Τα νέο κόμμα της Ντόρας

Δημοσίευση: 19 Νοε 2010 1:43 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:43
Τι θα ανακοινώσει η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21/11/2010 σχετικά με την ίδρυση του νέου κόμματός της. Τι λένε οι πληροφορίες για το περιεχόμενο της διακήρυξης. Συντριπτική πλειοψηφία θα είναι τα νέα στελέχη. Οι νυν βουλευτές της ΝΔ θα έχουν το χρόνο να πάρουν την απόφαση για το αν θα στηρίξουν το νέο αυτό κομματικό σχηματισμό. Ευχαριστημένη η Ντόρα από τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κρήτη
Του Φίλιππου Ζάχαρη (phil.zaharis@gmail.com)
Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων
Tην ίδρυση νέου κόμματος εξαγγέλλει την Κυριακή 21 Νοεμβρίου η Ντόρα Μπακογιάννη. Στόχος της ίδιας αλλά και των συνεργατών της, είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση, με έξυπνους και απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούριου. Η Ντόρα Μπακογιάννη προσανατολίζεται στο να ζητήσει από όλους όσοι θα παρευρεθούν στην εκδήλωση στο θέατρο «Μπάτμιγκτον» την Κυριακή στην Αθήνα, να γίνουν ιδρυτικά μέλη του κόμματος, συνυπογράφοντας τη διακήρυξη που θα κατατεθεί την επόμενη μέρα στον Άρειο Πάγο. Πολλά ακούγονται για την ονομασία του εν λόγω κόμματος. Μεταξύ αυτών και η ονομασία «Κίνημα Δημοκρατίας». Κύκλοι που βρίσκονται κοντά στην Ντόρα, ευελπιστούν πως το νέο αυτό κόμμα θα καλύψει τα κενά της ευρύτερης συντηρητικής παράταξης και θα προσελκύσει απογοητευμένους ψηφοφόρους της ΝΔ αλλά και του ΠΑΣΟΚ. Όπως αναφέρουν πληροφορίες που έχουμε στη διάθεσή μας από το περιβάλλον της κ. Μπακογιάννη, το νέο αυτό κόμμα θα είναι ανοιχτό και πολυσυλλεκτικό και θα απευθύνεται σε όλους, και γενικά τα πρόσωπα που θα το απαρτίζουν στην πλειοψηφία τους θα είναι νέα και που κυρίως θα πιστεύουν και θα μπορούν να υποστηρίξουν με τη παρουσία και τη διαδρομή τους την «έξυπνη» και δημιουργική Ελλάδα που πρέπει να οργανωθεί από την αρχή.
Τι θα είναι το νέο κόμμα
Τόσο η διακήρυξη όσο και η ομιλία της κ. Μπακογιάννη αναμένεται να δώσουν το στίγμα του νέου πολιτικού εγχειρήματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διακήρυξη θα ξεκαθαρίζει ότι το νέο κίνημα θα απευθύνεται στους πολίτες, ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι χθες και οι οποίοι πιστεύουν ότι:
-Το μέλλον της Ελλάδας εξακολουθεί να βρίσκεται στην Ενωμένη Ευρώπη και η χώρα μπορεί να γίνει από ουραγός πρωτοπόρα στην πιο προοδευμένη οικογένεια χωρών που υπάρχει στην ανθρωπότητα.
-Η αλλαγή της θέσης της Ελλάδας στην Ευρώπη και τον κόσμο, βρίσκεται στα χέρια των Ελλήνων και μπορεί να επέλθει μόνο αν αλλάξει ο τρόπος που λειτουργεί το κράτος ο τρόπος με τον οποίο οι Έλληνες το αντιμετωπίζουν
-Η δημοκρατία έχει κόστος. Η δημοκρατική οργάνωση της πολιτείας αποδίδει μόνο όταν οι πολίτες αναλαμβάνουν τις δικές τους ευθύνες συμμετέχοντας στις πολιτικές διαδικασίες και συνεισφέροντας στη συλλογική προσπάθεια.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, το νέο κίνημα θα εργάζεται προς την κατεύθυνση να γίνουν γρήγορα, αποτελεσματικά και σε βάθος οι μεταρρυθμίσεις και οι τομές που χρειάζεται η Ελλάδα για να βγει από τη κρίση και να προχωρήσει ως μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα.
Πρόσωπα - βουλευτές ΝΔ
Στόχος της Ντόρας Μπακογιάννη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, είναι να προσελκύσει το κόμμα το ενδιαφέρον του κόσμου με τον πολιτικό λόγο και τις προτάσεις του και όχι με μεταγραφές και παραπολιτικά. Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση για τους νυν βουλευτές της ΝΔ, η Ντόρα Μπακογιάννη έχει πει ότι ο καθένας έχει τον τρόπο του, το χρόνο και το χώρο του για να πάρει τις αποφάσεις του. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που θυμίζουν οι συνεργάτες της κ. Μπακογιάννη είναι ότι στόχος της είναι η αναλογία στο νέο κίνημα να είναι 80% νέα στελέχη και 20 % πεπειραμένα στην πολιτική στελέχη.
Εκλογές και νέο κόμμα
Οι πληροφορίες από το στενό περιβάλλον της Ντόρας αναφέρουν ότι το νέο κόμμα θα επιχειρήσει να απαντήσει στην ανάγκη των δημιουργικών δυνάμεων αυτού του τόπου να βρουν διέξοδο. Το κενό, λένε υπάρχει ήδη, φάνηκε και πριν από τις εκλογές και επιβεβαιώθηκε και μετά από το αποτέλεσμα τόσο του α’ γύρου, όσο και κυρίως του β’ γύρου των εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση από το πρωτοφανές ποσοστό της αποχής, αλλά και από όσους ψήφισαν άκυρο και λευκό. Αυτό που θα ζητήσει η Ντόρα Μπακογιάννη από τους πολίτες είναι να παρακολουθήσουν από κοντά τη πορεία του νέου εγχειρήματος. Να διαπιστώσουν οι ίδιοι οι πολίτες ότι το νέο κίνημα δεν θα ακολουθήσει συνηθισμένες διαδρομές, δεν θα έχει κλασικές προσεγγίσεις, αλλά θα έχει μια υπεύθυνη πολιτική, πολιτική θάρρους και τόλμης.
Η κ. Μπακογιάννη, μας ανέφεραν τέλος οι συνεργάτες της, είναι πολύ ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα της Κρήτης, που συνοδεύτηκαν από το μικρότερο ποσοστό αποχής, καθώς επικράτησαν ανεξάρτητοι υποψήφιοι, προερχόμενοι από την κοινωνία σε μεγάλους Δήμους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass