Η Άλλη Λάρισα

Δημοσίευση: 09 Δεκ 2010 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 9:50
Τώρα που τέλειωσαν οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι πολίτες της Λάρισας επέλεξαν με την ψήφο τους τη νέα δημοτική αρχή, που θα έχει στις πλάτες της τις τύχες αυτής της πόλης για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα ήθελα να επισημάνω ορισμένα προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία δείχνουν μια σχετική εγκατάλειψη, που φθάνει στα όρια της αδιαφορίας εκ μέρους της έως τώρα δημοτικής αρχής.
Ως υπεύθυνος πολίτης αισθάνομαι την υποχρέωση να τα επισημάνω, με αποκλειστικό σκοπό τη βελτίωση της ζωής των πολιτών που ζουν σε αυτή την πόλη. Αναφέρομαι στις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής για την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών σε μερικές συνοικίες, που σε σύγκριση με την υπόλοιπη Λάρισα είναι ελάχιστες έως ανύπαρκτες.
Είμαι κάτοικος της Χαραυγής και θα αναφερθώ περισσότερο γι’ αυτή. Όμως παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλες συνοικίες.
Πέρα από τα χρονίζοντα προβλήματα που δημιουργούν το τελωνείο και οι σιδηροδρομικές γραμμές, που πιστεύω θα είναι στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής και για αυτή την τετραετία για την επίλυσή τους, θα αναφερθώ κυρίως στους δρόμους της συνοικίας που επηρεάζουν την καθημερινότητα του πολίτη και που είναι στις δυνατότητες της δημοτικής αρχής για άμεσες επεμβάσεις.
Όλοι οι δρόμοι της συνοικίας είναι σε κακή κατάσταση εξαιτίας κυρίως των επεμβάσεων των συνεργείων των οργανισμών κοινής ωφελείας που η αποκατάσταση έγινε με προχειρότητα, με αποτέλεσμα παντού λακκούβες και σαμαράκια. Η διέλευση των οχημάτων αλλά κυρίως των ποδηλάτων είναι προβληματική.
Οι δρόμοι όμως που φαίνονται στις φωτογραφίες είναι επιεικώς απαράδεκτοι και εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για όλους, πεζούς, οχήματα και ποδηλάτες. Την κακή κατάσταση των δρόμων αυτών την επισήμανα πολλούς μήνες πριν με αίτησή μου στα αρμόδια όργανα του δήμου. Δυστυχώς δεν έγινε τίποτε. Σημειωτέων ότι αυτοί οι δρόμοι έχουν μεγάλη κυκλοφορία οχημάτων δεδομένου ότι συνδέουν δύο και τρεις συνοικίες, τη Χαραυγή, την Τούμπα και την οδό Βόλου.
Η παλαιά Εθνική οδός που χωρίζει τις δυο συνοικίες Χαραυγή και Τούμπα, όλοι γνωρίζουμε την πυκνότητα κυκλοφορίας των οχημάτων και τις μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσονται. Τρεις τετραετίες καμία παρέμβαση, μόνο εξαγγελίες κατά την προεκλογική περίοδο. Οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος της Χαραυγής περνούν το δρόμο αυτό χωρίς καμιά προστασία από την πολιτεία. Οι σχολικοί τροχονόμοι είναι διάσπαρτοι στα στενάκια της πόλης, που στα περισσότερα δεν είναι και απαραίτητοι, λόγω μικρής κυκλοφορίας οχημάτων εδώ, γιατί;
Αναρωτιέμαι πού είναι όλοι αυτοί οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι και οι διαμερισματικοί δεν περνούν από αυτούς τους δρόμους; Για ποιο λόγο πασχίζουν προεκλογικά οργώνοντας σπιθαμή προς σπιθαμή όλους τους δρόμους; Απούσα φαίνεται να είναι και η αντιπολίτευση, που από το θεσμικό ρόλο που έχει δεν αναδεικνύει τέτοια θέματα.
Τώρα στην καινούργια σας θητεία που σας εύχομαι καλή δύναμη κ Δήμαρχε θα πρέπει να σκύψετε με περισσότερη φροντίδα για αυτές τις συνοικίες. Το κέντρο δεν χρειάζεται άλλες αναπλάσεις. Καιρός είναι μετά την τρίτη τετραετία στο τιμόνι του δήμου, να δουν και οι κάτοικοι αυτών των συνοικιών κάποια ανάπλαση χώρου, κατασκευή πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτισμού κ.α. ώστε να νιώθουν και αυτοί ότι ο δήμος νοιάζεται εξίσου για όλους τους δημότες.
Αργύρης Μπονές, Ηλείας 4, Χαραυγή
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass