Μην «τσιμπάτε» στα «δολώματα» και στα εκβιαστικά «διλήμματα»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2010 1:06 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:36
* Του Παύλου Ριζαργιώτη, δημοσιογράφου του «Ριζοσπάστη», υποψήφιου Περιφερειακού Συμβούλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»
 
«Ή εγκρίνετε, εκ των προτέρων, με την ψήφο σας, τα νέα, πιο σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα που θα πάρει η κυβέρνησή μου, στο πλαίσιο του μνημονίου και των νέων «αναγκών» που θα προκύψουν, ή τα παρατάω και να 'ρθει να πάρει αυτά τα μέτρα ο Σαμαράς»!
Αυτό είναι, επί της ουσίας, το «δίλημμα» που θέτει ο πρωθυπουργός ενόψει των Περιφερειακών και Δημοτικών εκλογών της Κυριακής.
Σε ποιους, καταρχάς, απευθύνεται αυτό το «δίλημμα» είναι φανερό: Αφορά, κυρίως, τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και αποσκοπεί να «ξυπνήσει» τα «αντιδεξιά» αντανακλαστικά τους. Πλην όμως, φαίνεται να ξεχνάει ο κ. Παπανδρέου ότι το λεγόμενο «αντιδεξιό σύνδρομο» έχει προ πολλού ατονήσει και δεν μπορεί να λειτουργήσει, καθώς έχει γίνει, πλέον, πασιφανές πως το ΠΑΣΟΚ δεν είναι αριστερό κόμμα και κινείται στον ίδιο πολιτικό «ντορό» με τη ΝΔ.
Επομένως, γιατί ο προοδευτικός, ο αριστερός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ να φοβάται περισσότερο τη δεξιά ΝΔ, από το δεξιό ΠΑΣΟΚ; Αλλωστε, εκτός απ' αυτά τα δύο κόμματα που, τώρα πια, μοιάζουν σαν δύο σταγόνες νερό, σαν «μονοωικά δίδυμα», έχει εναλλακτική λύση – «ατόφια αριστερή» - να ψηφίσει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που στηρίζει το ΚΚΕ.
Και γιατί οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στα λαϊκά στρώματα να προεγκρίνουν, με την ψήφο τους, τα νέα, πιο σκληρά, αντιλαϊκά μέτρα; Μαζοχιστές, ή ανόητοι είναι;
Απ' αυτή την άποψη το «δίλημμα» που θέτει ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά αδιέξοδο. Είναι, όμως, και κυνικά τρομοκρατικό, καθώς επιχειρεί να εκβιάσει τους ψηφοφόρους που δεν θέλουν πρόωρες εκλογές, φοβούμενοι ότι μπορεί να φέρουν «μεγάλη αναστάτωση». Αλλά, όταν ένας πρωθυπουργός θέτει τρομοκρατικά «διλήμματα» στο λαό, αν μη τι άλλο δεν διακρίνεται για τη δημοκρατικότητά του. Βεβαίως, ο λαός δεν έχει κανένα λόγο να φοβάται τις εθνικές εκλογές, τις οποίες μπορεί και ν' αξιοποιήσει για να τιμωρήσει ακόμα πιο σκληρά τις κυβερνήσεις και τα κόμματα που ευθύνονται για τα τεράστια προβλήματα και τα μεγάλα βάσανα που αντιμετωπίζει.
Ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Σαμαράς, που «το παίζει» «αντιμνημνονιακός» για να υποκλέψει τη λαϊκή ψήφο, ζητούν από το λαό να επιλέξει έναν από τους δυο. Να διαλέξει, δηλαδή, μόνος του τον «δήμιο» που θα του βάλει τη θηλιά στο λαιμό!
Ε, κανένα λόγο δεν έχει να το κάνει. Μπορεί και πρέπει να καταδικάσει και το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, καταψηφίζοντας στην κάλπη τους υποψηφίους και των δυο κομμάτων. Και για να έχει η καταδίκη νόημα και προοπτική, χρειάζεται, ταυτόχρονα, να υπερψηφίσει τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ. Για την Περιφέρεια Θεσσαλίας τον αγνό, αταλάντευτο κι ακούραστο αγωνιστή Βαγγέλη Μπούτα, για το Δήμο Λαρισαίων τον γιατρό και μαχητή του λαϊκού Κινήματος, Γιώργο Λαμπρούλη, για όλους τους δήμους του νομού τους αγωνιστές υποψήφιους δημάρχους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass