Έως πότε εμείς τα μόνιμα θύματα

Δημοσίευση: 04 Μαρ 2010 1:10 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Σεπ 2015 10:28
*Της Γεωργίας Τρακάλα, Υπεύθυνης Γυναικών ΝΟΔΕ Λάρισας
Μόλις πριν 5 μήνες ο ελληνικός λαός έδινε πανηγυρικά στο ΠΑΣΟΚ την εντολή διακυβέρνησης της χώρας, έτσι ώστε ο κ. Παπανδρέου που φαινόταν να έχει λύσεις για όλα τα θέματα να βγάλει τη χώρα από τα αδιέξοδα της οικονομικής κρίσης, που κατά τον ίδιο, ήταν αποτέλεσμα της κακής διακυβέρνησης από τη Ν.Δ.
Οι προσδοκίες του λαού μας από το νέο ηγέτη ήταν πολλές. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός διεκήρυττε προς κάθε κατεύθυνση ότι «υπάρχουν τα λεφτά» και ότι υπήρχε σχέδιο εξόδου από την κρίση. Δυστυχώς όμως, ο ελληνικός λαός δεν είχε πληροφορηθεί σωστά, για ποια μέτρα σχεδίαζε να εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ και με ποια συχνότητα και ένταση κάθε φορά. Το παράδοξο και τραγελαφικό είναι ότι, ενώ κατηγορούσε την κυβέρνηση της Ν.Δ. ως ανάλγητη προς το κοινωνικό σύνολο, καθότι εφάρμοζε μέτρα επαχθή για τον ελληνικό λαό, το ίδιο πράττει πολύ χειρότερα. Καταιγισμός αιματηρών, φοροεισπρακτικών και λυσσαλέων μέτρων που υποδεικνύονται από τους ισχυρούς εταίρους της Ε.Ε. και που απλά ανακοινώνονται από τον Πρωθυπουργό. Μέτρα σκληρά που πλήττουν συστηματικά τη ραχοκοκαλιά της εθνικής μας οικονομίας, δηλαδή τους μικρομεσαίους μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες και επαγγελματίες. Αυτοί είναι τα μόνιμα υποζύγια, τα εύκολα θύματα, τα οποία αφαιμάσσονται κάθε φορά που παρίσταται ανάγκη. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που καλούνται όπως λέει και ο λαός μας να «πληρώσουν το μάρμαρο», να δώσουν ανάσες στην καταρρέουσα εθνική οικονομία. Η κυβέρνηση αδυνατεί, ή δεν θέλει να αγγίξει τους έχοντας και κατέχοντας και καταφέρεται ανηλεώς στα μόνιμα θύματα. Δεν ενδιαφέρεται πλέον για καμιά κοινωνική τάξη. Πριν λίγες ημέρες οι αγρότες μας μέσα στο καταχείμωνο, σε μια κίνηση απόγνωσης και απελπισίας, βγήκαν στους δρόμους να διεκδικήσουν, τι άλλο από τα αυτονόητα. Ζήτησαν την επιβίωσή τους και την αξιοπρέπειά τους. Αντί τούτων, λοιδορήθηκαν, απαξιώθηκαν, ταπεινώθηκαν από την άκαμπτη θέση της Υπουργού Γεωργικής Ανάπτυξης. Δεν εισέπραξαν δυστυχώς ούτε 1 ευρώ, σε αντίθεση με τα 500.000 ευρώ επί Ν.Δ. και τα οποία βέβαια τότε το ΠΑΣΟΚ, χαρακτήριζε ως ψίχουλα. Πρέπει να ομολογήσουμε όμως ότι εισέπραξε πάρα πολλά «ΘΑ», κατά την προσφιλή βέβαια τακτική του.
Γιατί κ. Πρωθυπουργέ δεν εισπράττετε τα βεβαιωμένα ποσά φοροδιαφυγής που ανέρχονται στα 30 δισ. ευρώ; Γιατί δεν περιορίζετε λίγο τα υπέρογκα κέρδη των Τραπεζών, που μέσα σε μια 5ετία ξεπέρασαν τα 300 δισ.; Διαβάσαμε πρόσφατα στον φιλοκυβερνητικό τύπο ότι υπάρχουν 166 μεγαλοεπιχειρήσεις με πάνω από 12 δισ. κέρδη και επίσης περίπου 10.000 off-shore εταιρίες, με επίσης τεράστια κέρδη. Γιατί διστάζει λοιπόν η κυβέρνηση να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό από τους παραπάνω και να αφήσει ήσυχους τους ήδη βεβαρημένους πολίτες; Ενώ δεν ακούσαμε τίποτα για πάγωμα των δόσεων των δανείων των Τραπεζών, τα οποία αποτελούν ασφυκτική θηλιά σχεδόν για όλα τα ελληνικά νοικοκυριά, αντίθετα ακούσαμε «ομοβροντίες» εξαγγελιών για πάγωμα μισθών και συντάξεων, μείωση επιδομάτων, αυξήσεις των έμμεσων φόρων, αυξήσεις του ειδικού φόρου καυσίμων και άντε, σε όλα αυτά είπαμε ΝΑΙ, αν πρόκειται για το καλό του τόπου. Δεν τα αντέχουμε, αλλά θα το παλέψουμε. Θα σφίξουμε κι’ άλλο το μόνιμα σφιγμένο ζωνάρι. Όμως, δεν μπορεί κάθε 15νθήμερο να ζούμε με τον εφιάλτη των εξαγγελιών νέων μέτρων. Δεν ακούσαμε καμιά φωνή συμπαράστασης από τους εταίρους μας στην Ε.Ε., ώστε να εγγυηθούν επιτέλους την ασφάλεια των συνόρων μας, για να μπορέσουμε να περικόψουμε λίγο τις υπέρογκες αμυντικές δαπάνες. Αντίθετα, συνωστίζονται όλοι τους να μας πουλήσουν πολεμικό υλικό και μάλιστα πολλές φορές αμφιβόλου αποτελεσματικότητας και αξιοπιστίας. Πού είναι κ. Πρωθυπουργέ τα μέτρα για την ανάπτυξη, την εγκληματικότητα, την πάταξη της διαφθοράς, την εκτίναξη της ανεργίας, που σύμφωνα με τον αρμόδιο Υπουργό σας θα φθάσουν στο 1.000.000 ανέργους; Σκεφθήκατε ποτέ ότι η ανοχή των φιλότιμων και νομοταγών πολιτών μπορεί ανά πάσα στιγμή να γίνει οργή, να γίνει ποτάμι που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά του «δικαίους και αδίκους»; Συναισθάνεστε ότι οι Έλληνες πολίτες εξοργίζονται από την προκλητική συμπεριφορά και αλαζονεία κρατικοδίαιτων λειτουργών της κεντρικής εξουσίας;
Η Ν.Δ. πλήρωσε ακριβά τις λαθεμένες αυτές πρακτικές. Όμως, στις 29 του περασμένου Νοέμβρη, άλλαξε σελίδα. Μέσα από μια ανοιχτή δημοκρατική εκλογική διαδικασία στην οποία συμμετείχε μια λαοθάλασσα 800.000 ανθρώπων, εξέλεξε ως αρχηγό της τον Αντώνη Σαμαρά. Το άνοιγμα του κόμματος προς τη βάση, άλλαξε νέους ορίζοντες. Στους επόμενους μήνες η Ν.Δ. θα κληθεί να εκλέξει τις Νομαρχιακές της επιτροπές, τους υποψήφιους Δημάρχους και Περιφερειάρχες, την Κεντρική της Επιτροπή. Από τις διαδικασίες αυτές δεν θα πρέπει να λείψει κανείς. Ας πορευθούμε ενωτικά με αξιοπρέπεια, με ήθος, με όραμα, με ζήλο και εργατικότητα, με διάθεση προσφοράς, με προοπτική για το μέλλον. Όχι σε αποκλεισμούς, ΟΧΙ σε ομάδες, ΝΑΙ στους νέους, ΝΑΙ στους άξιους και άφθαρτους, ΝΑΙ στις γυναίκες, ΝΑΙ στο αύριο.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass