που θα δώσουν νέα πνοή και θα καταστήσουν τη Θεσσαλία, που βρίσκεται γεωγραφικά σε κομβικό σημείο, επιχειρηματικό, εμπορικό και τουριστικό κέντρο της Ελλάδας. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες ανάπτυξης. Χρειάζεται όραμα και σκληρή δουλειά από όλους.
Η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Κώστα Αγοραστού καταθέτει ξεκάθαρες προτάσεις και οι προτεραιότητές μας είναι απτές και συγκεκριμένες. Η ευκαιρία είναι μοναδική. Σήμερα αποφασίζουμε για τον τόπο μας, για την Περιφέρειά μας. Εμείς πλέον μπορούμε να ορίσουμε την τύχη μας, να θέσουμε τις προτεραιότητές μας, να διεκδικήσουμε και να επιβάλλουμε στην ατζέντα όλα όσα διαχρονικά μας ταλαιπωρούν. Στο πλαίσιο αυτό δεν θα υποσχεθούμε τίποτα που δεν μπορούμε να κάνουμε αλλά και το κυριότερο δεν θα παίξουμε με τις αγωνίες των πολιτών. Το βασικό στοίχημα για εμάς είναι να κερδίσουμε το στοίχημα της καθημερινότητας, το στοίχημα των μεγάλων αλλαγών του «Καλλικράτη». Στόχος μας να λειτουργήσουν οι νέες δομές αποτελεσματικά, ώστε οι αλλαγές που προκύπτουν και αποτελούν ταυτόχρονα μια σημαντική και καθοριστική παρέμβαση για τη βελτίωση του έργου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να δράσουν ευεργετικά για τον πολίτη.
Στόχος μου σε αυτές τις εκλογές είναι να μιλήσουμε καθαρά, με διάθεση να στηρίξουμε τον πολίτη, χωρίς να χαϊδεύουμε τα αυτιά του. Να μην κολακέψουμε, να μη δώσουμε φρούδες ελπίδες. Το «Μοντέλο» αυτό εξάλλου χρεοκόπησε. Όπως χρεοκόπησαν όλες οι πολιτικές που μας οδήγησαν στην απαξία. Εξάλλου στις εκλογές αυτές πρέπει να στείλουμε τη δική μας απάντηση σε όσα συμβαίνουν και σε κεντρικό επίπεδο, σε όλα τα σκληρά και άδικα μέτρα, σε όσους άλλα υποσχέθηκαν και άλλα έπραξαν.
Τώρα είναι η στιγμή της διεκδίκησης. Η Περιφέρεια μπορεί και πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε και να αισιοδοξούμε για το μέλλον όλων μας, για το μέλλον των παιδιών μας, που είναι δεμένο με το μέλλον και την πορεία του τόπου μας, της πόλης και του χωριού, του δήμου και της περιφέρειάς μας.
Στρατευμένος με το συνδυασμό «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» του Κώστα Αγοραστού, σας ΖΗΤΩ να με στηρίξετε με την ψήφο και την εμπιστοσύνη σας στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, για μια ΝΕΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ.
Ο κ. Κουλώτσιος Κων/νος είναι
Πρόεδρος Πολιτικών Μηχανικών Ν. Λάρισας
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass