Γίνε σύμμαχος για ένα καλύτερο αύριο!

Δημοσίευση: 03 Νοε 2010 1:31 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:39
 *Αθανάσιος Ν. Αγγέλης
Καθηγητής εφ. ΤΕΙ Λάρισας MSc
Υποψήφιος Περιφερειακός σύμβουλος
με τον Κώστα Αγοραστό
 
Διανύοντας με ένταση την προεκλογική περίοδο, όλοι μας, υποψήφιοι ή μη, ερχόμαστε αντιμέτωποι με εύλογα ερωτήματα, όπως: «πού βαδίζουμε;», «ποιους εμπιστευόμαστε;», «το σχέδιο Καλλικράτης θα έχει αποτέλεσμα;», «οι υποσχέσεις των πολιτικών θα υλοποιηθούν ή θα εξαντληθούν σε σχήματα λόγου;». Όλα αυτά τα ερωτήματα ταλανίζουν το μυαλό του κάθε ανθρώπου αυτή την εποχή. Κι όμως, πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι η εκλογική αναμέτρηση είναι τόσο κοντά μας. Πιο σημαντικό, βέβαια, είναι να κατανοήσουμε ότι η επιλογή μας πρέπει να είναι συνετή και σύμφωνη με τις αρχές μας ώστε οι περιφερειακοί αιρετοί άρχοντες, που θα αναδειχθούν και για πρώτη φορά θα δοκιμαστούν στο νέο σύστημα, εν ονόματι «Καλλικράτης», πρέπει να είναι αξιόλογοι, έντιμοι, ηθικοί, διεκδικητικοί με εμπειρία αλλά και όραμα για το μέλλον. Είναι πασιφανές και αδιαμφισβήτητο ότι τόσο ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός, όσο και τα στελέχη που επέλεξε να έχει κοντά του πληρούν τα προαναφερθέντα ποιοτικά χαρακτηριστικά, προέρχονται από όλες τις κοινωνικές ομάδες και είναι επαγγελματίες όλων των ειδικοτήτων. Η «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» είναι μία παράταξη η οποία έχει ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και λειτουργεί με οδηγό το εμείς και όχι το εγώ. Σημαντικότατο δε στοιχείο της είναι ότι κάνει την αυτοκριτική της, έχει πρόγραμμα, κρίνει καταστάσεις και προτείνει βιώσιμες λύσεις.
Όσον αφορά στη μεγάλη Διοικητική Μεταρρύθμιση, που έλαβε χώρα πρόσφατα, χαρακτηριζόμενη ως «Καλλικράτης», όλοι γνωρίζουμε πως είναι ένα σημαντικό νομοσχέδιο, που ψηφίστηκε άρον άρον σχεδόν βιαίως και χωρίς καμία διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους και, πάνω απ’ όλα, όχι σύμφωνα με τη θέληση των τοπικών κοινωνιών. Συμπεραίνουμε, λοιπόν, ότι το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι της Αυτοδιοίκησης αρχίζει και χρειάζεται καλούς κι έμπειρους «καπετάνιους» για να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της πατρίδας μας.
Επίσης, δεν πρέπει να παραλείψουμε ότι οι επερχόμενες εκλογές είναι βαθύτατα πολιτικές και μάλιστα η κυβέρνηση δίνει διάσταση δημοψηφίσματος, βάζοντας ξεκάθαρα το εκβιαστικό δίλημμα «ή ψηφίζουμε το μνημόνιο ή πάμε σε εθνικές εκλογές». Παρά τις προσπάθειες που έκαναν οι πράσινοι υποψήφιοι να πείσουν ότι οι εκλογές είναι Αυτοδιοικητικές, όχι πολιτικές και όχι κατά του μνημονίου διαψεύστηκαν παταγωδώς από τη διακαναλική συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Δεν είναι σωστό, εκ μέρους των πράσινων υποψηφίων, να υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Οι πολίτες έχουν μνήμη, κρίση και τη δύναμη να αντιδράσουν σε τέτοιου είδους πρακτικές.
Ο Κώστας Αγοραστός, θέτοντας τους στόχους του, σε κάθε ομιλία του δίνει στους πολίτες να αντιληφθούν τις αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές του, που θα αναδείξουν τη Θεσσαλία σε ανταγωνιστική, ως προς άλλους τόπους, περιοχή αξιοποιώντας υγιώς όλους τους διατιθέμενους πόρους της. Έτσι, κανένας φόρος δε θα επιβληθεί εάν εμπιστευτούμε τη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» και η Περιφέρεια θα οργανωθεί ώστε κύριο μέλημα των εκλεγμένων εκπροσώπων να είναι ο άνθρωπος. Όλα αυτά θα επιτευχθούν μέσω συνεργασίας μεταξύ πολιτών και αυτοδιοικητικών αρχόντων. Ακόμη, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα, διεκδίκηση, σχεδιασμός και προγραμματισμός, σωστή διαχείριση χρημάτων, ανάπτυξη και κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν τις κύριες δεσμεύσεις του αυριανού Περιφερειάρχη.
Σε όλα τα παραπάνω, τα οποία θα υλοποιηθούν με τη σωστή εκτίμηση κι επιλογή, εκ μέρους όλων μας, προσώπων και κοινωνικών χώρων μπορούμε να συμβάλουμε σε ένα καλύτερο αύριο, σε μία βελτιωμένη κοινωνικά και πολιτικά κατάσταση και σε αναθεωρημένα σχέδια, με κύριο γνώμονα την επαύξηση της οικονομίας στη Θεσσαλία, την ανάπτυξη του τόπου μας και, γενικότερα, την ευημερία μας. Διότι κάθε ψήφος έχει αξία, κάθε ψήφος έχει δύναμη και η δική σου ψήφος μπορεί να σε κάνει σύμμαχο σε αυτόν τον αγώνα, που δίνεται με ευπρέπεια. Γίνε κι εσύ, συνεπώς, σύμμαχος σε αυτόν τον αγώνα . Μπες κι εσύ στη «Συμμαχία υπέρ των πολιτών» και γίνε σύμμαχος για ένα καλύτερο αύριο!!
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass