Αδιόριστοι δάσκαλοι

Δημοσίευση: 19 Ιαν 2010 1:32 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:13
Αγαπητή Ελευθερία,
Η μοναδική λύση στο πρόβλημα των κενών θέσεων στα Δημοτικά Σχολεία... ο διορισμός των αδιόριστων δασκάλων. Το Δεκέμβριο του 2002 το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε αιφνιδίως να μας στερήσει το δικαίωμα διορισμού από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προβαίνοντας σε απόλυση των τότε υπηρετούντων (ως αναπληρωτών δασκάλων), πτυχιούχων της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης (ΑΕΣΘ). Δηλαδή το υπουργείο, ενώ επί 10 συνεχή έτη διόρισε στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ως δασκάλους, άγνωστο αριθμό αποφοίτων της ΑΕΣΘ, το 2002 αποφάσισε να απολύσει και να στερήσει το δικαίωμα διορισμού μόνο στους 20 που διορίστηκαν εκείνη τη χρονιά. Το υπουργείο λοιπόν αποφάσισε ξαφνικά (2002) ότι οι πτυχιούχοι της ΑΕΣΘ μετά το 1991 στερούνται του δικαιώματος διορισμού ως δασκάλων. Και τίθεται το ερώτημα: Γιατί το υπουργείο δεν προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια το 1991, αλλά έως και το 2002 διόριζε κανονικά τους αποφοίτους της ΑΕΣΘ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση; Με αυτή την ενέργεια συμβαίνει το εξής πρωτόγνωρο γεγονός: Το υπουργείο να έχει διορισμένους δασκάλους της ΑΕΣΘ, με έτος κτήσης πτυχίου μετά το 1991 και παράλληλα να στερεί το δικαίωμα διορισμού σε πτυχιούχους της ΑΕΣΘ, με έτος κτήσης πτυχίου μετά το 1991. Ζητούμε αμεσότατα να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη. Το υπουργείο Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση να άρει την πρωτοφανή αδικία και έτσι να λήξει ο δικαστικός μας αγώνας που διαρκεί εδώ και 7 χρόνια. Αποτελεί μέγα σκάνδαλο για τα εκπαιδευτικά χρονικά της σύγχρονης Ελλάδας πτυχιούχοι της ίδιας σχολής να μην έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα. Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία και ταυτόχρονα για μια τεράστια αδικία που καταστρέφει όνειρα και προσδοκίες νέων ανθρώπων, αποφοίτων της ΑΕΣΘ, οι οποίοι γνώριζαν ότι θα γίνουν δάσκαλοι. Με τη συμπλήρωση 100 ημερών ανάληψης της εξουσίας από το ΠΑΣΟΚ καλούμε τον Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου και την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου να κάνουν πράξη την προεκλογική τους δέσμευση: «Πρώτα ο Πολίτης».
Αναστάσιος Ομ. Πολυχρονιάδης, Γραμματέας του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ 70 – Δασκάλων) Πτυχιούχων Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Σχολής Θεσσαλονίκης
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass