Έχει και η ανοχή τα όριά της

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2010 2:50 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:14
Τους τελευταίους μήνες και ειδικά μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές κάποιοι, που τελούσαν μέχρι πρότινος σχεδόν υπό διάλυση, επηρεασμένοι μάλλον από το εκλογικό αποτέλεσμα ανεθάρρησαν. Με μπαράζ ανακοινώσεων προσπαθούν να πείσουν τους Λαρισαίους ότι η σημερινή Δημοτική Αρχή και προπάντων ο δήμαρχος είναι κατώτεροι των περιστάσεων, οπότε στις προσεχείς δημοτικές εκλογές πρέπει να απαλλαγούν απ’ αυτούς.
Πρόκειται για τον κ. Σάπκα και για μέλη της παράταξής του. Η συνταγή τους; γνωστή και δοκιμασμένη: σκόπιμη παραπληροφόρηση, παραπλάνηση, απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί, μηδενιστική τακτική, καταστροφολογία, διαστρέβλωση της πραγματικότητας. Σκοπός τους; η φθορά του αντιπάλου τους και μόνο.
Στην προσπάθειά τους αυτή φθάνουν, μάλιστα, στο σημείο, να ομιλούν υποτιμητικά και απαξιωτικά για το σύνολο των συνεργατών τού δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα Δημοτικά Διαμερίσματα, τους οποίους συλλήβδην προσπαθούν να παρουσιάζουν ως άβουλα όντα και άφωνους υπηρέτες των εντολών του. Δυστυχώς γι’ αυτούς, η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική.
Ότι ο δήμαρχος είναι πετυχημένος και κάθε άλλο παρά κατώτερος των περιστάσεων, δεν χρειάζεται άλλες αποδείξεις παρά να επικαλεσθεί κανείς την εμπιστοσύνη, που του έδειξαν οι Λαρισαίοι σε τρεις απανωτές δημοτικές εκλογές, αλλά και το τεράστιο έργο, που επιτελείται, έντεκα χρόνια τώρα, στην πόλη μας, το οποίο βλέπουν και απολαμβάνουν ντόπιοι και ξένοι, εκτός από όσους φοράνε παρωπίδες.
Όσοι αφήνουν να εννοηθεί ότι το έργο αυτό είναι κατόρθωμα ενός και μόνου ανθρώπου, αδικούν και προσβάλλουν τους συνεργάτες του, οι οποίοι, καθένας στον τομέα του, κάνουν, αθόρυβα και χωρίς τυμπανοκρουσίες, ό,τι καλύτερο μπορούν για τους δημότες αυτής της πόλης με οδηγό πάντα το πρόγραμμα της παράταξης, τις κατευθύνσεις του δημάρχου και τα προσωπικά τους οράματα.
Δεν πρέπει να ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Δήμαρχος εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες πλαισιώνεται από πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, από αναπληρωτή Δήμαρχο και επτά αντιδημάρχους, από τρεις προέδρους Δημοτικών Επιχειρήσεων και πέντε δημοτικών οργανισμών, πετυχημένοι οικογενειάρχες, υπάλληλοι και επαγγελματίες όλοι τους, που δεν τους ταιριάζει ούτε ο ρόλος του ασπόνδυλου οσφυοκάμπτη, ούτε του σιωπηλού χειροκροτητή. Όλοι αυτοί αλλά και οι υπόλοιποι συνάδελφοι εκφράζουν τις απόψεις τους στις συνεδριάσεις της παράταξης, ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο και στα μέσα ενημέρωσης, όταν χρειάζεται και όταν προκαλούνται οι ίδιοι.
Αν είναι κάτι, μάλιστα, που εκτιμούν ιδιαίτερα οι πολλοί Λαρισαίοι στη σημερινή Δημοτική Αρχή και το δείχνουν με τον τρόπο τους, αυτό έχει να κάνει και με το ότι βλέπουν τα μέλη της δημοτικής ομάδας να έχουν σύμπνοια και συνοχή μεταξύ τους και να λειτουργούν, έκαστος εφ’ ω ετάχθη, χωρίς εσωστρέφεια και φάλτσες φωνές γι’ αυτό, άλλωστε, αποδίδουν και παράγουν έργο.
Κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες και όσες νέες ενδεχομένως δημιουργηθούν με την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», με σύμμαχο το παραχθέν και παραγόμενο έργο και έχοντας ξεκαθαρίσει έγκαιρα και χωρίς αντιρρήσεις, ότι επικεφαλής του ψηφοδελτίου της παράταξής μας και στις επόμενες δημοτικές εκλογές θα είναι και πάλι ο σημερινός δήμαρχος, τα μέλη και οι φίλοι μας ευελπιστούν ότι θα υπάρξει και τέταρτη θητεία, προκειμένου και ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα, που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Αν αντέχουν στις συγκρίσεις οι επικριτές μας, ας τις κάνουν δημοσίως, για να δούμε, ποιοι υπερέχουν και είναι σε θέση, στην πράξη και όχι στα λόγια, να πετύχουν τους στόχους τους για το καλό της πόλης και των δημοτών μας.
Ας σταματήσουν, γι’ αυτό, να προκαλούν και ας κοιτάξουν τα του οίκου τους, χωρίς να ξεχνούν ότι το δημαρχιλίκι είναι μία σοβαρή υπόθεση και δεν καταλαμβάνεται ούτε με γιουρούσια και ανούσιες ανακοινώσεις, ούτε με ευκαιριακές συγκλίσεις και συμμαχίες. Χρειάζεται και πολλά άλλα διαφορετικά, θα είναι, μάλλον, καταδικασμένοι, να συνεχίσουν να ασκούν αντιπολιτευτικά καθήκοντα και στο μέλλον.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass